• دوشنبه / ۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97100301304
  • خبرنگار : 71402

در یادداشتی برای نیویورک تایمز

رایس: ترامپ بیش از هر دشمنی به امنیت ملی آمریکا ضربه زده/ تصمیم خروج از سوریه "بی‌محابا" بود

رایس: ترامپ بیش از هر دشمنی به امنیت ملی آمریکا ضربه زده/ تصمیم خروج از سوریه "بی‌محابا" بود

مشاور امنیت ملی دولت اوباما در مطلبی انتقادی به شدت به سیاست خارجی دونالد ترامپ تاخت. سوزان رایس همچنین جان بولتون را به حذف مقام‌های دفاعی کلیدی از تصمیم‌گیری‌های مهم و ایجاد خلاء در "پست‌های حیاتی" متهم کرد.

به گزارش ایسنا، یادداشت سوزان رایس، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا که یکشنبه با عنوان "تهدید در کاخ سفید" در نیویورک تایمز به چاپ رسید، جزئیاتی درباره آنچه رایس "ناکارآمدی خطرناک" در دولت ترامپ توصیف می‌کند، ارائه کرده است.

رایس تاکید کرد روند تصمیم‌گیری در حوزه امنیت ملی آمریکا بیش از هر زمان دیگری از ۱۹۴۷ که قانون امنیت ملی تصویب شد، "شکننده‌تر" شده است. او نوشت: این عدم کارایی خطرناک را هیچ چیز نمی‌تواند به اندازه تصمیمات بی‌محابا و یکجانبه‌ای که ترامپ در اعلام خروج ۲۰۰ نیروی آمریکایی از سوریه و خروج ۷۰۰۰ تن از افغانستان نشان دهد. اینها هدایای زودهنگام کریسمس به دشمنان ما از روسیه و ایران تا حزب‌الله و طالبان است. بهای این هرج و مرج‌ها هنگفت است و با استعفای بی‌پرده و ناخوشایند ماتیس آغاز شد. او از آخرین مقام‌های ارشد دولت بود که به حفظ رهبری جهانی آمریکا و اتحادها متعهد بود.

رایس ادامه داد: ترامپ چهارشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد داعش شکست خورده است و وعده داد تا فورا تمام نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج کند. در حقیقت، داعش شکست نخورده است، گرچه بسیار ضعیف شده است. طبق برآورد پنتاگون، ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ شبه‌نظامی همچنان کنترلی یک سری اراضی در جنوب شرق سوریه را در دست دارند و همزمان ده‌ها هزار شبه‌نظامی دیگر در سراسر سوریه و عراق حضور دارند. در حالیکه بسیاری از شبه‌نظامی درون جمعیت غیرنظامیان ترکیب شدند، دوباره می‌توانند ظهور کنند؛ درست همان اتفاقی که بعد از خروج آمریکا از عراق در ۲۰۱۱ شاهد بودیم. برقراری ثبات در مناطق آزاد شده از کنترل داعش برای پیشگری از احیای مجدد آنها بیش از پیش اهمیت دارد.

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا تاکید کرد: قطع و فرار از سوریه تنها به نفع شبه‌نظامیان، ترکهی، بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، روسیه و ایران است. ما داریم شرکای کرد خودمان را رها می‌کنیم، آنها را در معرض تهاجم ترکیه قرار می‌دهیم؛ آن هم با توجه به کار دشواری که آنها در تضعیف داعش انجام دادند. ما در حال دور شدن از متحدان انگلیسی و فرانسوی خودمان هستیم که نیروهایی در میادین نبرد مستقر کردند. ما در حال دور شدن از ائتلاف بیش از ۷۰ کشوری هستیم که آن را به سختی برای مبارزه با داعش تشکیل دادیم و حتی احترام رایزنی را هم برای آنها قائل نشدیم. ما در حال تنها گذاشتن اسرائیل برای مقابله با ایران و خصومت حزب‌الله هستیم و در عین حال باقیمانده نفوذ خودمان در آینده یک سوریه شکست خورده را از دست می‌دهیم.   

رایس در نیویورک تایمز نوشت: دستور خروج نیمی از نیروهای آمریکایی از افغانستان هم متحدانمان را در ناتو که دوشادوش نیروهای ایالات متحده از ۱۱ سپتامبر خدمت کردند، شوکه کرد. همچنین موجب شوکه شدن دولت افغانستان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آتی شد. این خروج خودسرانه و شتابزده موجب تقویت طالبان و تضعیف تلاش های دیپلماتیک برای آغاز دوباره مذاکرات سازش می‌شود و همزمان عرصه بزرگتری برای نفوذ بیشتر روسیه و چین ایجاد می‌کند.   

این سیاستمدار آمریکایی تاکید کرد: دونالد ترامپ نسبت به هر دشمن خارجی، اقدامات بسیار بیشتری برای تضعیف امنیت ملی آمریکایی انجام می‌دهد.    

رایس که در دوران ریاست جمهوری اوباما مشغول به کار بود، خصوصا به تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه اشاره کرد و آن را "بی‌محابا" خواند. جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا فردای اقدام ترامپ درباره سوریه استعفا داد. رایس هشدار داد تصمیم ترامپ ضربه‌ای به متحدان آمریکا در این منطقه است. او نوشت: اگر روند تصمیم‌گیری امنیت ملی ما حداقل کارایی را می‌داشت، آن وقت یک طرح با دقت برنامه‌ریزی شده برای اجرای اقدامات، حتی موارد نادرست وجود داشت.   

سوزان رایس همچنین جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ را به حذف مقام‌های دفاعی کلیدی از تصمیم‌گیری‌های مهم و ایجاد خلاء "پست‌های حیاتی" متهم کرد. به گفته او ترامپ "ضربه‌ای مرگ‌آور به سیاست‌گذاری اثرگذار وارد کرد." مشاور امنیت ملی سابق آمریکا تاکید کرد: رئیس‌جمهوری نمی تواند به حقایق، اطلاعات، تحلیل‌های نظامی یا منافع ملی کم ‌توجهی کند. او دیدگاه‌های مشاورانش را چندان جدی نمی‌گیرد، به صورت ناگهانی تصمیماتش را اعلام می‌کند و به تبعات اقداماتش بی‌توجهی می‌کند.

رایس همچنین از توئیت دونالد ترامپ که نوشته بود فرستاد ارشد آمریکا در ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه را نمی‌شناسد، به سختی انتقاد کرد. او نوشت: می‌توانم با قاطعیت به شما اطمینان بدهم که رئیس‌جمهوری سابق آمریکا او را به خوبی می‌شناسد. این حقیقت که می‌گویید برت‌ مک‌گورک را نمی‌شناسید، نشان دهنده میزان تعهد شما به مبارزه با داعش است. چرا شما نباید مردی که بیش از دیگران برای نابودی داعش تلاش کرده است، بشناسید؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha