• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97081406753
  • خبرنگار : 71038

توصیه قاسمی به ایرانیان خارج از کشور

هر گونه تماس امنیتی را با سفارت‌های ایران در کشورهای مقیم‌تان مطرح کنید

هر گونه تماس امنیتی را با سفارت‌های ایران در کشورهای مقیم‌تان مطرح کنید

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این که اگر صبوری کنیم خیلی زود کلیات SPV مشخص و اعلام می‌شود، گفت: مکانیزم‌های جدید در حوزه پولی و مالی پیچیده و زمان بر است.

مکانیزم‌های جدید در حوزه پولی و مالی پیچیده و زمان‌بر است

به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی در نشست هفتگی خود با رسانه‌ها در پاسخ به سوالی درباره این‌که« اروپایی‌ها گفته بودند ساز و کار مالی SPV  را قبل از نوامبر اعلام می کنند با توجه به این که چند روز از نوامبر می‌گذرد و دور جدید تحریم‌ها آغاز شده است، آیا به نظرتان اروپایی‌ها به دنبال این نیستند که به نحوی این موضوع را مشمول گذر زمان کنند؟ گفت:  نه موضوع به خوبی در جریان است. همان طور که دوستان اشراف دارند، این نوع مکانیزم‌های جدید به خصوص در حوزه پولی و مالی مکانیزم‌های پیچیده‌ای است لذا وقتی قرار است ساز وکار جدیدی ابداع شده و به کارگرفته شود تاحدی زمان بر است و باید با دقت لازم روی آن کار شود.

وی تصریح کرد: به خصوص با توجه به این‌که ایران شرایط مشخصی را از گذشته مطرح کرده بود، در واقع باید این شرایط آماده می‌شد، فکر می‌کنم اگر باز هم کمی صبوری کنیم باید خیلی زود در واقع کلیات SPV مشخص و اعلام شود، امیدوارم در زمان خیلی کوتاه‌تری هم بتواند به مرحله اجرا و اجرایی شدن برسد.

وضعیت کنونی در نیجریه قابل دوام نیست

وی در پاسخ به سوالی در مورد کشتار تعداد از شیعیان در مراسم اربعین در نیجریه و راهکار جمهوری اسلامی ایران برای توقف این‌گونه اقدامات گفت: ما این اقدام را محکوم کردیم و توصیه می‌کنیم که این رفتارهای خصومت‌آمیز از جانب نظامیان در این کشور به کنار گذاشته شود. ما معتقدیم که باید در یک تعامل و گفت و گو میان این گروه‌ها و دولت نیجریه یک وضعیت مناسبی در کشور ایجاد شود. وضعیت کنونی قابل دوام نیست و امیدواریم که پای میز مذاکره و گفت و گو این وضعیت خاتمه پیدا کند.

تقدیر و تشکر از دولت و ملت عراق

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این‌که برخی معتقدند عملکرد وزارت خارجه در ارتباط با اربعین و در راستای ایجاد تسهیلات لازم برای زائران اربعین حسینی جهت سفر به عراق اقدامات مناسبی انجام نداده، با رد این موضوع گفت: گویی برخی به دنبال این هستند که وزارت خارجه را در مورد هر موضوعی و به هر دلیلی مورد انتقاد قرار دهند.

وی با بیان این‌که «وزارت خارجه یکی از فعال‌ترین اعضای ستاد اربعین حسینی بوده و از سال پیش فعالیت‌های خود را در این زمینه آغاز کرده است»،‌ گفت: این وزارتخانه به صورت دقیق و با نظم مسئولیت‌هایی را که در این ارتباط بر عهده داشته انجام داده است. تماس‌های مکرری با مقامات عراقی داشته است. در همین چارچوب تلاش بسیاری انجام داد که ایرانیان در عراق بتوانند از دینار استفاده کنند. در مورد حضور زائران خارجی اربعین حسینی در کشور و عبور آن‌ها از مرز تماس‌های مکرری را با مقامات این کشورها از جمله پاکستان انجام داد و تمهیدات مناسبی را برای صدور ویزا برای این افراد در نظر گرفت من در اینجا لازم می‌دانم از همکاران خودم در بخش کنسولی وزارت خارجه بخصوص رئیس اداره گذرنامه که نماینده ما در ستاد اربعین بود جناب آقای مجتبی کریمی تشکر و قدردانی کنم.

وی خاطرنشان کرد: اگر نابسامانی‌ها و کاستی‌هایی در بحث اربعین وجود داشت مسائل مربوط به آن‌ها مرتبط با وزارت خارجه نبود و نیست گرچه ما تلاش‌های بسیاری انجام دادیم تا برخی از مشکلات به وجود آمده حل و فصل شود چنانکه سفیر ما در عراق و همچنین آقای ظریف به صورت جدی پیگیر رفع برخی از مشکلات به وجود آمده بودند.

قاسمی ادامه داد: من در اینجا لازم می‌دانم که از دولت و مردم عراق نیز بخاطر همکاری‌ها و تلاش‌شان برای برگزاری هر چه بهتر مراسم اربعین تشکر و قدردانی کنم.

امیدواریم شاهد امنیت بیشتر در مرزهای ایران و پاکستان باشیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تلاش‌های این وزارتخانه برای پیگیری وضعیت مرزبانان ربوده شده ایرانی در مرز میرجاوه و سفری که وزیر امور خارجه به پاکستان برای پیگیری وضعیت این افراد انجام داد، در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد که بعضا اراده جدی از سوی مقامات پاکستانی برای ایجاد امنیت و کنترل مرزهای دو کشور وجود ندارد و در این زمینه همکاری های نظامی و امنیتی در سطح مناسبی نیست و پاکستانی‌ها به صورت جدی با گروه‌های تروریستی برخورد نمی‌کنند،‌ تصریح کرد: همه این نوع اقدامات الزاما از دولت پاکستان نشات نمی‌گیرد و این گروه‌های تروریستی که گهگاهی در مرزهای دو کشور فعال می‌شوند، بعضا ریشه در کانون‌های دیگری دارند و اهداف‌شان ضربه زدن به ایران و فشار به ایران است. در واقع آن ها در راستای اهداف دیگری این نوع اقدامات را انجام می‌دهند. البته ما از مقامات اطلاعاتی و امنیتی پاکستان و همچنین دولت این کشور خواسته‌ایم که با جدیت بیشتر در مرزهای دو کشور درراستای ایجاد امنیت فعال باشند و در راستای جلوگیری از وقوع این‌گونه حوادث اقدامات بیشتری انجام دهند تا ما دیگر شاهد اینگونه حوادث تلخ نباشیم.

وی ادامه داد: در سفر سال گذشته آقای ظریف به پاکستان که در راس یک هیات انتظامی و نظامی صورت گرفت، دو کشور به راهکارهای مشخصی در ارتباط با تقویت امنیت در مرزهای دو کشور دست پیدا کردند و در این زمینه ما تا حدود زیادی با موفقیت نسبی مواجه بودیم و امنیت بیشتری از قبل ایجاد شده بود. در سفر هفته گذشته آقای ظریف به پاکستان نیز هیاتی از نظامیان آقای ظریف را همراهی می‌کردند و در این سفر نیز صحبت‌های خوبی در ارتباط با موضوع امنیت مرزها صورت گرفت به نتایج مطلوبی دست پیدا کردیم و امیدواریم ساز و کاری که در این ارتباط تهیه شده هر چه بهتر اجرایی شود تا دیگر شاهد این نوع اقدامات ناراحت کننده نباشیم و در مرزهای دو کشور شاهد صلح، ‌آرامش و امنیت بیشتری باشیم.

قاسمی همچنین با تشریح برخی از اقدامات وزارتخارجه برای پیگیری وضعیت مرزبانان ربوده شده ایرانی در مرز میرجاوه تاکید کرد که امیدواریم هرچه زودتر این عزیزان به مام وطن بازگردند.

کشته شدن رهبر جمعیت علمای پاکستان را محکوم می‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبت‌های خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با کشته شدن رهبر جمعیت علمای پاکستان که از او به عنوان پدر معنوی طالبان نیز یاد می‌شود، اظهار کرد: ما هر اقدام تروریستی با هر هدفی را محکومی می‌کنیم. معتقدیم که باید با تروریسم به صورت جدی مبارزه کرد و ریشه‌های این پدیده شوم را خشکاند.

وی گفت: بحث تروریسم و انجام اقدامات تروریستی به صورت کلی مذموم است و ما این اتفاق را محکوم می‌کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که معتقد بود ترکیه در اجرای توافق سوچی در مورد بعث ادلب موفق نبوده است، گفت: من در این مورد ارزیابی ندارم که ترکیه موفق بوده یا نبوده؟ و باید در این مورد کمی صبر کرد.

امیدواریم جهان اسلام هوشمند باشد

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تلاش مقامات رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط‌شان با برخی از کشورهای عربی و همچنین اقدامات آن‌ها جهت ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی تصریح کرد: صهیونیست‌ها از گذشته همواره به دنبال این بودند که در منطقه دو دستگی، نفاق و تشتت ایجاد کنند و این سیاست را همچنان ادامه می‌دهند. این سیاست محکومی است و ما امیدواریم که با هوشمندی جهان اسلام این سیاست با شکست روبرو شود.

وی ادامه داد: امیدواریم که جهان اسلام با وحدت و هوشمندی بیشتری در برابر این‌گونه اقدامات نفاق افکنانه عمل کند و اجازه ندهد که سیاست‌های این رژیم اشغالگر در این زمینه به نتیجه برسد.

تلاش می‌کنیم هر چه زودتر بیگناهی دیپلمات ایرانی ثابت شود

سخنگوی وزارت خارجه در مورد آخرین وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی که در آلمان بازداشت شد و به دولت بلژیک استرداد شده است، گفت: تمام اقدامات لازم برای پیگیری وضعیت این دیپلمات ایرانی در حال انجام است. این اقدامات از طریق دیپلماتیک، تماس‌های سیاسی و کار حقوقی صورت می‌گیرد. وکلایی در اختیار ایران قرار داده شده و ما در تلاش هستیم که هر چه زودتر بیگناهی این دیپلمات ایرانی اثبات شود.

رژیم صهیونیستی در جایگاهی نیست که بخواهد پیام منتقل کند

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته شده که نتانیاهو در جریان سفر به عمان به دنبال این بوده که پیامی را به ایران منتقل کند مبنی بر این‌که ایران تولید موشک در لبنان را متوقف کند و اگر این موضوع صورت نگیرد لبنان در آستانه جنگ سومی با رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد، گفت: من با اصل این خبر مشکل دارم، رژیم صهیونیستی در جایگاهی نیست که بخواهد پیام منتقل کند و در این چهارچوب اقداماتی را انجام دهد.

پیوستن ایران به سازوکار FATF به سود ملت ایران است

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در مورد ایرادات شورای نگهبان به لایحه CFT و این‌که برخی معتقدند که این اقدام در داخل کشور به صورت هماهنگ انجام شده تا مشاهده شود که اروپایی‌ها در مورد SPV و برجام چه اقداماتی انجام می‌دهند، گفت: من به تحلیلی که شما اشاره کردید خیلی اعتقاد ندارم. تحلیل‌های مختلفی از نگاه سیاسی و جناحی نوشته می‌شود و بخشی از مسائل نیز، مسائل داخلی کشور است که این یک موضوع جداست.

وی با بیان این‌که «موضع ما در ارتباط با پیوستن ایران به ساز و کار مطرح شده (FATF) ثابت و اصولی است و ما معتقدیم که باید این کنوانسیون تصویب شود و پیوستن به آن به سود ملت ایران است»، گفت: در همین چهارچوب معتقدیم که عدم پیوستن به این ساز و کار می‌تواند ما را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کند.

قاسمی با ابراز امیدواری مبنی بر این‌که «ابهامات اعضای شورای نگهبان در این زمینه رد شود»، خاطرنشان کرد: ما در جهت رفع ابهامات و شبهات و ارائه نظر کارشناسی و تخصصی به مجلس و شورای نگهبان آمادگی داریم و حضور فعالی در این زمینه خواهیم داشت. ما امیدواریم بتوانیم که در این مسیر درست که منافع کشور در آن نهفته است گام برداریم و از این ساز و کار به نحو احسن در جهت منافع ملی کشور استفاده کنیم.

