• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۷ / ۱۷:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97092110859
  • خبرنگار : 80001

مهم‌ترین‌های اقتصادی امروز ایسنا

موج دوم فروش دلار در فردوسی

موج دوم فروش دلار در فردوسی

به نظر می‌رسد سیاست‌های ارزی دولت درخصوص راه‌اندازی سامانه‌های نیما، سنا و کنترل بازار آزاد ارز به نتیجه رسیده و با روند نزولی قیمت دلار، پس از دو ماه، موج دوم فروش آغاز شده است. در این میان ادامه روند کاهشی نرخ ارز می‌تواند خبر مهم امروز اقتصادی باشد.

به گزارش ایسنا، تشکیل صف‌های فروش ارز در بازار فردوسی که امروز دیده می‌شد نشان می‌دهد نبض دلار به دست دولت افتاده و نوسان‌گیران به حاشیه رانده شده‌اند. امروز تا ساعت ۱۴ بانک‌ها هر دلار را ۱۰ هزار و ۹ تومان از مردم می‌خریدند که بعضی دلال‌ها در ساعاتی با قیمت‌های پایین‌تر از ۱۰ هزار تومان اقدام به فروش دلار کردند. با سیاست‌های اخیر ارزی بانک مرکزی، پس از یک دوره طولانی نوسانات شدید ارزی و به تبع آن افزایش قیمت‌ها، بازار روند کاهشی به خود گرفت و دولت توانست قیمت ارز را کنترل کند و روند کاهشی آن را تداوم بخشد؛ چراکه دلار در ماه‌های اخیر تا مرز ۲۰ هزار تومان رفت و پس از آن سیر نزولی به خود گرفت و رفته‌رفته با آرام شدن بازار و کاهش خرید و فروش مردم، قیمت آن کاهش یافت.

حال به نظر می‌رسد با تداوم کاهش نرخ ارز در بازار آزاد و احتمال ادامه این روند، مردم برای جلوگیری از ضرر بیشتر، برای فروش ارزهای خود به بازار آمده‌اند تا در صورت کاهش بیشتر نرخ ارز، بیش از پیش دچار زیان مالی نشوند. اوایل  مهرماه تخمین زده می‌شد که بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز از سوی مردم خریداری شده و در خانه‌ها نگهداری می‌شود که اگر وارد بازار شود، قیمت ارز متعادل خواهد شد. در این مدت، عبدالناصر همتی - رئیس‌کل بانک مرکزی - بارها اعلام کرده بود که بازار ارز دچار نوسانات زیادی است و محل خوبی برای سرمایه‌گذاری نیست. گزارش میدانی امروز ایسنا از بازار ارز فردوسی را این‌جا مشاهده کنید.

پس از راه‌اندازی سامانه نیما، صادرکنندگان ارزهای خود را با قیمت‌های مصوب وارد این سامانه می‌کنند و واردکنندگان نیز با همین نرخ کالای خود را وارد می‌کنند که بر اساس نرخ یورو محاسبه می‌شود. قیمت یورو در این سامانه هم‌اکنون حدود ۹۷۰۰ تومان است و به همین دلیل انتظار این است قیمت کالاها در ماه‌های آینده تعدیل شود. دیروز اعلام شد چهار برند لوازم خانگی از شنبه قیمت‌های خود را پایین می‌آورند. امیدواریم درخصوص سایر کالاها نیز این اتفاق بیفتد.

پیش‌بینی بازار ارز درپی کاهشی شدن نرخ‌ها

مدیرعامل اسبق بانک صادرات با اشاره به کاهش قیمت‌ها در بازار آزاد ارز و نزدیک شدن آن به قیمت سامانه نیما، این مساله را به دلیل کاهش تقاضا و قیمت در بازار آزاد ارزیابی کرد و در نهایت آن را باعث ایجاد یک بازار واحد ارزی دانست. بهاءالدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کاهش تقاضا در بازار آزاد ادامه داد که در بازار سیاه یا غیر رسمی به دلیل کاهش انتقال ارز برای خرید ویلا یا ساختمان در خارج از کشور و همچین کاهش قاچاق کالا تقاضا برای ارز کمتر است.

