• یکشنبه / ۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 97080602755
  • منبع : نمایندگی یزد

زیلویی که برای ارزیاب یونسکو پهن شد + تصاویر

زیلویی که برای ارزیاب یونسکو پهن شد + تصاویر

ایسنا/یزد رییس شورای آسیا و اقیانوسیه صنایع دستی از کشور کویت که به عنوان یکی از ارزیابان ثبت جهانی زیلوی میبد به این شهر سفر کرده، معتقد است که این هنرصنعت قدیمی درخور جهانی شدن است.

به گزارش ایسنا، "غدا هیجاوی قدومی" در جریان اولین روز از سفر خود به میبد و بازدید از چند کارگاه زیلو بافی این شهر که با هدف بررسی امکان ثبت جهانی این هنرصنعت در حال انجام است، گفت: براساس اطلاعات داده شده و بازدیدی که انجام دادیم، دریافتیم که  زیلو یک صنعت فراگیر در شهرستان میبد است که همه اعضای یک خانواده به نوعی با آن درگیر هستند و از مشاغل اصلی ساکنان این شهر بوده است.

 وی با اشاره به بازدیدش از شرکت تعاونی زیلوبافان این شهر، اظهار کرد: در جریان این بازدیدها از نزدیک با تمام مراحل زیلوبافی آشنا و متوجه شدیم که از صفر تا صد فرآیند بافت زیلو در داخل خود شهر میبد انجام می‏‌شود.

این ارزیاب یونسکو، آشنایی مسئولان و اعضای رده بالای شهرستان میبد با این هنر و این که هر کدام به نوعی یک زیلوباف حرفه‌ای هستند را به عنوان نشان برتر برای این شهر برشمرد.

هیجاوی با اشاره به مراکز آموزشی زیلو بافی شهر میبد بیان کرد: هنرصنعت زیلوبافی در شهر میبد قابل توجه است و این که زیلوبافی در این مراکز با روش‏های نو و جدید آموزش داده می‏‌شود، بسیار عالی و جذاب است.

این ارزیاب یونسکو با بیان این که بانوان این شهر نیز به امر زیلوبافی مشغول هستند و در این امر مشارکت دارند را یک برگ برنده برای شهر میبد خواند، خاطرنشان کرد: اهمیت دادن به صنعت زیلو و معرفی آن به بازارهای جهانی پسندیده و عالی است و زیلوی میبد به آن دست پیدا کرده است.

رییس شورای آسیا و اقیانوسیه صنایع‏ دستی در مورد نتایج ارزیابی خود از زیلوی میبد تاکنون، اظهار کرد: تصمیمگیری در مورد این موضوع هنوز زود است اما با توجه به شواهد و براساس مدارک و اسناد ارسالی، این هنرصنعت در خور جهانی شدن است اما باید صبر کرد تا نتیجه اجمالی در این مورد اعلام شود.

هیجاوی تصریح کرد: پس از اتمام بازدیدهای مورد نظر از این هنرصنعت، گزارشی از سوی ما به ریاست جهانی ارجاع خواهد شد که پس از اشتراک‏‏‌گذاری با سایر اعضا و رضایت کامل آنها در این مورد، می‏‌توان خبرهای خوبی را در این رابطه اعلام کرد.

 ارزیابان یونسکو از کشوری کویت و هند در برنامه‏‏‌ای دو روزه از وضعیت هنرصنعت زیلوبافی در میبد برای ثبت جهانی آن بازدید می‏‏‌کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha