به گزارش ایسنا، یکی از دانشجویانی که با نگرانی به اتوبوس واژگونشده نگاه میکند، میگوید یکبار نشده سوار اتوبوسهای قدیمی دانشگاه شده باشد و راننده در حال چرت زدن نباشد! دوست دیگر این دانشجو میگوید رانندهها پشت فرمان چای مینوشند، غذا میخورند و کمربند ایمنی را هم نمیبندند!
یکی از حاضران در صحنه تصادف امروز واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد میگوید: چهار سال پیش در همین مکان تصادف شده بود. او که چند دقیقه پس از حادثه در محل حاضر شده، میگوید که دانشجویانی را دیدیم که در تصادف امروز دچار نقص عضو شدند.
جلوتر که میرویم دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد را میبینیم که با چشمان اشک آلود ایستاده و با یکی از مسؤولان اورژانس صبحت میکند، او بعد از پایان صحبتش در پاسخ به درخواست مصاحبه ما میگوید فعلا با هیچ خبرنگاری صبحت نمیکنم.
ماموران انتظامات و اورژانش دانشگاه مدام دانشجویانی را که بعضاً در حال گریه هستند، پراکنده میکنند و بعد از دقایقی چند نفر داد میزنند که دانشگاه تعطیل است.
یکی از کارمندان دانشگاه آزاد که کمی دورتر از صحنه تصادف ایستاده میگوید: اتوبوس برای انتقال دانشجویان زیاد است؛ اما همه آنها فرسوده هستند. او در حالی که اشکهایش را پاک میکرد، گفت: جوانهای مردم همه جلوی چشممان کشته شدند.
در عین تلاش برای پیدا کردن مسؤولان واحد علوم و تحقیقات برای مصاحبه، دیدم نیروهای یگان امداد پلیس وارد محوطه شدند و دانشجویان را پراکنده کردند.
یکی از دانشجویان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره کیفیت وسایل حملونقل دانشگاه به اتوبوسی که در حال انتقال دانشجویان از دانشکدههای بالاتر است اشاره میکند و میگوید: همه این اتوبوس و لاستیکهای ساییده شدهاش را ببینید، همین وضعیت همه اتوبوسهای دانشگاه را شامل میشود، مسیرها گارد ریل ندارد، وقتی کوه را میتراشند و دانشگاه تاسیس میکنند، همین میشود.
آخرین تکه اتوبوس را که میخواهند، جدا کنند پلیس، دانشجویان و کارمندان حاضر را پراکنده میکند و در همین حین یکی از حاضران میگوید ساعت 12 و خردهای بوده که صدای واژگونی اتوبوس را شنیده است، او جاده را به من نشان میدهد و میگوید این جاده باریک و مارپیچ تا بالا گارد ریل و حفاظ ندارد.
یکی دیگر از دانشجویان حاضر در محل حادثه در همین رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: دانشگاه علوم تحقیقات در سراشیبی قرار دارد و دانشکدهها به صورت پلکانی در مسیر هستند؛ از آنجایی که مسیر طولانی است، دانشجویان ناگزیرند از اتوبوسهای دانشگاه استفاده کنند.
این دانشجو ادامه داد: پیش از این قرار بود که دانشجویان با حمل و نقل کابلی جابهجا شوند، اما با تغییر مدیریت دانشگاه، پروژه تلکابین دانشگاه متوقف شد.
یکی دیگر از دانشجویان نیز تاکید کرد: اتوبوسهایی که برای سیستم حمل و نقل دانشگاه مورد استفاده قرار میگیرند بعضاً مستهلک هستند و ایمنی درستی ندارند و قرار نبود که طولانی مدت از آنها استفاده شود. مخصوصاً در زمستان که یخبندان میشود، این موضوع نگران کنندهتر است.
وی ادامه میدهد: در مورد حادثه امروز هم ما اینطور شنیدیم که اتوبوس ترمز بریده بود و متاسفانه تا الان هفت نفر فوت کردهاند.
یکی از دیگر از دانشجویان واحد علوم و تحقیقات نیز میگوید: اتوبوسهای دانشگاه همگی مستهلک هستند و تعداد آنها کافی نیست و بیشتر از ظرفیت و حدود 60 تا 70 نفر دانشجو را سوار میکنند.
پیش از آنکه محل حادثه را ترک کنیم یکی دیگر از دانشجویان نیز نزدیک ما میشود و میگوید: علی رغم اینکه مسیر بین دانشکدهها در دانشگاه علوم و تحقیقات مانند جاده چالوس است اما این مسیر فاقد گاردریل است و رانندگان نیز حتی اصول ایمنی اولیه را هم رعایت نمیکنند و گاهی بیش از ظرفیت دانشجو سوار میکنند. به همه این موارد، سیستم ناکارآمد و فرسوده حمل و نقل دانشگاه را هم باید اضافه کرد.
به گزارش ایسنا، حوالی ساعت ١٢ امروز واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران واقع در بلوار سیمون بولیوار به سازمان اورژانس اعلام شد که در پی آن یک بالگرد اورژانس، ۱۵ دستگاه آمبولانس ، دو دستگاه اتوبوس، دو دستگاه موتورلانس به محل حادثه اعزام شدند.
بنا بر اعلام مسولان دانشگاه آزاد متاسفانه در این حادثه تعدادی از دانشجویان این دانشگاه جان باختند و تعدادی نیز مجروح شدند که پس از اقدامات اولیه توسط اورژانس به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال یافتند.
انتهای پیام
نظرات