ادامه کاهش قیمت طلا و سکه در بازار

بازار طلا که مستقیما از نرخ ارز تاثیر می‌گیرد امروز نیز روند کاهشی داشت. به‌گونه‌ای که به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر استان تهران هر عدد سکه تمام بهار طرح جدید به قیمت سه میلیون و ۵۷۰ هزار تومان معامله می‌شود. هم‌چنین هر مثال طلای ۱۷ عیار یک میلیون و ۳۴۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد. ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا  و جواهر تهران علت پایین آمدن قیمت‌ها را موفقیت دولت در کنترل بازار سکه و ارز عنوان کرد.

نقطه پایان اوج در بازار مسکن

تا روز سه‌شنبه ۲۰ آذرماه رشد دلار ۱۶۰ درصد، سکه ۱۹۶ درصد و مسکن ۹۱ درصد نسبت به سال قبل به ثبت رسید که در بخش دلار و سکه این فاصله‌ی قیمتی نسبت به ماه گذشته تعدیل شده و انتظار می‌رود همین روند در بازار مسکن ایجاد شود. مانیتورینگ معاملات نشان می‌دهد بازار مسکن شهر تهران در مسیر پایانی مقطع هیجانی قرار دارد. افت شدید معاملات، مرز روانی برای رشد قیمت مشخص کرده و دفاتر املاک از فروکش یکباره نرخ‌های پیشنهادی املاک نوساز گزارش می‌دهند.

حتی بعضی فروشندگان پول لازم به ناچار قیمت‌ها را تا متری یک میلیون تومان پایین آورده‌اند. شرایط موجود از پایان ماه عسل فروشندگان متوهم حکایت می‌کند. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد فایل‌های فروش ملک مربوط به مناطق شمال شهر است، در حالی که معاملات قطعی، بیشتر در مناطق جنوبی انجام می‌شود. گزارش ایسنا از آخرین وضعیت بازار مسکن به همراه قیمت پیشنهادی آپارتمان در شهر تهران را این‌جا مشاهده کنید.

تا از اخبار مسکن دور نشده‌ایم به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درخصوص رشد ۲۵ درصدی خط فقر در تابستان امسال نسبت به تابستان ۱۳۹۶ اشاره کنیم که جعفر خیرخواهان ـ عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ـ اصلی‌ترین عامل آن را افزایش قیمت مسکن  و اجاره بها در شهرهای بزرگ عنوان کرده است.

ماجرای نامه تشکر کارگران هفت‌تپه چه بود؟

امروز در گزاشی به آخرین وضعیت کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه پرداختیم که ظاهرا با دریافت سومین مرحله حقوق معوقه‌شان از مسوولان مربوطه تشکر کردند. آنها که ماه‌ها از دریافت حقوق و مطالبات خود عاجز مانده بودند، چندی پیش تصمیم گرفتند صدای خود را با اعتراضی چند روزه به گوش مسئولان برسانند.

وزیر کار به محض آن که در جریان این رویداد قرار گرفت نماینده ویژه خود را اعزام و مامور بررسی ماجرا کرد؛ در نهایت با پیگیری‌های مستمر وزارت کار و همکاری مسئولان استانی، تلاش‌ها نتیجه داد و آرامش به اردوی کارگران هفت‌تپه بازگشت.

در نهایت مجمع نمایندگان کارگری کشت و صنعت هفت تپه در نامه‌ای تشکر آمیز از پیگیری مسئولانه وزارت کار و شخص وزیر در اعزام نماینده ویژه او برای رسیدگی سریع به مشکلات کارگران قدردانی کردند. با اعلام روز گذشته استاندار خوزستان مبنی بر پرداخت سومین حقوق معوق کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، حقوق یک ماه دیگر کارگران به آنها پرداخت شده و کارگران اکنون تنها یک ماه طلب دارند.

وعده ۲ هفته‌ای اروپا برای راه‌اندازی سازوکار مالی با ایران

خبر آخر بسته اقتصادی امروز هم به تمهیدات اروپا برای تسهیل تجارت با ایران مربوط می‌شود. بر اساس آن‌چه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است، سازوکار مالی اروپا برای تسهیل تجارت با ایران تا حدود دو هفته آینده اجرایی خواهد شد. صحبت‌های شفاف موگرینی این‌بار یا به تحقق این موضوع می‌انجامد و یا در غیر این صورت ایران به اتخاذ تصمیم دیگری در قبال سیاست‌های دوپهلوی اروپا وادار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha