به گزارش ایسنا، غدا هیجاوی در نشست با استاندار یزد افزود: بازدید و برنامهریزیهای این سفر، فوقالعاده ما را تحت تأثیر قرار داد و موزه زیلو نیز میتواند الگویی برای سایر صنایعدستی باشد چرا که این موزه توالی زمانها و داستان زیلو را بیان میکند و این تعریفی است که از موزه باید داشته باشیم.
رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی در مورد شرکت تعاونی زیلوبافان میبد نیز گفت: این که این شرکت تمام مراحل زیلو از تهیه نخ، رنگآمیزی، چلهکشی و بافت را پوشش میداد و همچنین این که بانوان و حتی کودکان نیز به این کار مشغول بودند، برایمان جالب بود.
یوشا کریشنا، مشاور عالی شورای جهانی صنایعدستی نیز به تأثیر صنایعدستی در بخش بینالملل اشاره کرد و گفت: در سال 2014 که شورای جهانی صنایعدستی کارش را شروع کرد، 27 شهر جهانی داشتیم و تابهحال روی صنایعدستی این شهرها کار کردهایم. زمانی که هنری مانند زیلو از طریق شورای جهانی صنایعدستی معرفی میشود، همه دنیا با ظرفیتهای آن آشنا خواهند شد و حتی موجب رونق گردشگری شهرهای دارای ثبت جهانی میشود.
وی، ساخت فیلمی با آهنگ زیلو به نام «صدای دار» را برای ارائه به شورای جهانی صنایعدستی پیشنهاد کرد و افزود: زیلوبافی میتواند در مدارس آموزش داده شود تا از فراموشی این هنر جلوگیری شود.
استاندار یزد نیز هنرصنعت زیلو را خلاقیتی بزرگ خواند که بخشی از تمدن مردم استان را در خود جای داده است.
به گزارش ایسنا، «محمود زمانی قمی» در نشست با ارزیابان یونسکو که به منظور ثبت جهانی زیلوی میبد به استان یزد سفر کردهاند، اظهار کرد: هیچگونه دیپلماسی روانتر و سهلتر از دیپلماسی فرهنگی وجود ندارد و جوامع بشری با این ابزار میتوانند به درک متقابل از یکدیگر برسند. هر تمدنی، در هر نقطهای از دنیا که شکل گرفته باشد در حقیقت سرمایهای برای تمام انسانهاست و همه آفرینندگان این تمدنها، فرهنگها و میراث کهن فرهنگی مورد احترام هستند.
وی، یزد را منطقهای خواند که در آن بخش بزرگی از تاریخ و تمدن شکل گرفته است و در این باره افزود: مردمان این منطقه سالها با بردباری و انتخاب بهترین شیوهها برای سازگاری با اقلیم نامناسب و خشک طبیعت این خطه، تلاش کردهاند تا زندگی را جاری و ساری کنند.
استاندار یزد بیان کرد: صنعت زیبا و منحصربهفرد زیلو از جمله خلاقیتهای بزرگی است که بخشی از تمدن مردم این استان را در خود جای داده است لذا وقتی به آثار این هنر زیبا و خلق آنها نظاره میکنیم، بیشتر به ارادهی فولادین مردمان این دیار پی میبریم.
انتهای پیام
نظرات