به گزارش ایسنا، نیروهای امنیتی تونس به دهها تن از تظاهرکنندگان که در حال تشییع پیکر این عکاس بودند، گاز اشکآور شلیک کردند. درگیریها در مقابل دفتر فرمانداری ایالت قصرین جایی که نیروهای امنیتی مستقر بودند، رخ داد.
مرکز شهر "القصرین" روز دوشنبه نیز زمانی که دهها تن از معترضان لاستیکهای خودروها را آتش زدند و مسیرها را در محله "النور" و خیابان اصلی "بورقیبه" بستند، شاهد تنش بود و نیروهای پلیس با استفاده از گاز اشک آور آنها را متفرق کردند.
در این راستا، سفان الزعق، سخنگوی رسمی وزارت کشور تونس اعلام کرد که شش تن از نیروهای امنیتی تونس در درگیریهای دوشنبه شب زخمی شدند و نیروهای پلیس ۹ تن از معترضان را بازداشت کردند.
عبدالرزاق زرقی، عکاس خبری تونس پس از اینکه خود را در اعتراض به بیکاری و وضعیت بد منطقه قصرین آتش زد، درگذشت.
زرقی در فیلم ویدئویی پیش از خودسوزی گفته بود: بیکاران قصرین که منبع درآمدی ندارند، هنگامی که آماده اعلام اعتراض میشوند عملیات تروریستی رخ میدهد این یعنی اینکه ساکت شو و دهانت را ببند، به مردم قصرین میگویم که به تنهایی انقلاب خواهم کرد... خودم را آتش خواهم زد.
سندیکای ملی روزنامهنگاران تونس، دولت را مسؤول خودسوزی عبدالرزاق زرقی دانست و اعلام کرد، دولت در تبدیل شدن بخش مطبوعات به مکانی برای اموال فاسد و مشکوک، خدمت به منافع محدود و عدم نظارت بر میزان پایبندی نهادهای رسانهای به قوانین حرفهای مقصر است.
این نهاد طرفهای دولتی به ویژه وزارت امور اجتماعی را به تبانی با نهادهایی که قوانین را زیر پا میگذارند و نیز کوتاهی از انجام مسؤولیت خود در نظارت بر اجرای قانون متهم و اعلام کرد، سلسله اقدامات اعتراضآمیز از جمله اعلام اعتصاب سراسری در بخش مطبوعات را اتخاذ خواهد کرد.
در همین راستا، سندیکای ملی روزنامهنگاران تونس در بیانیهای اعلام کرد، چهاردهم ژانویه در سالروز انقلاب این کشور در اعتراض به وضعیت نابسامان تونس دست به اعتصاب سراسری میزند.
در این بیانیه همچنین آمده است که تصمیم به اعتصاب سراسری به دنبال خوسوزی زرقی در قصرین توسط دفتر اجرایی سندیکای ملی روزنامهنگاران تونس گرفته شد.
مقامات تونس تاکنون واکنشی نسبت به بیانیه این نهاد درخصوص اعتصاب عمومی نشان ندادهاند.
دفتر اجرایی سندیکای روزنامهنگاران تونس اعلام کرد که حادثه خودسوزی زرقی بیانگر این است که بخش رسانه و مطبوعات تونس شاهد عدم وجود یک اراده سیاسی در زمینه اجرای قوانین است.
خودسوزی الزرقی حادثه هشت سال پیش را تداعی میکند؛ هنگامی که محمد البوعزیزی خودش را در استان "سیدی بوزید" آتش زد که شعله انقلاب تونس شد.
انتهای پیام
نظرات