• یکشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۷ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 97081305945
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

دروازه ملل در مسیر بین‌المللی شدن

دروازه ملل در مسیر بین‌المللی شدن

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به موقعیت استراتژیک بندر چابهار و نقش آن در تعاملات اقتصادی و تجاری منطقه ای و بین المللی گفت: فعالیت‌های عمرانی و هزینه های زیرساخت‌های انجام شده طی 4 سال گذشته در بندر چابهار در تاریخ 35 ساله ساخت بندر بی سابقه است.

‌بهروز آقایی در گفت وگو با ایسنا- ‌افزود: چابهار بندری مهم و مسیری کم هزینه برای دسترسی کشورهای منطقه به یکدیگر بوده و سرمایه گذاری‌های عمده ای توسط سازمان بنادر و دریانوردی در ایجاد زیرساخت‌های بندری و تامین تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری صورت گرفته است.

مدیرکل بنادر استان در ادامه گفت: بندر چابهار بعنوان اولین بندر کشور در جذب اپراتور خارجی و اتصال سه کشور طی توافقنامه ای بنام چابهار است‌.

آقایی از طراحی، ساخت و تکمیل پروژه فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی بعنوان یک پروژه ملی یاد کرد که بهره برداری از آن افتخاری برای کشور در زمینه افزایش تجارت و توسعه اقتصادی بوده و اضافه کرد: ظرفیت‌های ایجاد شده در  بندر شهید بهشتی چابهار اقتصاد کشور را به دیگر کشورهای پیرامونی پیوند خواهد داد که نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است‌.

آقایی از انجام سرمایه گذاری‌های گسترده کشورهای منطقه و فرامنطقه ای در زمینه توسعه بنادر کشورهای حاشیه دریای عمان و بندر چابهار خبر داد و پیش بینی کرد در آینده ای نزدیک فعالیتهای تجاری و حمل و نقل دریایی گسترده ای در این منطقه ایجاد خواهد شد و با محدودیتهای موجود در بنادر حاشیه خلیج فارس مطمئناً راه اندازی لوپ جدید کشتیرانی بین بنادر کشورهای حاشیه دریای عمان با فعالیت‌های بازرگانی، دریایی، کشتیرانی و خدمات وابسته؛ جابجایی کالا ترانشیپ و ترانزیت در این منطقه نقش حیاتی بندر چابهار برای رونق تجاری و سیاسی کشور  را محسوس تر خواهد کرد‌.

وی همچنین با توجه به اهمیت و روند رشد بین المللی بندر شهید بهشتی تاکید کرد: موقعیت راهبردی دروازه ملل باعث شده توجه کشورهای منطقه به بندر چابهار بیش از هر زمانی جلب و در این فضای رقابتی برخی از کشورها به دنبال بی اثر کردن نقش بندر چابهار در تجارت دریایی منطقه باشند‌.

وی افزود: بدخواهان و دشمنان کشور خصوصا اسرائیل و کشور عربستان سعودی با ایجاد حواشی به دنبال ضربه زدن به کشور و آسیب به اجرای تفاهم نامه ها (خصوصا توافق سه جانبه ایران، هند و افغانستان) و قراردادهای سرمایه گذاری امضاءشده با بخش خصوصی داخلی و خارجی در این بندر استراتژیک هستند. لذا در شرایط حساس فعلی لازم است همه مسئولین کشوری نسبت به کنترل تهدیدات و انجام برنامه های اقتضائی برای برون رفت از مشکلات احتمالی اقدام و ضمن هوشیاری با تشریک مساعی؛ امنیت و اطمینان بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بندر چابهار را در راستای منافع ملی مهیا کرده تا بندر چابهار همچنان به عنوان امن ترین بندر منطقه در مسیر رشد و توسعه اقتصادی منطقه و محور شرق  ایفای نقش فعال تر داشته باشد.

آقایی خاطرنشان کرد: پس از افتتاح فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی برنامه انتقال و ترانزیت محموله های گندم و حبوبات به وزن 110 هزار تن از طریق بندر چابهار به افغانستان آغاز و در فاصله کمتر از 5 ماه کل میزان کالای ترانزیتی معادل 6 برابر آمار ترانزیت از طریق بندر چابهار طی 5 سال گذشته بوده است‌.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در نیمه اول سال جاری بالغ بر 467 میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری با بخش خصوصی و خارجی با موضوع فعالیت‌های پشتیبانی و لجستیکی در بندر منعقد شده است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha