• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97091909268
  • خبرنگار : 90089

ضرورت تعیین روزهایی برای حضور اقوام مختلف با لباس خود در جامعه از نگاه ذوالقدر

ضرورت تعیین روزهایی برای حضور اقوام مختلف با لباس خود در جامعه از نگاه ذوالقدر

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: برای کارآمدتر و اثربخش‌تر شدن کنسرت‌های خیابانی، نمایش‌ها، تئاترها و جشن های ملی - محلی این مراسم‌ها باید در همه استان ها، شهرها و مناطق نزدیک و دورافتاده برگزار شود و صرفا به مراکز استان‌ها محدود نشود.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی مشارکت مردم حول موضوعات ملی چقدر می تواند وحدت بخش باشد، گفت:  کشورمان دارای تمدن شگفت‌انگیز چند هزار ساله با تنوع فرهنگی، نژادی، زبانی، دینی، قومی و قبیله‌ای است که در عین تنوع، مردم همواره یکپارچگی و وحدت داشته و دارند و همین وحدت ملی خود محل کینه‌توزی دشمنان بوده و به انحاء مختلف از جمله از طریق ایجاد جنگ روانی و فرهنگی در تلاشند این حریم را مورد تعرض و تعدی قرار دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: وحدت ملی یکی از مولفه‌های اقتدار و امنیت ملی است که با تقویت هویت ملی و همبستگی ملی می توان بسیاری از تهدیدات داخلی و خارجی را کاهش داد و ضمانت تحقق آن در مشارکت و حضور همه مردم و باور و اعتقاد راسخ و نهادینه به این موضوع است که خوشبختانه تجارب تاریخی نشان داده که مردم کشورمان به این مهم اشراف داشته اند و هیچگاه تحت تأثیر فشارهای خارجی، انسجام و وحدت ملی خود را رها نساخته اند که البته باید برای تقویت و حفظ آن اقدامات بسیاری نیز صورت پذیرد و همانطور که مردم در کنار یکدیگر و همراه با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند مسؤولین نیز اقدامات لازم را برای افزایش سطح رضایتمندی و رفاه اجتماعی آنها انجام دهند چرا که عنصر انسجام اجتماعی و وحدت ملی به طور مستقیم در رابطه با اعتماد اجتماعی است و این اعتماد برخواسته از رفتار متقابل و مسئولانه، مسئولین با مردم در جهت تحقق خواست ها و مطالبات مردم نیز هست.

وی در پاسخ به این پرسش که تعیین یک روز برای حضور مردم با لباس‌های محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی قومی چقدر می‌تواند در ایجاد فضای وحدت و نشاط موثر باشد، گفت: برای تحقق این موضوع ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی بی‌تردید می‌تواند نقش موثری داشته باشد.  یکی از ابزارهای لازم برای افزایش این آگاهی‌ها آشنایی هرچه بیشتر مردم  به خصوص نوجوانان و جوانان با ادیان، قومیت‌ها، زبان‌ها و نژادهای درون کشور است. چرا که هریک از آنها دارای فرهنگ، آداب و رسوم، سنت‌ها و ارزش‌ها و باورهای متفاوتی هستند که شناخت و آگاهی نسبت به آنها می‌تواند رمز  یکپارچگی و اتحاد مردم در طول تاریخ چند هزار ساله ایران را در عین تنوع و تفاوت ها برای نسل حاضر آشکار کند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در گرو این شناخت و آگاهی می‌توان آنچه که در سطح ملی نیاز است به دست آورد. برای این موضوع یقینا برگزاری جشنواره‌هایی برای آشنایی قومیت‌ها و نژادها و ادیان درون مرزهای کشور با یکدیگر می تواند بسیار کارآمد و موثر باشد. البته هم اینک نیز جشنواره ای گوناگونی در این خصوص در استان‌ها و شهرهای مختلف برگزار می شود و شناخت و آگاهی مردم نسبت به اقوام مختلف درون مرزهای کشور نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است و مطمئنا نامگذاری یک روز ویژه برای حضور همه اقوام با لباس های محلی و با هدف معرفی فرهنگ و آئیین درون قومی و محلی‌شان می تواند در افزایش سطح این شناخت و آگاهی موثر است.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: اما نباید این نامگذاری یک روز ویژه، باعث شود که صرفا یک اقدام نمایشی و در یک روز از سال باشد و باقی سال این مسئله مهم، رها شود. موضوع آشنایی با فرهنگ‌ها و قومیت‌ها و نژادها و زبان‌های مختلف درون مرزهای امن کشورمان وابسته به آموزش‌های لازم و برنامه سازی های گسترده است که رسانه ملی، آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور مشخص نقش مهم و کلیدی در این خصوص دارند که البته باید قدردان اقدامات مثبت آنها تاکنون نیز بود.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به پرسش که چقدر می‌توان از وجود ادیبان ملی مانند سعدی و حافظ برای ایجاد وحدت و همبستگی با برگزاری کنسرت‌های خیابانی با اشعار این شاعران و پخش ملی آن در سراسر کشور توسط صداوسیما بهره برد، گفت: همانطور که گفتم افزایش وحدت ملی را نباید به یک روز یا هفته خاص محدود کرد بلکه باید از تمام عناصر فرهنگی و ادبی و میراث تاریخی این کشور برای تقویت وحدت ملی و افزایش شناخت و آگاهی بهره برد که در روزهایی که به نام ادبای بزرگی همانند سعدی و حافظ و حتی شعرائی معاصر همانند نیما یوشیج و سهراب سپهری و ... نامگذاری شده است، بر این مهم تأکید داشت و این آگاهی بخشی به گونه‌ای باشد که تمام سلایق را پوشش دهد و همراهی نوجوانان و جوانان را هرچه بیشتر بتوانیم فراهم کنیم.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: از ابزارهای همانند کنسرت‌ها و نمایش‌های خیابانی نیز که دسترسی و اقبال عمومی بیشتری را خواهد داشت می توان بهره برد. البته باید این کنسرت‌ها و نمایش‌ها و تئاترها و جشن‌ها در همه شهرها و استان‌ها و مناطق دورافتاده به صورت پراکنده و پرتعداد وجود داشته و صرفاً در مراکز استان‌ها متمرکز نگردد تا کارآمدی و اثربخشی لازم را به همراه آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۹ ۱۲:۳۵

نظر خانم ذوالقدر جالب زیر اهم سنتهای قدیم حفظ می شود و هم افسردگی که ناشی از کمبود نشاط در جا معه ایجاد شده کمرنگ می شود