فاجعه یمن در حال رسیدن به یک نقطه حساس و پیچیده‌ای است

وی همچنین با بیان این‌که «ارزیابی‌مان از نشست وزیران امور خارجه ایران، آذربایجان و ترکیه و همچنین نشست D8 که هر دو در ترکیه برگزار شد مثبت است» در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که به نظر وی آیا دستور آمریکایی‌ها به عربستان برای پایان جنگ یمن فقط یک بحث تبلیغاتی است و یا اینکه آمریکایی‌ها در این زمینه از عزمی جدی برخوردارند، تصریح کرد: همانطور که پیش از این گفتم به نظر می‌رسد که فاجعه یمن در حال رسیدن به یک نقطه حساس و پیچیده‌ای است و ادامه این وضعیت امکان پذیر نیست. باید جامعه جهانی و سازمان ملل و کشورهای منطقه تلاش کنند که این فاجعه هر چه زودتر پایان پیدا کند و شاید نقطه نخست این موضوع توقف تجاوز، بمباران و کشتار مردم یمن است. باید در ابتدا این اتفاق بیفتد تا گام‌های بعدی در این مسیر دنبال شود تا جهان بتواند این لکه ننگین را از کارنامه خود پاک کند؛ چرا که تاریخ در آینده کل عملکرد جهان را در برابر این فاجعه نخواهد بخشید.

وی با اشاره به وضعیت کنونی در یمن و با تاکید بر این‌که «شاهد وضعیت فاجعه باری در این منطقه هستیم»، گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که از ادامه تجاوز به مردم یمن جلوگیری کند و باعث ایجاد آتش بس و بازگشت آرامش به این کشور شود و زمینه را برای انجام گفت‌وگوهای یمنی فراهم کند استقبال می‌کند.

ما قرار نیست در هر جلسه و نشستی مشارکت کنیم

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ایران در نشست استانبول که با محوریت موضوع سوریه با حضور ترکیه، روسیه، آلمان و فرانسه برگزار شده بود حضور نداشت و آیا این موضوع دارای علت خاصی بود؟، گفت: نه، علت خاصی نداشت. ما قرار نیست در هر جلسه و نشستی مشارکت کنیم. ممکن است حول مسائل پیچیده جهان و بحران‌هایی که وجود دارد نشست‌های متعددی برگزار شود و لزومی ندارد که ما در همه آن‌ها حضور داشته باشیم.

قاسمی خاطرنشان کرد: ما از ابتدا در جریان برگزاری این نشست بودیم. در جریان مذاکرات قرار داشتیم و اطلاعات کافی از این نشست دریافت کردیم.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان این‌که «دو عضو روند آستانه یعنی روسیه و ترکیه در این نشست حضور داشتند»، گفت: همانطور که گفتم ممکن است در ارتباط با موضوع سوریه نشست‌های مختلفی برگزار شود و ما از هر اقدام و گامی که بتواند به تثبیت صلح در سوریه و حاکمیت مردم سوریه بر کشورشان کمک کند استقبال می‌کنیم و می‌تواند به عنوان بخشی از راهکار و راهبرد در سطح جهانی برای حل موضوع سوریه مورد توجه قرار بگیرد.

ایرانیان خارج از کشور توصیه می‌کنیم هر گونه تماس امنیتی را با سفارت‌های ایران در کشورهای مقیم‌شان مطرح کنند

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد جو روانی ایجاد شده علیه ایران در برخی از کشورهای اروپایی با طرح مسائلی چون موضوع دانمارک و یا پاریس با اهداف مشخص و اقداماتی که ایران برای مقابله با این گونه توطئه‌ها انجام داده است، گفت: ما شاهد یک نوع توطئه، دسیسه و ایجاد جنگ روانی از سوی معاندین روابط ایران با کشورهای جهان به خصوص اروپایی‌ها هستیم. این معاندین تلاش می‌کنند که رابطه مطلوب فعلی بین ایران و اتحادیه اروپا را دستخوش تغییر کنند.

وی با اشاره به اهمیت رعایت هوشیاری و آگاهی از سوی کشورهای اروپایی در ارتباط با این توطئه‌ها و تلاش‌ها اظهار کرد: این سیاست و روش‌ها از سوی برخی از کشورهای محدود و مشخص از جمله در منطقه و همچنین رژیم صهیونیستی دنبال می‌شود. این سیاست‌ها قابل قبول نیست. آن‌ها با توجه به ناامیدی از آثار عملی تحریم‌های اقتصادی، سیاست جنگ روانی علیه ایران را دنبال می‌کنند. این اقدامات نیز با شکست روبرو می‌شود. آن‌ها از این مسائل سودی نمی‌برند؛ بلکه چهره آنها برای افکار عمومی جهان رسواتر خواهد شد.

وی با بیان این‌که «در مورد این توطئه‌ها و اقدامات ما اطلاعات لازم داریم و در تماس با کشورهای اروپایی به آن‌ها اعلام کرده‌ایم که آمادگی برای گفت‌وگو جهت تبیین این مسائل و روشن شدن این موضوعات هستیم و این‌که مشخص شود این اتفاقات منشأشان چیست؟» گفت: با توجه به امکان ادامه این رفتارها و انجام جنگ روانی توسط برخی از گروه‌های تروریستی و دیگر معاندین روابط ایران با دیگر کشورهای جهان به ویژه اروپا، به ایرانیان خارج از کشور توصیه می‌کنیم که با دقت لازم و توجه ویژه هر گونه تماس و مراجعه به آن‌ها به عنوان نیروهای امنیتی و دولتی ایران و یا نماینده از ارگان‌های مختلف ایران را با سفارت‌های ایران در کشورهای مقیم‌شان مطرح کنند و حتی در صورت لزوم به مقامات کشورهایی که در آنجا ساکن هستند مراجعه کنند و این مسائل را به آن‌ها ارائه دهند.

وی با بیان این‌که دشمنان و معاندین همه این مسیرها را برای پیگیری توطئه‌های خود دنبال می‌کنند و ما باید هوشیاری لازم در این زمینه داشته باشیم، گفت: در همین چهارچوب به ایرانیان خارج از کشور توصیه می‌کنیم که حتما در مورد این مسائل هوشیار باشند تا این گروهک‌ها نتوانند برای پیشبرد اهداف خود مستمسکی پیدا کنند و در راستای اهداف جنگ روانی خود از این نوع ابزارها استفاده کنند.

به زودی نگرانی‌ها در مورد ساز و کار اروپا رفع خواهد شد

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که ایران برای اروپایی‌ها برای تدوین ساز و کار مالی به نحوی که ایران بتواند از منافع برجام برخوردار شود ضرب العجلی را تعیین کرده بود ولی هنوز اروپایی‌ها این ساز و کار را مشخص نکرده‌اند و به نظر می‌رسد که با توجه به معطلی اروپایی‌ها، معنای این ضرب العجل در حال از بین رفتن است، گفت: چنین اتفاقی نمی‌افتد همانطور که پیش از این نیز گفته‌ام مذاکرات در مسیر مورد اشاره ادامه دارد. به نقاط خوبی رسیده‌ایم. به زودی ساز و کار اعلام می‌شود. از دیگر سو اگر شما به ایجاد ساز و کارهای مالی در جهان در 100 سال اخیر آشنا باشید می‌بینید که عموما ایجاد این نوع ساز و کارها کار پیچیده‌ای است و زمانبر است.

وی با بیان این‌که «در مسیر مورد اشاره ما از یک واقع بینی و درایت مناسب پیروی می‌کنیم» خطاب به خبرنگار پرسش کننده، گفت: فکر می‌کنم به زودی نگرانی شما در این زمینه رفع می‌شود و ساز و کار مربوطه اعلام خواهد شد.

