به گزارش ایسنا، این دو کشور در سال ۲۰۱۳ متعهد شدند که مذاکراتی را با حمایت اتحادیه اروپا و برای حل و فصل تمام اختلافات باقی مانده میان خود برگزار کنند اما از آن زمان تاکنون پیشرفت اندکی در این زمینه صورت گرفته است.
روابط بلگراد و کوزوو از سال ۲۰۰۸ و به دنبال اعلام استقلال پریشتینا از صربستان با حمایت کشورهای غربی متشنج شده است.
هاشم تاجی، رییس جمهور کوزوو در ماه ژوئن اعلام کرد که از طریق تغییر مرزها به دنبال راه حلی برای مشکلات با بلگراد خواهد بود که این مساله نگرانیهایی را در کوزوو به دنبال داشت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رای پارلمان کوزوو به تشکیل یک ارتش قدرتمند ۵۰۰۰ نفره نیز تنشها میان این دو کشور را افزایش داد. پارلمان کوزوو این طرح را تنها یک هفته پس از آن تایید کرد که صربستان اظهار کرد، چنین اقدامی میتواند مداخله نظامی بلگراد را به دنبال داشته باشد.
طرح تاچی در میان بسیاری از سیاستمداران کوزوو، همسایگانش در منطقه بالکان و برخی دیپلماتهای غربی که آن را تلاشی برای حضور بیشتر آلبانیاییها در سه بخش حکومتی صربستان میبینند، زنگهای هشدار را به صدا درآورده است.
صربستان نیز در ازای آن بخشی از شمال کوزوو را که به طور عمده ساکنان آن صرب هستند و خودمختاری دولت پریشتینا را به رسمیت نمیشناسند، در اختیار خواهد گرفت.
بیش از ۱۱۰ کشور جهان از جمله آمریکا کوزوو را به رسمیت میشناسند اما صربستان، روسیه و چین از جمله این کشورها نیستند.
کادری وسلی، رییس پارلمن کوزوو اظهار کرد: امروز ما تصمیمی گرفتیم که برای حفظ حاکمیت و تمامیت ارضیمان و همچنین در شراکتمان با جامعه بینالمللی اهمیت دارد.
بیشتر اعضای اپوزیسیون پارلمان کوزوو جلسه رایگیری در خصوص تایید تشکیل تیم مذاکراتی را بایکوت کردند. این تیم متشکل از ۱۲ عضو خواهد بود که نمایندگانی از دولت، اپوزیسیون و جامعه مدنی خواهند بود.
انتهای پیام
نظرات