به گزارش ایسنا، چهل و ششمین مجمع سالانه کمیته بینالمللی موزهها و مجموعههای علوم و فناوری (CIMUSET) با عنوان «موزهها در دنیای دیجیتال» اواخر مهرماه امسال در شهر اُتاوای کانادا، با همکاری موزه انجنیوم (Ingenium) و با حضور بیش از ۵۰ کشور دنیا برگزار شد. موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران با حضور در این مجمع آمادگی خود را برای میزبانی چهل و هشتمین مجمع سالانه موزههای علوم و فناوری جهان در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد.
با توجه به برگزاری این مجمع در سال ۲۰۱۹ در توکیو، دکتر سیفالله جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران با معرفی این موزه و ظرفیتهای ایران، نظر اعضای بُرد اجرایی "سیموست" را برای میزبانی این مجمع در سال ۲۰۲۰ جلب کرد تا در نهایت از بین کشورهای ایران، چین و کره جنوبی، «ایران» رسما بعنوان میزبان چهل و هشتمین مجمع سالانه موزههای علوم و فناوری جهان در سال ۲۰۲۰ انتخاب شد.
فعالیت کمیته بینالمللی موزهها و مجموعههای علوم و فناوری (CIMUSET) نه تنها در زمینه موزههای علوم و فناوری سنتی و تاریخی، بلکه ساینسسنترها و مراکز علم فعلی را که به ترویج و توسعه علم و فناوری در میان اقشار جامعه بویژه کودکان در سراسر جهان میپردازند، نیز شامل میشود. از جمله اهداف "سیموست" میتوان به موارد "حامی اهداف ایکوم بویژه حفاظت از میراث علوم و فناوری و اشاعه دانش"، "توسعه و پیادهسازی برنامههای ایکوم"، "تدوین برنامهای با موضوع حفاظت از میراث فرهنگی در موزههای علوم و فناوری و پیشنهاد آن به ایکوم"، "همکاری و تبادل اطلاعات میان موزهها، متخصصان، کارشناسان و افرادی که به نحوی با علوم و فناوری و اشاعه آن در ارتباطند" و "معرفی زمینههای مورد علاقه موزههای علوم و فناوری در چارچوب ایکوم"، "همکاری با کمیتههای ملی و سازمانهای منطقهای ایکوم و سایر کمیتههای بینالمللی در موضوعات مرتبط با کمیتههای خاص اشاره کرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، تنها موزه مشابه مراکز علم در دنیاست که از سال ۱۳۸۹ با هدف ایجاد فضایی فعال و آگاهیبخش و به منظور آشنایی با میراث و خدمات علمی، فرهنگی دانشمندان و فرهیختگان ایرانی آغاز به فعالیت کرد.
انتهای پیام
نظرات