• شنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97082612459
  • خبرنگار : 71628

اتهام عدم‌پایبندی ایران به معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای نقابی دیگر بر چهره متخاصم دولت آمریکا

اتهام عدم‌پایبندی ایران به معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای نقابی دیگر بر چهره متخاصم دولت آمریکا

به استناد گفته‌های دو تن از مقامات آمریکایی، دولت آمریکا قصد دارد در ادامه رویکردهای یک‌جانبه و مستبدانه خود برگی دیگر از اتهامات بی اساسش علیه ایران را رو کرده و ایران را به تخطی از معاهده‌ای بین‌المللی که استفاده از سلاح‌های شیمیایی را ممنوع می‌کند، متهم کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از اکونومیک‌تایمز، این مقامات آمریکایی گفته‌اند که دولت آمریکا قصد دارد طی هفته‌ آینده اعلام کند که ایران به معاهده سلاح‌های شیمیایی سال ۱۹۹۷ پایبند نیست، که به موجب این معاهده تولید، ذخیره کردن و یا استفاده کردن از سلاحهای شیمیایی، اقداماتی غیرقانونی به حساب می‌آیند.

موضوع عدم پایبندی به این معاهده دلیل بر این نمی‌شود که ایران از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است بلکه آنچه مطرح است این می‌باشد که تاسیسات و تجهیزات لازم برای تولید آن‌ها را نگه داشته است.

این دو مقام آمریکایی که اجازه مطرح کردن این موضوع را به صورت عمومی نداشته و با شرط ناشناس ماندن در این باره صحبت کردند گفته‌اند که این یافته جدید بر اساس اطلاعاتی است که به تازگی به دست آمده است.

این تصمیم مجازات قریب‌الوقوع آمریکا علیه ایران را به دنبال ندارد اما می‌تواند در سازمان منع سلاح‌های هسته‌ای واقع در لاهه که با ۱۹۳ کشور عضو در آن بر این معاهده نظارت می‌کنند ،برای در پرونده گذاشتن شکایتی علیه ایران مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته مقامات رسمی، قانون‌گزاران از این تصمیم قریب‌الوقوع در روز جمعه آگاه شده بودند و انتظار می‌رود اعلانی تا روز دوشنبه در این باره منتشر شود.

به گزارش ایسنا، آمریکا در حالی تصمیم دارد این اتهامات بی اساس را به کشورمان نسبت دهد که عنوان برپایی و مشتعل کردن آتش جنگ‌هایی خونین در تاریخ را به دوش می‌کشد که در این جنگ‌ها میلیون‌ها غیرنظامی جان خود را از دست داده و یا با پسامدهای این جنگ‌ها به موجب آسیب دیدن از طریق سلاح‌های شیمیایی و یا رادیواکتیو تا دهه ها دست و پنجه نرم کرده‌اند.

همچنین همراهی آمریکا با عراق در بمباران شیمیایی ایران بر کسی پوشیده نیست.مقامات آمریکایی ضمن اطلاع از توسل صدام به گازهای مهلک شیمیایی علیه سربازان ایرانی و حتی مردم عراق مدارک قاطعی از این اقدامات در اختیار داشتند اما از افشای آن خودداری کردند و به علاوه درست در زمانی که می‌دانستند صدام قصد توسل به حملات شیمیایی را دارد، اطلاعات تاکتیکی و لجستیکی را علیه ایران در اختیار دولت او قرار دادند.

حملات شیمیایی مقطع پایانی جنگ از اول فروردین تا سوم شهریورماه سال ۱۳۶۷ ‌، بی‌تردید حاصل تجربیات ۶ ساله‌ ارتش عراق و مستشاران خارجی آن و تولیدکنندگان سلاح‌های شیمیایی بود که دستاوردهای گذشته و جاری خود را برای تسلیم مدافعان جمهوری اسلامی ایران به کار گرفتند.

حملات شیمیایی در اوایل جنگ به طور آزمایشی، در ادامه‌ جنگ محدود و درنهایت به طور گسترده و پرحجم انجام شد و از سال چهارم جنگ به بعد، علاوه بر مناطق نظامی‌، مناطق غیرنظامی و شهروندان ایران و «کرد» عراق نیز هدف حملات شیمیایی قرار گرفتند.

علیرضا جهانگیری، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی  مدتی پیش در واکنش به پیشنهادی مطرح شده از سوی انگلستان در این سازمان گفته بود: غرب با سیاسی نمودن وظایف سازمان منع سلاح‌های شیمیایی زمینه انحراف در این سازمان را فراهم می‌کند.

وی افزود: این سازوکار، سازمان منع سلاح‌های شیمیایی را از وظایف محوله منحرف نموده و فضای همکاری بین کشورهای عضو را  سیاسی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha