• جمعه / ۱۶ آذر ۱۳۹۷ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97091607811
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

اصلاح وضعیت آموزش عالی خواسته اصلی دانشجویان دکتری

اصلاح وضعیت آموزش عالی خواسته اصلی دانشجویان دکتری

تعدادی از دانشجویان دکتری شاغل به تحصیل در 23 دانشگاه دولتی سراسر کشور، با ایجاد کمپینی، ضمن درخواست برای اصلاح وضعیت آموزش عالی، خواستار امتیازات پژوهشی شده‌اند؛ همچنین پیدا کردن دید تخصصی نسبت به مشکلات، هدف گرفتن بنیان مشکلات و مشورت و همکاری با مسئولان از جمله اهداف این کمپین است که کمتر از دو سال از عمر آن می‌گذرد.

احسان ضیایی عضو و مسئول نشریات در کمپین مطالبات دکتری وزارت علوم در دانشگاه صنعتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره فعالیت این کمپین، اظهار کرد: با توجه به کاستی‌های موجود در سیستم آموزش عالی و احساس خطری که رشد علمی کشور را تهدید می کند، حدود یک سال و نیم پیش کمپین مطالبات دکتری وزارت علوم متشکل از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف کشور شکل گرفت. فعالیت این کمپین محدود به ناحیه و شهر اصفهان نیست، بلکه مطالبه‌ای از سوی دانشجویان سراسر کشور است.

احسان ضیایی با بیان اینکه دانشجویان دکتری با مشکلات معیشتی، آموزشی و مواردی همچون اشتغال مواجه هستند، تصریح کرد: زیرساخت‌های کنونی آموزش عالی و سیاست‌گذاری‌های وزارتخانه و نهادهای مرتبط قادر به برآورده ساختن توقعات حداقلی این قشر نیست.

وی افزود: از این رو دانشجویان چند دانشگاه کشور مطالبات خود را در قالب کمپین مطالبات دکتری وزارت علوم، پیگیری مدنی و در چارچوب قانونی کشور و رایزنی با جمع کثیری از مسئولان کشوری آغاز کرده اند. این درخواست در قالب دو طرح به مجلس ارائه شد، اما متاسفانه هنوز در مجلس به رای گذاشته نشده است.

ضیایی با تاکید بر اینکه در صورت اصلاحات این طرح می تواند منجر به ارتباط  بهتر دانشگاه و صنعت شود، افزود: اصلاح وضعیت آموزش عالی از طریق پیگیری هوشمندانه و قانون مدار راهی است که در کمپین مطالبات دکتری وزارت علوم به دنبال آن هستیم.

این دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی با اشاره به یکی از محورهای اصلی این کمپین که پیگیری پژوهانه در ازای فعالیت تمام وقت در دانشگاه و انجام پروژه تحقیقاتی است، تصریح کرد: امتیاز پژوهانه طرحی است که سابقا از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال‌های گذشته پرداخت شده و اکنون متوقف شده است.

وی پیگیری مسائل مربوط به رفاه و معیشت دانشجویان را نیز درخواست دیگر این کمپین اعلام کرد و گفت: یک مورد وام ویژه دکتری از بانک توسعه تعاون است که با پیگیری های انجام شده توسط کمپین داشتن دو ضامن دولتی به یک ضامن بازنشسته، کاهش یافت و راهی مناسب تر پیش روی دانشجویان قرار داد.

وی افزود: مورد بعدی تخصیص بیمه و سنوات کاری برای دانشجویان است که پیش نویس آن به صندوق رفاه ارائه شده و این طرح اکنون به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داده شده است تا پس از تصویب آن، برای دانشجویان دکتری تخصصی وزارت علوم که به صورت تمام‌وقت در دانشگاه مشغول هستند بیمه کاری اختصاص داده شود تا پس از خروج از دانشگاه مشکلات کمتری در خصوص سابقه کار داشته باشند.

ضیایی از پیگیری اصلاح شرایط فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری از طریق این کمپین خبر داد و خاطرنشان کرد: در تلاش هستم بتوانیم با متقاعد کردن مسئولان، روند قبلی را درپیش بگیریم و در صورت امکان، دانشجویانی که با شرایط فعلی نتوانستند به فرصت مطالعاتی بروند، از مزایای این طرح بهره مند شوند.

وی افزود: مورد بعدی سنوات غیرمجاز دانشجویانی است که از ترم هشت عبور کرده اند و تنها برای چاپ مقاله منتظرهستند و به دلیل اینکه هنوز دانشجو محسوب می شوند باید مبلغ شهریه شبانه را پرداخت کنند، در حالی که بار مالی همچون تغذیه و خوابگاه برای دانشگاه ندارند، بنابراین کمپین در تلاش برای حذف شهریه برای این دسته از دانشجویان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha