به گزارش ایسنا، حشمتالله فلاحت پیشه در اختتامیه دومین کنفرانس روسای مجالس افغانستان، ایران، ترکیه، چین و روسیه چالشهای تروریسم و ارتباطات درونمنطقهای در توضیح گزارش کمیته مبارزه با تروریسم گفت: ما نمایندگان بیش از دو میلیارد نفر جمعیت هستیم که درگیر تروریسم میباشیم. باید در قالب راهکارهایی به سیاستهای عملی برای مقابله با تروریسم اعم از تروریسم مفهومی و تروریسم عملی پرداخت.
وی ادامه داد: در دنیای امروز کسانی تروریسم را گسترش دادند که خارج از حوزه تروریست هستند. ما شش کشور قربانی اعظم در حوزه تروریسم بهشمار میآییم. قرار شد به مفاهیم اصلی جرمانگاری در قالب مقررات بینالمللی همچون CFT و حق شرطها و تعهدها پرداخت و این کشور در قالب مناسبات و معاهدات و توافقات بینالمللی عمل و تجارب را به یکدیگر نزدیک کرد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قرار شد در مواردی همچون مقابله با تروریسم، حملات سایبری و مقابله با قاچاق مواد مخدر همکاریهای لازم صورت گیردد. همچنین چارچوب و فرم مشخصی برای همکاریها داشته باشیم و برای مجالس شش کشور ارسال کنیم و در مجالس عادی همکاریهای بیشتری به کار ببریم.
فلاحتپیشه با تاکید بر حوزه آموزش و کار فرهنگی و توجه به نقش کودکان و زنان و جوانان به عنوان یکی دیگر از تاکیدات این کمیته برشمرد و گفت: تاکید بر جدایی دین از تروریسم در این کمیته صورت گرفت چون ادیان آسمانی ادیان الهی هستند، لذا دین به ویژه دین اسلام از تروریسم جداست.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر امنیت زیرساخت توسعه را از دیگر موارد مورد اشاره این کمیته برشمرد و اظهار کرد: امنیت زیرساخت توسعه و مهمترین عامل مقابله با تروریسم است لذا بر لزوم همکاری برای مقابله با تروریسم تاکید شد.
فلاحت پیشه توجه به حوزههای فرهنگی و اجتماعی و تاکید بر تنشزدایی را از دیگر موارد مورد تاکید این کمیته عنوان و خاطر نشان کرد: قرار شد بانک اطلاعاتی قوی فیمابین کشورها اعم از موافقتنامههای قضایی، استرداد و معاضدت بین دو کشور برقرار شود تا انشاءالله در نشست بعدی موارد بیشتری دنبال شود.
انتهای پیام
نظرات