• پنجشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۷ / ۱۶:۳۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97081004902
  • خبرنگار : 71607

روزشماری ناسا برای فرود "اینسایت" در مریخ+فیلم

روزشماری ناسا برای فرود "اینسایت" در مریخ+فیلم

فضاپیما رباتیک سطح‌نشین "اینسایت"(InSight) ناسا در ۵ ماه مه ۲۰۱۸ از کالیفرنیا برای بررسی ساختار داخلی مریخ به فضا پرتاب شد و اکنون ناسا امیدوار است که این فضاپیما در تاریخ ۲۶ نوامبر در سطح مریخ فرود بیاید.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، "اینسایت" یک فضاپیمای رباتیک سطح‌نشین مریخ است که قرار است برای اولین بار نقشه درونی مریخ را تهیه کند. این فضاپیما در ساعت ۱۱:۰۵ به وقت محلی ۵ مه ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و قرار است ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ بر روی سطح مریخ فرود بیاید و ماموریتش را برای جمع‌آوری اطلاعات آغاز کند. محل فرود اینسایت،" هامونه الیسیوم"(Elysium Planitia) دومین منطقه بزرگ آتشفشانی در مریخ در نظر گرفته شده که در آنجا با بکار انداختن یک سنسور و یک پروب دما و همچنین انجام آزمایش علمی رادیویی برنامه مطالعه ساختار داخلی مریخ انجام خواهد شد. اینسایت ظرفیت حمل ۵۰ کیلوگرم بار مفید را دارد و این بار حامل تجهیزات علمی شامل لرزه‌سنج، جعبه حسگر بار، دوربین‌ها، سامانه نصب تجهیزات، و پس‌بازتابگر لیزری(Retroreflector) می‌باشد.

هدف این فرودگر در این سفر شش ماهه‌، بررسی پوسته و قسمت‌های داخلی مریخ برای درک شکل‌گیری و تکامل این سیاره است.

شاید این فرودگر بتواند اطلاعاتی را در مورد سیاره‌های اطراف و چگونگی شرایط اقلیمی و امکان قابل سکونت بون آنها ارائه دهد.

فضاپیمای اینسایت به بررسی بخش‌های عمیق مریخ خواهد پرداخت. اینسایت می‌تواند اطلاعاتی مانند علائم حیاتی این سیاره، پالس و دمای آن را بررسی کند. ناسا می‌گوید: ما توسط این فضاپیما برای نخستین بار می‌توانیم سیاره مریخ را از زمان تشکیل آن( ۴.۵ میلیارد سال گذشته) بررسی کنیم.

اینسایت به ما اطلاعاتی در مورد لایه‌های درونی سیارات ارائه خواهد داد.

این ماموریت با مطالعه لایه‌های عمیق و درونی مریخ، اطلاعات ما را از سیارات سنگی و زمین و ماه افزایش خواهد داد.

بخش استوانه‌ای بالای این فضاپیما به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند تقریبا ۱۶ فوت(۵ متر) در خاک مریخ فرو رود.

همچنین سنسور زلزله‌سنج آن به محض فرود توسط یک بازوی مکانیکی از فضاپیمای جدا خواهد شد و برای نظارت بهتر بر لرزش، روی سطح مریخ قرار خواهد گرفت.

به گفته ناسا، پس از گذراندن بیش از ۳۰۰ میلیون مایل در فضا و رسیدن به فضای مریخ، فقط هفت دقیقه طول می‌کشد تا فضاپیمای اینسایت به طور ایمن در سطح مریخ فرود بیاید.

سرعت این فضاپیما در اتمسفر به ۱۳ هزار مایل(۲۰۹۲۱.۴۷۲ کیلومتر) در ساعت می‌رسد.

"بروس بانرد"(Bruce Banerdt)، پژوهشگر اصلی فضاپیمای اینسایت گفت: عملیاتی که ما می‌خواهیم توسط این ماموریت انجام دهیم درک اولیه سیستم خورشیدی است.

ابزار اولیه اینسایت یک سنسور "لرزه سنج" ساخت فرانسه است. این دستگاه به منظور شناسایی کوچکترین حرکت تمام سطوح مریخ هستند.

دکتر بانرد افزود: این وسیله بسیار حساس است به طوریکه می‌تواند یک موج لرزه‌ای با شعاع نصف یک اتم هیدروژن را اندازه‌گیری کند.

کارشناسان معتقدند زلزله‌ای که در مریخ رخ می‌دهد، دارای مقیاسی کمتر از ۰.۶ ریشتر است.

تجهیزات رادیویی که بر روی فرودگر اینسایت متصل شده است می‌تواند موقعیت مکانی اینسایت را شناسایی کند و دریابد که چه مقدار زمان طول می‌کشد تا مریخ به دور خوشید بچرخد.

ناسا در ماه مه با پرتاب فرودگر مریخی "InSight"، دو ماهواره کوچک یا همان تاسواره را به اندازه دو کیف دستی به نام‌های "Marco-A" و "MarCO-B" با آن همراه کرد. این دو فضاپیمای کوچک در نوع خود اولین هستند که به فضای عمیق رسیده‌اند.

در تاریخ ۳ اکتبر تصویر فوق توسط MarCO-B ثبت شد که در آن مریخ را به شکل نقطه کوچکی در سمت راست می‌بینیم.

تاسواره برای گرفتن این عکس باید می‌چرخید تا بتواند دوربین خود را به سمت مریخ بگیرد.

گوشه‌هایی از چندین ابزار جانبی تعبیه شده روی تاسواره از جمله یک پتوی حرارتی در سمت چپ و بالا و در زیر آن، آنتن تغذیه نیز در حاشیه این عکس دیده می‌شود. همچنین سمت راست تصویر با استفاده از آنتن تقویت اشغال شده است.

این عکس از فاصله حدود ۱۲.۸ میلیون کیلومتری گرفته شده است. هنگامی که آنها به مریخ برسند، با فرود "اینسایت" بر سطح مریخ، به تقویت ارتباط با زمین کمک می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha