به گزارش ایسنا و به نقل از انجمن قلب آمریکا، تیروئید، یک منبع کوچک قدرت در بدن به شمار میرود. این غده که در گردن قرار دارد، هورمونهایی برای کنترل انرژی آزاد میکند و اندامهای بسیاری از جمله قلب را در سراسر بدن تحت تاثیر قرار میدهد.
پژوهش جدیدی که در "دانشگاه پنسیلوانیا"(UPenn) صورت گرفته نشان میدهد که شاید دو نوع اختلال در تیروئید یعنی "هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی"(subclinical hypothyroidism) و کمکاری ترییدوتیرونین(T3) به وخامت بیماری قلبی منجر شوند.
دکتر "آن کاپولا"(Anne Cappola)، متخصص غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه پنسیلوانیا گفت: یافتههای این پژوهش نشان میدهند شاید درمان تیروئید برای افرادی که در حال حاضر تحت درمان نیستند، مزایایی به همراه داشته باشد.
هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی، شکل خفیفی از هیپوتیروئیدیسم یا کمکاری تیروئید است. هم این اختلال و هم اختلال کمکاری ترییدوتیرونین هنگامی رخ میدهند که بدن نتواند هورمون خاصی را به قدر کافی تولید کند.
اختلال هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی معمولا با قرصهای هورمون تیروئید درمان نمیشود زیرا تیروئید به طور کامل به عملکرد خود ادامه میدهد. درمان کمکاری ترییدوتیرونین با قرصهای هورمون تیروئید نیز هنوز بحثبرانگیز است.
کاپولا افزود: با این حال، اگر پزشکان بتوانند سطوح غیرمعمول بیماری را در افراد مبتلا به ناراحتی قلبی معکوس کنند، شاید از شدت بیماری قلبی کاسته شود.
پژوهشگران بین سالهای 2003 تا 2011، دادههای مربوط به 1365 داوطلب مبتلا به بیماری قلبی را که بیشتر آنها مردان 57 ساله سفید پوست بودند، تحلیل کردند.
آنها در آغاز آزمایش، هورمونهای تیروئید موجود در نمونههای خونی داوطلبان را مورد بررسی قرار دادند. بیشتر داوطلبان، سطوح متداولی از هورمون تیروئید داشتند، پنج درصد به هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی و 14 درصد به کمکاری ترییدوتیرونین مبتلا بودند.
پس از دو سال افرادی که به این دو اختلال مبتلا بودند، در مقایسه با داوطلبان معمولی، بیشتر نیازمند پمپاژ مکانیکی خون و یا پیوند قلب بودند. همچنین این افراد، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
دکتر "مارک درازنر"(Mark Drazner)، مدیر بخش قلب و عروق "مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس"(UT Southwestern) گفت: به زودی میتوانیم بگوییم که آیا بهبود مشکل قلبی با درمان ناهنجاریهای تیروئید ممکن است یا خیر.
وی ضمن تاکید بر اهمیت آزمایشهای بالینی در مورد این موضوع، افزود: موضوع ارتباط میان تیروئید و سلامت قلب، موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهش، در مجله "Circulation" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات