به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه المستقبل، عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در حاشیه سی و نهمین نشست شورای همکاری خلیج فارس در ریاض در یک نشست خبری گفت: موضع ما حمایت از دولت سعد حریری در تلاش برای تشکیل دولت وفاق ملی است، ما دخالتهای ایران و حزبالله در سیاست داخلی لبنان را نمیپذیریم و بر این باوریم که تمام طرفهای لبنانی منافع لبنان را در اولویت خود قرار دادند و این امر موجب وحدت لبنان و تشکیل دولت وفاق ملی است که این دولت میتواند با چالشهای رو به رو مقابله کند.
وی در رابطه با بحران قطر نیز با اشاره به اینکه نمیخواهیم اختلافات با قطر روی شورای همکاری خلیج(فارس) تاثیر بگذارد، افزود: قطر باید مطالبات چهار کشور عربی (عربستان، امارات، بحرین، مصر) را بپذیرد.
به گزارش ایسنا، پیش از این نیز ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در افتتاحیه سی و نهمین نشست شورای همکاری خلیج فارس که در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، مدعی تداوم سیاست های خصمانه ایران شد. وی همچنین مدعی حمایت جمهوری اسلامی ایران از نیروهای افراطی و تروریستی در منطقه شد.
از سوی دیگر، شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت در این نشست که در ریاض برگزار شد گفت: بار دیگر تاکید می کنیم که روابطمان با جمهوری اسلامی ایران باید براساس قوانین و معاهدات سازمان ملل باشد که در راس آنها عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، احترام به حاکمیت دیگر کشورها و احترام به اصل حسن همجواری است تا همگی به خواسته خود یعنی ایجاد صلح و ثبات و امنیت در منطقه برسیم.
مقامات کشورمان همواره تأکید میکنند جمهوری اسلامی ایران هیچگونه دخالتی در امور داخلی دیگر کشورها ندارد و خواهان صلح، ثبات و امنیت در منطقه است. حضور ایران در برخی کشورهای عربی مستشاری بوده و به درخواست قانونی دولت مشروع آنها است.
اجلاس سالیانه سران شورای همکاری خلیج فارس در حالی دیروز (یکشنبه) در ریاض برگزار شد که وحدت این شورا در سایه اختلاف عربستان با قطر و بحران دیپلماتیک ریاض در خصوص پرونده قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار و منتقد سعودی متزلزل شده است.
کشور قطر پیش از این اعلام کرد که به جای امیر قطر سلطان بن سعد المریخی وزیر مشاور در امور خارجه این کشور در اجلاس حضور یافته است.
شورای همکاری خلیج فارس در سال ۱۹۸۰ تاسیس شد و شامل امارات، قطر، عمان، بحرین، کویت عربستان میشود.
عربستان، امارات، بحرین و مصر روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را از پنجم ژوئن ۲۰۱۷ میلادی به بهانه حمایت دوحه از تروریسم قطع کردند.
این درحالی است که قطر این اتهامات را شدیدا رد میکند. دوحه اخیرا به طور غیرمنتظره تصمیم خود برای خروج از اوپک را اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات