• یکشنبه / ۲ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97100200825
  • خبرنگار : 71467

تورم در ۱۰ دهک درآمدی چقدر است؟

تورم در ۱۰ دهک درآمدی چقدر است؟

دهک‌های درآمدی تورمی بین ۱۷ تا ۱۹.۵ درصد را در آذرماه تجربه کردند.

به گزارش ایسنا، مرکز آمار به تازگی جزئیات تورمی در ماه ‌گذشته را منتشر کرد که نشان داد خانوارهای ایرانی به طور متوسط حدود۳۷.۴ درصد بیشتر از آذرماه سال گذشته برای خرید کالا و خدمات هزینه کرده‌اند.

این در حالی است که بررسی روند تغییرات تورم در بین ۱۰ دهک‌ها از اختلافی حدود ۲.۵ درصد بین دهک اول تا دهم حکایت دارد.

جزئیات تورمی در بین دهک‌ها در دو بخش "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" و همچنین"کالاهای غیرخوراکی و خدمات" قابل بررسی بوده و نشان می‌دهد که در بخش خوراکی‌ها دهک اول تا هشتم بین ۴.۶ درصد تورم را در فاصله آبان تا آذرماه داشته‌اند و دو دهک آخر یعنی نهم و دهم پنج تا ۵.۱ درصد تورم تجربه کرده‌اند.

در مورد کالاهای غیرخوراکی و خدمات نیز متوسط تورم در شش دهک اول بالاتر بوده و بین ۱.۶ تا ۱.۲ بوده است، اما برای دهک هفتم تانهم به ۱.۱ درصد رسیده و برای دهک دهم ۱.۲ درصد بوده است.

در حالی تورم در دهک‌های بالای درآمدی پایین‌تر است که در سال‌های اخیر و در جریان پرداخت یارانه‌های نقدی بارها بر حذف یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی سه دهک اول تاکید شده و حتی در قانون بودجه از تکالیف دولت بوده است. با این حال تا کنون با وجود اختلاف درآمدی که وجود دارد دولت در این‌باره اقدامی نکرده و تمامی ۱۰ دهک درآمدی به طور یکسان از یارانه استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۱۲:۳۶

بهتر است به جاى دامن زدن به بحث پيچيده ، تمام نشدنى و نشدنى يارانه ى نقدى (كه تورم به خوبى آن را حل كرده و مى كند!) ايسنا بر مطالبه ى اصلاح سيستم مالياتى كشور به ويژه ماليات بر دارايى متمركز شود كه دولت از آن شانه خالى ميكند. كافى است از هر خودروى عبورى در خيابان با ارزش مثلا بالاى 200 ميليون تومان، ماليات سالانه ى مناسب اخذ شود؛ يا از هر خانه ى بالاى يك ميليارد تومان يا كمتر يا بيشتر ... اين هم بانك اطلاعاتى عجيب و غريب ميخواهد؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۲۲:۲۸

ماشاالله چقدر کارشناسی خوب بلدید

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۱۹:۳۹

استانی یا حذف یارانه کلا وبه هر شکل اصلا مناسب نیست مردم به هیچ وجه حذف یارانه را قبول ندارند وهمه خواهان یارانه شان هستند

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۲۳:۵۴

به شما باید نوشت لطفا دروغ ننویسید چون میزان اصل است برای اعلام تورم جیب و توان مردمه نه نظر سیاست زده ی مسئولان و دولتمردان این فضا فقط به شکاف بین مردم و مسئولان کمک بیشتر می کنه