• جمعه / ۲ آذر ۱۳۹۷ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97090200349
  • خبرنگار : 71498

آغاز عملیات باروری ابرها از دو هفته آینده

آغاز عملیات باروری ابرها از دو هفته آینده

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: پس از امضای چند قرارداد از سوی وزارت نیرو با سازمان هوافضا و شرکت هواپیمایی تهران، عملیات باروری ابرها از دو هفته آینده، آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، پیش از این اعلام شده که باروری ابرها در ایران طی ۲۰ سال گذشته، توسط مرکز ملی باروری ابرها وابسته به وزارت نیرو در استان یزد و در استان‌های شمالی، شمال غربی و غربی کشور از جمله استان‌های گیلان، زنجان، آذربایجان غربی و شرقی، کرمانشاه، چهار محال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد به اجرا درآمده است (۱۶ استان کشور تحت پوشش عملیات بارورسازی ابرها قرار گرفته‌اند).

فرید گلکار در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که تمام اقدامات لازم برای شروع این کار انجام شده است، اظهار کرد: انتظار داریم مدیران ارشد وزارت نیرو، قراردادهای منعقد شده را در سریع‌ترین زمان ممکن امضا کنند که بتوانیم عملیات اجرای کار را آغاز کنیم.

به گفته مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، متاسفانه با وجود این‌که قرار بود در آبان‌ماه پرواز داشته باشیم، اما متاسفانه به‌دلیل وجود برخی مشکلات، از برنامه عقب ماندیم.

او درباره چگونگی انجام عملیات باروری ابرها تاکید کرد: در حال حاضر با یک هواپیمای ساخته‌شده از سوی سپاه، کار را پیش خواهیم برد و اگر امور به خوبی پیش برود، دو فروند دیگر نیز اضافه خواهیم کرد.

وی با تاکید بر این مساله که قرار است وزارت نیرو بخش قابل توجهی از هزینه‌های اجرای این کار را عهده‌دار شود، ابراز کرد: طبق پیش‌بینی‌ها، نهایتا تا دو هفته آینده در استان مرکزی، کرمانشاه، خراسان جنوبی، چهار محال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، عملیات را آغاز خواهیم کرد.

ماه‌های پایانی سال قبل سازمان هواوفضای سپاه تصمیم گرفت در این پروژه همکاری کند که طبق اعلام دست‌اندرکاران این حوزه، تاکنون کار به‌خوبی پیش رفته و یک فروند هواپیما برای انجام عملیات به‌طور کامل تجهیز شده تا شاید از این طریق هزینه‌های سنگین نگهداری و اجاره هواپیما کاهش یابد البته باید به این مساله نیز توجه کرد که طبق ارزیابی‌های صورت گرفته، انجام این فرایند تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد در افزایش بارش‌ها تاثیر دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۲ ۱۱:۴۶

میدونی باروری ابرها با باروری انسان فرق داره؟ بعد هم الان ابرها بارور هستند!

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۲ ۱۲:۲۱

ما کرمانشاه زندگی میکنیم منطقه غرب بارندگی امسالش عالی بوده و خارقالعاده لطفا خرابش نکنید به بهانه بارور سازی یه پول الکی رو از بیتالمال بچاپن لطفا در اکو سیستم و آب و هوای اینجا دخالت نکنید دخالت شما مایه ویراگری است

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۲ ۱۳:۵۱

١٥ درصد يعني ميلياردها متر مربع اب و نجات از خشكسالي

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۲ ۲۰:۴۲

واقعا ک این استانهای ک اعلام کردن بیشتر از سیستان و بلوچستان بارش دارن نمیدونن معیار انتخابشون چیه بلوچستان کم بارش ترین استان کشوره

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۹ ۱۵:۲۵

شهرستان ساوه و قم خیلی خشک و بی باران است ی فکری بحالش بکنید این منطقه ابرها را بارور کنید چون من به این کار ایمان دارم

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۵:۳۸

آخه چه ربطی داره