به گزارش ایسنا، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که کاربران توییتر در عربستان کمپین تحریم کالاهای ترکیه را راهاندازی کردهاند. این کمپین بعد از آن آغاز به کار کرد که عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، در مصاحبه با روزنامه "الشرقالاوسط" از ترکیه خواست تا دست از افشاگری پیرامون پرونده جمال خاشقجی بردارد.
جمال خاشقجی، ستوننویس روزنامه "واشنگتن پست"، دوم اکتبر سال جاری (۲۰۱۸) پا به کنسولگری عربستان در استانبول گذاشت و دیگر از آن بیرون نیامد. پس از هفتهها عربستان تحت فشارهای بینالمللی پذیرفت که او به عمد توسط مأموران پادشاهی سعودی کشته شده است.
بلومبرگ گزارش داده است که کاربران شبکههای اجتماعی عربستانی قصد دارند با راهاندازی کمپین تحریم کالاهای ترکیه از حیثیت محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، دفاع کنند.
بلومبرگ در ادامه نوشت: «تولیدات کارخانه شیر "پینار سویت" و شیرینیهای اولکر جزو این تحریمها هستند. کنسرن "صنایع بیسکویت اولکر" در عربستان تابحال دو کارخانه احداث کرده و نیازهای داخل عربستان را تامین میکند.»
به نوشته بلومبرگ شرکت ترکیهای اولکر انحصار بازار شیرینی عربستان سعودی را در دست دارد.
حجم تبادلات تجاری عربستان و ترکیه
کمپین عربستان علیه کالاهای ساخت ترکیه با توییت کاربری به نام Naifco آغاز شده است. نایفکو در توییت خود مینویسد که هدف تخریب اقتصاد ترکیه نیست، بلکه بیان خشم و ابراز نارضایتی "با روشی متمدنانه" است.
حجم تبادلات تجاری عربستان سعودی و ترکیه سالانه به چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار میرسد. علاوه بر آن ترکیه یکی از مقاصد سفر گردشگران عربستانی است.
بلومبرگ در گزارش خود اضافه میکند: «برای ترکیه زمان این تحریم مناسب نیست چون بحران ارزی اخیر در این کشور بر تورم تاثیر گذاشته و رکود اقتصادی بوجود آورده است. البته این تحریمها برای اقتصاد ترکیه سخت نخواهد بود اما در بازار مسکن ترکیه میتواند تاثیر منفی بگذارد چونکه در سالهای اخیر بسیاری از شهروندان عربستان در ترکیه خانه خریدهاند.»
خرید خانه توسط شهروندان عربستان
خبرگزاری آناتولی ترکیه اخیرا به نقل از سازمان آمار ترکیه (TÜİK) گزارش داده که خرید ملک توسط اتباع خارجی در کشور ۱۵۱ درصد رشد داشته است. تنها در ماه سپتامبر سال جاری شهروندان عربستان سعودی ۳۱۲ واحد مسکونی خریداری کردند.
به گزارش بلومبرگ در سال ۲۰۱۷ خرید مسکن توسط مشتریان عربستانی حتی تا ۳۷ درصد رشد داشته است.
ییگیت چاغلاین، رئیس ماسترکارت ترکیه، درباره قدرت خرید گردشگران عربستانی به بلومبرگ گفته است که هر گردشگر عربستانی هزار و ۲۰۰ دلار در ترکیه خرج میکند و شهروندان عربستانی جزو پولدارترین گردشگران ترکیه محسوب میشوند و بیشتر از توریستهای آلمانی و روس خرج میکنند.
مارک جونز، استاد دانشگاه "حامد بن خلیف" عربستان هم به بلومبرگ گفته است که در بازنشر توییت تحریم کالاهای ترکیه کاربران طرفدار دولت عربستان قرار گرفتهاند. به گفته جونز برخی از بازنشرها هم توسط روباتها و حسابهای دولتی عربستان به شکل مستقیم و غیر مستقیم انجام گرفته است.
مارک جونز تردیدی ندارد که در پشت کمپین تحریم کالاهای ترکیه دولت عربستان، به شکل مستقیم و غیرمستقیم، قرار گرفته است.
جستجوی یک ویلا
در تازهترین تحول، نیروهای امنیتی ترکیه تحقیقات خود را در یکی از ویلاهای شهر یالووا آغاز کردهاند.
خبرگزاری آناتولی روز دوشنبه ۲۶ نوامبر خبر داد که نیروهای امنیتی این کشور در هماهنگی با دادستانی کل استانبول در حال تفتیش یک ویلای دو طبقه در منطقه سامانلی شهرستان ترمال یالووا در ارتباط با قتل خاشقجی هستند.
آناتولی مینویسد که نیروهای امنیتی و ژاندارمری ترکیه، در اطراف ویلا تدابیر امنیتی شدیدی اتخاذ کردهاند و در عملیات علاوه بر پهپادها، از سگهای ویژه ردیاب نیز استفاده میشود. نیروهای امنیتی داخل حیاط و چاه فاضلاب این ویلا را هم مورد تفتیش قرار دادهاند.
تاکنون جسد خاشقجی پیدا نشده است. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، خواستار همکاری مقامات عربستانی برای شفافسازی در پرونده خاشقجی شد. او تاکید کرد که عربستان برای ترکیه "کشوری مهم" شمرده میشود ولی نباید روی جنایتی که انجام گرفته سرپوش گذاشت.
چاووش اوغلو درباره احتمال دیدار ولیعهد عربستان با اردوغان در حاشیه نشست سران "جی ۲۰" که قرار است روز جمعه ۳۰ نوامبر (نهم آذر) در آرژانتین برگزار شود اظهار داشت که "مانعی برای دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، با بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، وجود ندارد". اما وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد که در صورت درخواست ولیعهد عربستان، رئیس جمهور کشور در این باره تصمیم خواهند گرفت.
انتهای پیام
نظرات