• شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۷ / ۲۲:۵۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97081909114
  • خبرنگار : 80001

آخوندی:

1.5 برابر دولت قبل مسکن مهر تحویل دادم

1.5 برابر دولت قبل مسکن مهر تحویل دادم

وزیر سابق راه و شهرسازی در روزی که دل پری از آنچه آن را ضد رسانه می‌خواند، داشت گفت: علی رغم آنکه به مسکن مهر اعتقادی نداشتم 1.5 برابر دولت قبل واحد تحویل دادم اما در یک مورد افتتاح هم شرکت نکردم که ضد رسانه از همین موضوع سواستفاده کرد. سه بار استیضاح شدم اما یک پاپاسی هم امتیاز ندادم.

به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در مراسم تودیع و معارفه وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: مایلم در این جلسه به دو موضوع اشاره کنم؛ که یکی دغدغه حکمرانی در ایران و دیگری توضیح درباره چند ابهام که در رسانه و ضد رسانه پس از ترک وزارتخانه مطرح شد، است.

وی افزود: علی رغم بی توجهی دولت 56 درصد مسکن مهر، 50 درصد تاسیسات زیربنایی و 80 درصد تاسیسات روبنایی در زمان مسئولیت من احداث شد که حجم کار 1.5 برابر دولت پیشین است. بیش از یک میلیون واحد مسکن مهر را تحویل دادم که می‌توانستم دستکم هر هفته یک پروژه افتتاح کنم ولی چون این طرح را نادرست می‌دانستم حتی در یک مورد هم این اقدام را انجام ندادم که ضد رسانه از این موضوع حداکثر استفاده را برد ولی من فکر می‌کنم نهایتا کار درستی انجام دادم و مطمئنم که تاریخ روزی از این اقدام حمایت خواهد کرد.

وزیر سابق راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با وجود خشکی منابع دولتی به هر ضرب و زوری بود برخی پیشنهادهای خود را اجرا کردم که از جمله آنها هشت برابر کردن نرخ تسهیلات مسکن نسبت به دولت قبل بود.

تمام شاخص‌ها در سال 96 نشان از خروج بخش مسکن از رکود داشت تا اینکه به ناگاه با ایده جالب بکوبیم و بسازیم مواجه شدیم. گفتم این ایده غیراجرایی است. تمام تجربیات سایر کشورها در این زمینه با شکست مواجه شده بود. لیکن توضیحاتم موثر نیفتاد. در حال حاضر نیز ایده ارائه زمین دولتی برای بازآفرینی شهری ارائه شد که مایلم به شما بگویم تا کنون کل زمین دولتی که برای این منظور اختصاص یافته 36 متر مربع بوده است. لیکن این تعارض مدیریت نشد و یکی از تصمیمات من برای خروج از دولت همین موضوع بود.

                                                                                                                        دولت قرار نیست خانه بسازد

آخوندی با بیان اینکه حضرات تبلیغ می‌کنند که من یک خانه نساختم گفت: از این جهت افتخار می‌کنم که هزینه‌های مردم را هدر نداده‌ام. حتی طبق دستور حضرت امام (ره) در زمان بازگشایی حساب صد قرار نیست دولت خانه بسازد بلکه باید برنامه ریزی کند.

آخوندی تاکید کرد: 11 سیاست را در زمان مسئولیت خود در وزارت راه و شهرسازی دنبال کردم که از آن جمله می‌توان به توقف طرح مسکن مهر با حداقل توسل به منابع عمومی، اتکا به سیاست نظام پس انداز در جهت تقویت اقتصاد خانوار، افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن، تبدیل بانک مسکن به یک بانک توسعه‌ای، اتخاذ سیاست انضباط شهری برای جلوگیری از شهر فروشی، اجرای سیاست بازآفرینی شهری، اتخاذ سیاست نسل سوم شهرهای جدید، شهرسازی ریل پایه، بهسازی مسکن روستایی اشاره کرد.

وی گفت: اولین پیشنهادم این بود، اکنون که اعتبارات مسکن مهر اثر تخریبی خود را بر اقتصاد کلان گذاشته است بازگشت اقساط به عنوان بدهی دولت تبدیل به سرمایه بانک مسکن شود تا این بانک با توجه به دوره‌های رکود و رونق بتواند بازار مسکن را کنترل کند. شوربختانه درک درستی از این موضوع در ستاد اقتصادی دولت وجود نداشت.

وی در بخش دوم صحبت‌های خود در خصوص آنچه آن را ضد تبلیغات گسترده ضد رسانه می‌خواند اظهار کرد: حضرات چنان تبلیغ کردند که گویی در پایان 62 ماه کار، وزارت راه و شهرسازی فاقد هر گونه دستاوردی است و مدیران به خوش گذرانی رفته بودند. در این خصوص گزارش تحریری  از رویکردهای بنیادین تهیه و در آینده به ملت ایران ارائه خواهم کرد. آخوندی، نوسازی سیستم هوایی، ورود ناوگان هوایی نو پس از سال‌ها به کشور، 1200 کیلومتر شبکه ریلی و 1510 کیلومتر بازسازی شبکه ریلی را از دستاوردهای خود در دوران مسئولیتش عنوان و تاکید کرد: فقط در یک فقره سه میلیارد یورو از روسیه بدون تضمین دولت برای فعالان بخش خصوصی اعتبار جذب کردیم، ساختار صنعت ریلی ایران را مورد بازبینی کامل قرار دادیم، با وجود کمبود منابع 7500 کیلومتر راه روستایی احداث و 15 هزار و 700 کیلومتر راه روستایی را بهسازی کردیم.

                                                                                                                 به اندازه یک پاپاسی امتیاز ندادم

آخوندی خاطرنشان کرد: در طول دوران فعالیتم سه بار استیضاح شدم و پنج بار از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتم. در هر سه بار استیضاح هماهنگی ضد رسانه با فضای استیضاح کاملا واضح بود اما به اندازه یک پاپاسی هم امتیاز ندادم. در این مدت دریافتم که چشم اسفندیار آنان دروغ است. با این حال کار آنها در یک مورد دلم را شکست. آن هم مربوط به حادثه قطار در سال 95 بود. از این جهت که با وجود غم اندوه خانواده‌ها و ملت ایران در آن شرایط حساس این حادثه را بازیچه امیال رسانه‌ای خود قرار دادند. رسانه ملی هم با آنها کاملا همراهی کرد.

آنان گفتند که وزیر گفته جان باختگان بیمه بودند تصویری چنان شمر سنگدل از من ارائه کردند حال آنکه سنگدل خود آن‌ها بودند. هم‌اکنون بعد از گذشت دو سال می‌خواهم درباره آن حادثه توضیح دهم.

وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: وقتی خبر حادثه قطار (هفت خوان) را دریافت کردم از مدیرعامل وقت راه آهن خواستم به محل حادثه برود. خودم را هم به سمنان رساندم. در راهرودی استانداری با خبرنگاران مواجه شدم و گفتم که در حال عزیمت به محل حادثه هستم. آنجا بیان کردم مسافران بیمه هستند و از این بابت جای نگرانی نیست. این موضوع را از این جهت بیان کردم که در سال 1382 حادثه مشابهی اتفاق افتاده بود که قطار بیمه نبود و تا سال‌ها بازماندگان جانباختگان به دنبال دریافت دیه قربانیان بودند. در همه جای دنیا در چنین مواقعی وضعیت بیمه شدگان را اعلام می‌کنند. همین موضوع باعث شد که ضد رسانه یک ویدئو یک ساعته علیه ما بسازد و در سطح گسترده‌ای آن را منتشر کند.

آخوندی تصریح کرد: خوشحالم پس از استعفای بنده در یک اقدام بسیار نادر پس از مشروطه 167 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای بدون آنکه هیچ گونه نیازی به من داشته باشند، از ما تشکر کردند ولی ضد رسانه با اکثر نمایندگان تماس گرفتند که چرا این نامه را امضا کردی.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: درک من این است که پس از وقایع مرداد 1332 مفهوم ایران در ایران غریب افتاده است. منظور من از ایران یک تمدن و حوزه تمدنی، یک فرهنگ فرا دولت – ملت، یک تاریخ به هم پیوسته که در تحول روزگار دچار گسست غیرقابل جبران شده، یک سرزمین فراخ که پل پیروزی جهان است و یک شبکه فرهنگی، تجاری، ملی و فراملی.

وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: ایران در روزگار معاصر با دو چالش زیست پذیری و حرکت مواجه است. تمام تلاش من در این وزارتخانه، وزارتخانه پروژه محور این بود که مفهوم انسان، محوری کردن انسان مسلمان معتقد به غیب را پیاده سازی کنم. لذا برای این منظور و ایجاد همبستگی اجتماعی، حضور فعال در فضای رسانه داشتم. از نظر من توسعه به مفهوم ادراک عدالت، امکان دسترسی به فرصت‌ها، حاکمیت قانون، امکان رقابت منصفانه از سوی شهروندان و ایجاد ثروت عمومی به عنوان عضوی از دولت از عدم کفایت آنچه در جریان بود ناخشنود بودم، بنابراین کنار کشیدم.

انتهای پیام/

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۸-۱۹ ۲۳:۵۹

کلمات و اصطلاحات شیک و پر طمطراق باعث نمی شود که مدیریتهای قرن نوزدهمی شما و امثال شما مدرن جلوه کند. هر چند بخشی از منتقدان شما از خود شما هم بدتر هستند.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۳:۴۹

وزیری میلیاردی با سرمایه میلیاردی معلوم است به فکر ملت و ضعفا نیست