• چهارشنبه / ۵ دی ۱۳۹۷ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97100503070
  • خبرنگار : 80001

معاون وزیر راه و شهرسازی:

ساخت مسکن در بافت فرسوده متری ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر تمام می‌شود

ساخت مسکن در بافت فرسوده متری ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر تمام می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با اجرای سیاست‌های برنامه بازآفرینی شهری در صورتی که توسعه‌گران در محلات مورد هدف بازآفرینی اقدام به ساخت مسکن کنند، متری ۳۰۰ هزار تومان از هزینه‌های ساخت برای آنها کاهش پیدا می کند که این کاهش هزینه مربوط به هزینه‌های غیر ساختمانی است.

به گزارش ایسنا، هوشنگ عشایری در چهارمین روز برگزاری اولین دوره آموزشی بازآفرینی شهری پایدار اظهار کرد: ۱۵ سال پیش در این روز زلزله دلخراش شهر موجب از دست رفتن و آسیب دیدن شمار زیادی از شهروندان این شهر شد.

وی ضمن ابراز تسلیت به مناسبت سالروز زلزله بم، بیان کرد: اگرچه این سانحه بسیار دلخراش بود اما موجب توجه جدی مردم، مسئولین و مدیران شهری به حوزه ایمنی شد.

عشایری با اشاره به اینکه بالغ بر ۹۰ درصد خاک سرزمین ما در نوار زلزله قرار گرفته، گفت: ۳۳ مورد از ۴۴ بلای طبیعی ثبت شده جهان در کشور ما اتفاق می‌افتد و در سال جاری بالغ بر ۱۲۰ زلزله بالای ۴ ریشتر در کشور حادث شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: تهدیدات موجود در حوزه حوادث طبیعی در کشور، توجه خاص همه حوزه‌های مدیریت شهری به موضوع تاب‌آوری و نگاه خاص به پایداری را در شهرها می‌طلبد که بازآفرینی شهری نیز به دنبال دستیابی به مفهوم آن است. 

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۳۰ درصد جمعیت شهری دربافت های مورد هدف بازآفرینی ساکن هستند، افزود: این یعنی تراکم جمعیت ساکنین محلات بازآفرینی شهری نسبت به بقیه نقاط شهری بسیار بالا است.

عشایری با بیان اینکه جمعیت ساکن محلات مورد هدف بازآفرینی شهری نزدیک به ۲۰ میلیون نفر هستند، بیان کرد: ۳.۵ میلیون واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی دچار مشکل مسکن و نیازمند نوسازی هستند.

وی با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری باید پاسخگوی بخشی از نیاز های ضروری ساکنان محلات باشد، گفت: این برنامه با دو هدف کیفی تعریف شد که شامل افزایش کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای زیست پذیری می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازیاظهارکرد:بازآفرینی شهری به معنای افزایش پایداری در شهرهاست که یکی از ابعاد آن به تاب آوری در حوزه های مختلف اجتماعی، کالبدی و اقتصادی باز می گردد.

وی افزود: در حوزه ارتقای تاب آوری شهری در مفهوم کالبدی اقدام جدی در افزایش توسعه خدمات رو بنایی، خدمات زیر بنایی و کاهش بدمسکنی واقع در محلات مورد هدف از برنامه‌های مهمی است که باید انجام شود. بر همین اساس در حوزه مسکن تولید سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار گفت تا مردم بخشی از نیاز های خود را بر طرف کنند.

عشایری ادامه داد: برای تحقق‌پذیری برنامه‌ها دو راهکار وجود دارد که بخش اول اقدام توسعه خدمات زیربنایی و روبنایی و بخش دوم تهیه برنامه اقدام مشترک است.

وی با اشاره به اینکه با توجه جدی وزارت راه و شهرسازی و تاکیدات رییس جمهور اخیرا طی ابلاغی به استانداران، مسئولیت‌هایی را بر عهده فرمانداران و شهرداران قرار داده‌ایم، گفت: شعار ما اجرای سیاست پایین به بالا در برنامه بازآفرینی شهری است و به دنبال تصمیم‌گیری از تهران برای محلات نیستیم.

عشایری بیان کرد: تصمیم‌گیری‌ها در محلات توسط ستادهای بازآفرینی شهری استان و شهرستان است و در این ستادها باید در خصوص اقدامات لازم برای بازآفرینی تصمیم گیری شود.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: تمامی اختیارات خود را به استانداران تفویض کرده‌ایم و استانداران می‌توانند شهر و محله مورد هدف بازآفرینی را شناسایی و انتخاب و پروژه‌های لازم را تدوین کنند. البته اقدامات باید در قالب برنامه اقدام مشترک باشد و همه کنش‌گران و ذی‌مدخلان باید نقش و سهم خود را در برنامه داشته باشند.

وی ادامه داد: این اختیارات به ستاد بازآفرینی استان داده شده و هر چه در استان تصویب شود به عنوان برنامه اقدام ما خواهد شد.

عشایری با اشاره به اینکه در حوزه مسکن عمده‌ترین نقش را بخش خصوصی و توسعه گران ایفا می کنند، بیان کرد: به همین جهت با انجمن‌ها، کانون‌ها و توسعه‌گران حرفه‌ای مذاکراتی انجام شد و تقاضاها و نیازهای خود را مطرح کردند. سعی شده در آیین‌نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری این مسائل تصویب و در اختیار آنها قرار گیرد. 

وی افزود: با اجرای سیاست‌های برنامه بازآفرینی شهری در صورتی که توسعه‌گران در محلات مورد هدف بازآفرینی اقدام به ساخت مسکن کنند،  متری ۳۰۰ هزار تومان از هزینه‌های ساخت برای آنها کاهش پیدا می کند که این کاهش هزینه مربوط به هزینه‌های غیر ساختمانی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: آنچه به فعالیت توسعه گران شتاب می‌دهد، تهیه و قرار دادن اراضی دولتی در اختیار توسعه گران بود که خوشبختانه فعالیت های خوبی در این زمینه شروع شده و در برخی شهرها به خصوص تهران عملیات آن به زودی شروع می شود.

عشایری از شناسایی تمامی مسیر های گسل های موجود در شهرهای مورد هدف بارآفرینی شهری خبرداد، و افزود: این گسل ها شناسایی شده اند تا اقدامات عملیاتی در نقاط مورد هدف برنامه بازآفرینی شهری روی این گسل ها انجام نشود و مشکلاتی را در آینده ایجاد نکند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ساخت و ساز مسکن در نقاطی که امکان رانش زمین، فضای باتلاقی یا شبکه های فشار قوی وجود دارد، انجام شده است، گفت: ۷۰ هزار واحد مسکونی در نقاط ناایمن ایجاد شده که باید جا به جا شوند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های خاصی به منظور جا به جایی مساکن ایجاد شده بر روی نقاط ناایمن، بسته به فرهنگ و ساختار اجتماعی شهرها اظهارکرد: این برنامه باید توسط ستاد بازآفرینی استان انجام شود و قرار نیست ما از تهران برای محلات استان های دیگر تصمیم گیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۵ ۲۲:۱۵

بله ارزان تر تمام میشود اما مشتری برای فروش ندارد

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۷ ۰۲:۱۸

احمد نژاد میگفت مسکن متری سیصد هزارتومن قراداد بسته حالا شما میگید تو بافت فرسوده سیصد هزار تومن کمتر میشه ساخت ؟ کدامش را باور کنیم؟؟؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۷ ۰۲:۲۲

سیصدهزار تومن کمتر در بافت فرسود هزینه ساخت با گدا محاسبه ؟؟؟