صدای نارضایتی از ترامپ در آمریکا به گوش می‌رسد

این دیپلمات ارشد کشورمان در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در نشست مطبوعاتی با رسانه‌های داخلی و خارجی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برگزاری انتخابات میان دوره‌ای مجلس در آمریکا در طی روز سه شنبه و نظر ایران در این مورد خاطرنشان کرد: صداهایی از درون آمریکا شنیده می‌شود که نشانگر این موضوع بوده و هست که بخش‌هایی در جامعه آمریکا از جمله روشنفکران، فرهیختگان و گروه‌های مختلف اجتماعی نارضایتی‌ زیادی از ترامپ به خصوص در حوزه سیاست خارجی دارد.

وی با بیان این‌که «باید صبر کرد و دید که نتیجه انتخابات چگونه خواهد بود» ادامه داد: البته زمان زیادی لازم نیست که صبر کنیم و خیلی زود می‌توانیم از نتایج اطلاع پیدا کنیم.

وی با اشاره به سیاست ایران‌ستیزی و ایران‌هراسی مقامات آمریکا به خصوص حاکمان کنونی کاخ سفید گفت: امیدواریم که تجارب گذشته موجب شود که خرد گرایان و خرد ورزان به این کشور و حاکمیت این کشور برگردند.

باید صبر کنیم تا تحقیقات در مورد خاشقجی کامل شود

قاسمی همچنین در مورد نگاه ایران به موضوع جمال خاشقجی و ابعاد این پرونده گفت: هنوز تحقیقات در این زمینه طبق آن‌چه که مقامات ترکیه اعلام کرده‌اند کامل نشده است. باید صبر کنیم تا تحقیقات کامل شود و بعد در مورد آن صحبت کنیم. موضوع در حال پیگیری است و هر زمان که نتایج نهایی این پرونده از سوی مقامات ترکیه مطرح شود ما در این خصوص با صراحت بیشتری صحبت می‌کنیم.

حمایت از اتباع ایرانی در خارج از کشور سیاست کلی ماست

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در مورد توئیت اخیر سفیر ایران در انگلیس در ارتباط با وضعیت مالی شبکه تلویزیون اینترنشنال و تماس‌های برخی از خبرنگاران این شبکه با سفارت ایران در انگلیس مبنی بر این‌که از سوی مقامات این شبکه مورد تهدید قرار گرفته‌اند و این‌که اگر این افراد بخواهند به کشور بازگردند وزارت خارجه در پشتیبانی از آن‌ها چه اقداماتی انجام خواهد داد؟ خاطرنشان کرد: من در مورد خود متن توئیت اظهار نظری نمی‌کنم اما همانطور که پیش از این نیز گفته‌ایم سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده و خواهد بود که با تمام توان و امکانات از تمام اتباع ایرانی در خارج از کشور در صورت لزوم حمایت‌های مناسب را انجام دهد و در این مورد خاص نیز اگر موردی وجود داشته باشد که نیازمند کمک ایران، سفارت ایران در انگلیس و بخش کنسولی باشد قطعا از این افراد حمایت می‌کنیم. این موضوع مورد اشاره یعنی حمایت از اتباع ایرانی در خارج از کشور سیاست کلی ماست و ما آن را از وظایف ذاتی خود می‌دانیم.

از وضعیت فعلی عبور خواهیم کرد

وی در ارتباط با تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا علیه ایران تصریح کرد: تحریم‌های آمریکا در رابطه با ایران موضوع جدیدی نیست. ما همواره از زمان پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تحریم‌های متعدد و گوناگون از سوی این کشور در حوزه‌های مختلف علیه ایران بوده‌ایم. ما فکر می‌کنیم که مقامات آمریکایی به خصوص حاکمان کنونی کاخ سفید دچار یک نوع اعتیاد و عادت به تحریم‌ها شده‌اند، ترک عادت نیز سخت است؛ لذا دست به این اقدامات بی‌فایده می‌زند. ما این نوع اقدامات را یک نوع خود تحریمی آمریکایی‌ها می‌دانیم. این تحریم‌ها سرآغازی برای انزوای بیشتر آمریکایی‌هاست. کشورهای دیگر از تحریم‌های آمریکا علیه ایران استقبال نکردند و این تحریم‌ها فقط تحریم‌های آمریکاست، نه تحریم‌های شورای امنیت و یا دیگر کشورهای جهان.

وی با بیان این‌که «با درایت، هوشمندی و با یک صبوری راهبردی و متانتی که در ملت ایران وجود دارد ما از این مقطع نیز عبور خواهیم کرد»، گفت: این تحریم‌ها جز جنگ روانی چیز بیشتری نیست و با سازوکارهایی که پیش‌بینی شده و با همکاری‌هایی که ایران با دیگر کشورها خواهد داشت از این وضعیت عبور خواهیم کرد و ترامپ نمی‌تواند به آن‌چه که مد نظرش هست دست پیدا کند. این تحریم‌ها به تاریخ می‌پیوندد و ملت ایران این دوران را با ظفرمندی به پایان می‌رساند.

اطلاعی ندارم

قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که وزیر امور خارجه عربستان به صورت محرمانه پیام‌هایی را به ایران فرستاده است، گفت: اطلاعات شخصی من چنین چیزی را تایید نمی‌کند. من چنین چیزی را از منابع لازم دریافت نکردم.

وی همچنین تاکید کرد:‌سیاست جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تعامل با همسایگانش مشخص، روشن و پایدار است.

مسائل منطقه از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با این‌که چندی پیش نخست وزیر پاکستان برای میانجی‌گری بین ایران و عربستان اعلام آمادگی کرد و همچنین پیشنهادی را برای حل بحران یمن داد و آقای ظریف نیز از پیشنهاد مطرح شده از سوی عمران خان در ارتباط با بحث یمن استقبال کرد، گفت: در جریان سفر آقای ظریف به پاکستان علاوه بر پیگیری وضعیت مرزبانان ربوده شده ایرانی در مرز میرجاوه در ارتباط با تحولات منطقه، عرصه بین‌الملل و تعاملات دوجانبه بین مقامات ایران و پاکستان بحث و گفت‌وگو شد. مسائل منطقه از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است. مواضع ما نسبت به همه همسایگان ما روشن است و علاقه‌مند نیستیم که با هیچ کشوری در منطقه دارای مسئله و مشکل باشیم و آمادگی داریم این به هر کمک و تلاش مثبتی در این مسیر پاسخگو باشیم.

رویای آمریکایی‌ها به فرجام نمی‌رسد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه هشت کشور به صورت موقت از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران معافیت گرفته‌اند، گفت: اخبار گوناگونی در سطح رسانه‌ها در مورد دریافت فرصت و یا معافیت برخی از کشورها از تحریم‌های آمریکا برای ادامه همکاری با ایران در حوزه انرژی یا برخی دیگر از حوزه‌ها منتشر شده است. قضاوت قطعی و نهایی در مورد این اخبار که چه میزان می‌تواند با صحت روبرو باشد زود است.

وی ادامه داد: اطلاعات ما از قبل نشان می‌دهد که بسیاری از کشورها در تماس با مقامات ایالات متحده آمریکا به دنبال یافتن راهکارهایی بوده‌اند که بتواند همکاری‌های خود را با ایران ادامه دهد و این یک سوی ماجراست و از دیگر سو احساس می‌شود که در طی ماه‌های اخیر علی رغم سخن پراکنی برخی از مقامات آمریکایی در مورد تحریم‌ها، ایالات متحده به این نتیجه رسیده یا خواهد رسید که این تحریم‌ها و همچنین زورگویی نسبت به دیگر کشورهای جهان برای عدم همکاری با ایران به خصوص در حوزه انرژی با توجه به حساسیت موضوع اجرا شدنی نیست و در حال حاضر صحبت از تعدیل مواضع قبلی آمریکا نسبت به برخی از کشورها در جریان تعامل‌شان با ایران است.

قاسمی خاطرنشان کرد: رویای آمریکایی‌ها در این خصوص و در سایر حوزه‌ها رویایی بیش نیست و نمی‌تواند به فرجام لازم برسد و این رویاپردازی‌ها ناشی از عدم شناخت درست و دقیق مقامات  کنونی آمریکایی از تحولات خاورمیانه و منطقه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha