• شنبه / ۱۲ آبان ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 97081205449
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

رئیس شورای ملی زعفران:

بازار جهانی زعفران خراسان جنوبی را از دست ندهیم

بازار جهانی زعفران خراسان جنوبی را از دست ندهیم

ایسنا/خراسان جنوبی ​رئیس شورای ملی زعفران گفت: بیان مطالب غیر کارشناسی و غیر مدیریتی و دور از مطالعه و تجزیه و تحلیل بازار جهانی زعفران نتیجه‌ای جز از دست دادن بازارهای جهانی زعفران به رقبا و ضرر به کشاورزان زحمتکش زعفرانکار نخواهد داشت.

محسن احتشام در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره با آغاز فصل برداشت زعفران در استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی، اظهار کرد: باید متناسب با افزایش قیمت ارز، قیمت پایه صادراتی زعفران نیز تغییر کرده و واقعی شود.

وی افزود: علت اصلی افت قیمت زعفران در سال گذشته، افزایش عرضه به  واسطه افزایش سطح زیرکشت زعفران بوده اما متاسفانه متناسب با این افزایش سطح زیر کشت، افزایش تقاضا و توسعه بازار در چند سال گذشته به علت تحریم‌ها انجام نشده است.

رییس شورای ملی زعفران بیان کرد: بیان مطالب غیر کارشناسی و غیر مدیریتی و دور از مطالعه و تجزیه و تحلیل بازار جهانی زعفران نتیجه‌ای جز از دست دادن بازارهای جهانی زعفران به رقبا و ضرر به کشاورزان زحمتکش زعفرانکار نخواهد داشت.

احتشام تصریح کرد: در وضعیت موجود، تعیین قیمت پایه خرید توافقی انواع درجه بندی زعفران از کشاورزان به عنوان قیمت پایه از سوی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین اصلاح قیمت پایه صادراتی از سوی گمرک ایران از الویت های بسیار مهم برای جلوگیری از افت قیمت زعفران در داخل کشور است.

لزوم مدیریت صحیح  برتعیین قیمت و فروش زعفران

وی اظهار کرد: مدیریت صحیح  برتعیین قیمت و فروش زعفران ایران در بازار جهانی با قیمت تعیین شده به عنوان قیمت جهانی زعفران، از دیگر اولویت‌های مهم مدیریت بر بازار این محصول است.   

رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه هرچه سریعتر باید این دو اولویت مهم توسط متولیان امر عملیاتی و اجرایی شود، تصریح کرد: لازم است کارت اهلیت توسط اتحادیه‌ها و تشکل‌های تخصصی به صادرکنندگان واقعی زعفران ارائه واز صدور زعفران توسط کارت‌های یکبار مصرف و صادرکنندگان بی نام و نشان جلوگیری شود.

صادرکنندگان اصیل زعفران، توانی برای صادرات ندارند

احتشام بیان کرد: تحقق این مهم سبب جلوگیری از افت قیمت زعفران شده و از سوی دیگر مقدمه‌ای بر برگشت ارز حاصل از صادرات زعفران به چرخه  اقتصادی کشور را فراهم می‌سازد.

وی افزود: متاسفانه امروز شاهد هستیم که بخش عمده صادرات زعفران از سوی صادرکنندگان اصیل صنعت زعفران که به این منظور سرمایه گذاری‌های بزرگی انجام داده‌اند صورت نمی‌گیرد چرا که با وضعیت موجود و تفاوت قیمت ارز در شبکه نیما و بازار آزاد نمی‌توانند رقابت کنند بنابراین توان صادرات خود را از دست داده‌اند.

رییس شورای ملی زعفران با ابراز تاسف از این روند، خاطرنشان کرد: چنانچه وضع موجود مدیریت نشود شاهد بیکاری صدها نفر که در چرخه فرآوری، صادرات وبسته بندی زعفران مشغول به کار هستند خواهیم بود.

احتشام بر ساماندهی، سازماندهی و برنامه ریزی بازار زعفران برای حفظ جایگاه زعفران ایران در بازارهای جهانی تاکید کرد و ادامه داد: این مهم باید توسط بخش خصوصی ودولتی محقق شود.

وی بیان کرد: چنانچه صادرکنندگان و فعالان بخش زعفران کمک کنند تا قیمت زعفران از قیمت‌های پایه اعلام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی کمتر نشود، قطعا نیازی به ورود سازمان تعاون روستایی به چرخه خرید زعفران که متاسفانه در سال گذشته اتفاق افتاد و نقاط ضعف بسیاری به همراه داشت نخواهد بود.

رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه باید به درستی، تقاضای زعفران را در بازار جهانی مدیریت کنیم، یادآور شد: ارائه محصول از نظر کمی و کیفی متناسب با خواسته‌ها و نیازهای بازار جهانی، اهمیت وتعیین قیمت منصفانه برای کشاورزان و مصرف کنندگان، توزیع صحیح زعفران از طریق کانال‌های علمی در داخل و خارج کشور،  معرفی صحیح زعفران ایران و اقدامات ترغیبی خرید برای خریداران اصلی زعفران و اهمیت دادن به بسته بندی، عوامل متغیر اثر گذار بر تقاضای زعفران در بازار جهانی است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha