• پنجشنبه / ۱ آذر ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97090100041
  • خبرنگار : 71282

کار و تعاون در هفته‌ای که گذشت..

از تجمع کارگران تا مخالفت کارفرمایان با افزایش دستمزد

از تجمع کارگران تا مخالفت کارفرمایان با افزایش دستمزد

برگزاری بزرگترین رویداد جهانی تعاون، اختلاف نظر شدید کارگران و کارفرمایان برای افزایش مزد، پیش‌بینی معافیتهای مالیاتی برای کارآفرینان و تجمع کارگران در سالروز تصویب قانون کار مهمترین اخبار حوزه کار و تعاون در هفته‌ای بود که گذشت.

این هفته جلسه کمیته دستمزد طبق وعده وزیر کار در شورای عالی کار برگزار شد اما آنطور که پیش‌بینی می‌شد روند برگزاری جلسه پربار نبود و نماینده کارگران و کارفرمایان که از این جلسه نتیجه‌ای نگرفته بودند راهی یک برنامه تلویزیونی شدند تا در یک مناظره هریک حرف خود را به کرسی بنشانند.

نماینده کارفرمایان کاهش قدرت خرید کارگران و اوضاع نابسامان اقتصادی را تایید کرد ولی گفت که افزایش مزد برای کارگران تبعاتی دارد و در نهایت به بیکار شدن آنها منجر می‌شود.

وی هرگونه افزایش دستمزد کارگران برای سال آینده را مستلزم پیش‌بینی یک نظام جبرانی از سوی دولت برای کارفرمایان دانست.

نماینده کارگران هم از فاصله ۸۰۰ هزار تومانی سبد معیشت کارگران در مقایسه با دی ماه سال گذشته سخن گفت و تاکید کرد که جامعه کارگری خواهان ترمیم حقوق و افزایش قدرت خرید است و به مسکن موقتی امید نبسته‌ است.

او تورم زا بودن افزایش دستمزد را رد کرد و گفت: سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید بسیار ناچیز و زیر ۴ درصد است و ۱۴ درصد نیروهای کاری که سال گذشته از بازار کار جدا شدند و تصمیم گرفتند بیکار شوند، به دست پایین بودن دستمزد بوده است.

اتاق تعاون ایران این هفته یک نشست ترتیب داد و جزئیات میزبانی ایران برای برگزاری بزرگترین رویداد تعاون جهان را که خود آن را برگزار می‌کرد، تشریح کرد.

وی برگزاری سیزدهمین اجلاس منطقه ای تعاون در آسیا و اقیانوسیه را به دلیل ارتباط این بخش با سازمان ملل و سازمان جهانی کار حایز اهمیت دانست و فرصتی برای عرضه توانمندی‌های بخش تعاون کشور به شمار آورد.

انعقاد دو قرارداد مهم با کشورهای هند و سریلانکا و برگزاری نمایشگاه دستاوردهای بخش تعاون ایران در حاشیه این اجلاس از مهمترین خبرهایی بود که رئیس اتاق تعاون ایران اعلام کرد. جمعی از کارگران کارخانه‌ها و کارگاه‌های کشور این هفته در سالروز تصویب قانون کار تجمع کردند تا صدای مطالبات خود را به گوش مسئولان و دولتمردان برسانند.

هشدار نسبت به افت شدید قدرت خرید کارگران، تاکید بر توجه به وضع معیشت خانوارهای کارگری مهار تورم و مقابله با گرانی‌ها، همسان سازی حقوق بازنشستگان، حفظ امنیت شغلی کارگران، صیانت از منابع تامین اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار از مهمترین مطالبات کارگران حاضر در این مراسم بود.

همچنین کارگران با انتقاد از عدم اجرای صحیح قانون کار، راکد ماندن بخش‌هایی از قانون در طول سالهای اخیر و همچنین تحقق مطالبات معوق کارگران بسیاری از شرکتها و کارخانه‌هایی نظیر هپکو و نیشکر هفت تپه را خواستار شدند.

در هفته ای که گذشت وزارت کار به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی همایشی برگزار کرد و وزیر کار در این همایش با اشاره به بهبود رتبه کارآفرینی ایران در شاخص‌های جهانی به جوانان پیشنهاد کرد که در حوزه های مدیریتی وارد شوند و سنگر انتخابات آینده مجلس را به دست گیرند.

شریعتمداری همچنین از تشکیل شورای مشاوران وزیر با همت کارآفرینان در حوزه کارآفرینی خبر داد و به تمام کارآفرینان جوان وعده کرد که بدون حضور آنها تصمیمی گرفته نشود.

البته این جلسه با خبرهای خوش معاون وزیر کار برای کارآفرینان همراه بود و او از مصوبه دولت به منظور پیش‌بینی مزایا و مشوق‌های حمایتی برای کارآفرینان برتر ملی و استانی خبر داد.

آنطور که منصوری گفته بسته قانونی معطوف به کارآفرینی در حال تدوین است که به زودی نهایی خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم، از پیشنهادی برای اصلاح این ماده قانونی در جهت حمایت از کارآفرینان خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha