• پنجشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97081004908
  • خبرنگار : 71443

کارشناس اندیشکده شورای آتلانتیک:

دولت ترامپ ناگزیر به ارائه راه حلی برای صادرات کالاهای بشردوستانه به ایران است

دولت ترامپ ناگزیر به ارائه راه حلی برای صادرات کالاهای بشردوستانه به ایران است

یک کارشناس اندیشکده شورای آتلانتیک با اشاره به اینکه کالاهای بشردوستانه باید از تحریم‌های آمریکا علیه ایران مستثنی باشد، تاکید کرد که واشنگتن از تجارت کالاهای بشردوستانه با ایران حمایت نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، باربارا اسلاوین سرپرست بخش آینده ایران در اندیشکده شورای آتلانتیک در یادداشتی که در پایگاه خبری- تحلیلی المانیتور منتشر شده است، نوشت: کشورهای اروپایی که خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران، علی‌رغم بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه تهران هستند، از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می‌خواهند که مشخص کند، چگونه آنها می‌توانند به طور قانونی غذا و خدمات درمانی و دارویی به ایران صادر کنند.

تجارت کالاهای بشردوستانه باید از تحریم‌های آمریکا علیه ایران که بخش دوم آن از پنجم نوامبر اعمال می‌شود، مستثنی باشد اما با توجه به اینکه بانک‌های اروپایی کماکان به دلیل ترس از اقدامات تنبیهی آمریکا مایل به تجارت با ایران نیستند، هنوز مشخص نیست که این کالاهای ضروری چگونه می‌تواند باز هم در دسترس مردم ایران قرار گیرد.

جرارد آرو سفیر فرانسه در واشنگتن در یک نشست در موسسه هادسون مورخ ۲۹ اکتبر گفت: متحدان اروپایی آمریکا از واشنگتن می‌خواهند که وضعیت را به‌عنوان مثال درخصوص کالاهای بشردوستانه مشخص کند. به طور قطع کالاهای مربوط به این حوزه تحریم نیستند اما واقعیت این است که بانک‌ها به دلیل ترس از تحریم‌ها نمی‌خواهند داد و ستدی با ایران داشته باشند.

این سفیر فرانسوی افزود: به تازگی این ترس در ایران به وجود آمده است که اگر اقدام مثبتی برای حل مسئله انجام نشود، ممکن است با کمبود دارو مواجه شوند.

این کارشناس شورای آتلانتیک در ادامه یادداشت خود با اشاره به اینکه اقدام آمریکا برای تحریم ایران یک‌جانبه است و دیگر طرف‌های توافق هسته‌ای تلاش می‌کنند ایران را به ماندن در آن و ادامه محدودیت‌های هسته‌ای‌اش متقاعد کنند، نوشت: دولت ترامپ تاکید می‌کند که از مردم ایران حمایت می‌کند و کارزار او برای اعمال فشار حداکثری (بر تهران) تنها برای تحت فشار قرار دادن دولت، و نه مردم ایران است اما یک دیپلمات اروپایی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت که نه وزارت امور خارجه و نه وزارت خزانه‌داری آمریکا، هیچ یک مشخص نکرده‌اند که پس از پنجم نوامبر تراکنش‌های قانونی با ایران چگونه می‌تواند انجام شود.

یک کارشناس تحریم‌ها در وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که چه راهنمایی‌ می‌تواند به اروپایی‌ها در این زمینه بدهد، اظهارنظری نکرد و دیگر مقامات دولت نیز در محافل خصوصی گفته‌اند که مایل به پاک کردن نام موسسات مالی ایرانی از فهرست سیاه نیستند.

در ادامه این یادداشت آمده است: یک جنبه مثبت برای حفظ توافق هسته‌ای این است که به نظر می‌آید دولت ترامپ قصد ندارد مانع از ادامه همکاری شبکه مالی سوئیفت با بانک‌های ایرانی شود. وزارت امور خارجه آمریکا نیز این پیام را ارسال کرده است که معافیت‌هایی را برای خریداران بزرگ نفت ایران در صورتی که آنها واردات خود را کاهش دهند، در نظر خواهد گرفت. این در حالی است که پیش از این واشنگتن اعلام کرده بود قصد دارد تا ماه نوامبر صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

الی گرانمایه، یک کارشناس ارشد در شورای روابط خارجی اروپا به المانیتور گفت که اتحادیه اروپا می‌خواهد اطمینان یابد که دستکم یک بانک اروپایی بتواند تراکنش‌های مالی با ایران برای کالاهای مرتبط بشردوستانه را انجام دهد آنها در حال اعمال فشار بر آمریکا بر سر این مسئله هستند تا اطمینان یابند که بانک‌های خصوصی ایران تحریم نمی‌شوند، بانک‌هایی که همکارانی برای شرکت‌های اروپایی برای صادرات کالاهای بشردوستانه به ایران به شمار می‌آیند.

یک احتمال دیگر این است که شرکت‌های اروپایی می‌توانند از ساز و کار ویژه‌ای که اتحادیه اروپا اعلام کرده در حال ایجاد آن برای تسهیل تجارت میان ایران و اروپاست، استفاده کنند. اگرچه جزئیات این ساز و کار هنوز فاش نشده است، می‌تواند به نوعی به عنوان یک موسسه تهاتری برای تبادل نفت ایران در ازای کالاهای بشردوستانه عمل کند.

این کارشناس گفت که این روش نه برای ایران و نه برای اروپا گزینه ایده‌آل نیست اما می‌تواند یک راه‌حل فوری باشد و ممکن است ساز و کار ویژه اروپا نیز به همین روش مورد استفاده قرار گیرد.

باربارا اسلاوین در بخش پایانی یادداشت خود تصریح کرد: اما دیگر تحلیلگران ایران می‌گویند که دولت ترامپ ناگزیر به حل این مسئله است و نمی‌تواند اجازه دهد مردم به دلیل بیماری‌هایی جان خود را از دست دهند که داروی مربوط به آن هم‌اکنون در غرب در دسترس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha