• شنبه / ۵ آبان ۱۳۹۷ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97080502461
  • منبع : نمایندگی فارس

معاون مرکز آمار:

موازی‌کاری نظام آماری باید حذف شود

موازی‌کاری نظام آماری باید حذف شود

معاون مرکز آمار ایران با بیان اینکه موازی کاری در اعلام آمار، اعتماد جامعه را نسبت به آمارهای موجود کاهش می‌دهد، تاکید کرد: باید به دنبال یک قانون برای نظام آماری کشور باشیم که در آن یکپارچگی، حذف موازی کاری و بحث مهم ضمانت حقوقی دنبال شود.

‌به گزارش ایسنا، جواد حسین‌زاده امروز (شنبه) در نشست کارکنان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس در شیراز یکی از مباحث نظام آماری را موازی‌کاری برشمرد و اضافه کرد: در مدرن‌سازی، با موضوع موازی کاری بسیار جدی برخورد می‌شود؛ موازی‌کاری باعث اتلاف منابع شده و مشکلات جدی و تخریب سرمایه اجتماعی را به دنبال دارد.

معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران ادامه داد: یکی از مواردی که در آن موازی کاری انجام می‌شود بحث تولید آمارهای رسمی است که این مسئله صدمات و مشکلات جدی برای کشور ایجاد کرده است.

حسین‌زاده با بیان اینکه امروز در نظام‌های مدرن دنیا قسمت عمده از اطلاعات از آمارهای ثبتی مبنای تجمیع می‌شود، گفت: یکی از مسائل جدی قانون مرکز آمار ایران این است که اگر کسی با مرکز آمار همکاری نکند ضمانت قانونی برای برخورد وجود ندارد در حالی که در قوانین کشورهای پیشرفته در حوزه آمار، اگر با آمارگیر و سازمان ملی آمار همکاری انجام نشود، عواقب حقوقی و جریمه‌های نقدی برای افراد غیر پاسخگو وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدرن سازی در نظام آماری را ایجاد توانایی در تولید محصولات با کیفیت، مقرون به صرفه همراه با صرف زمان کمتر دانست و گفت: این بدان معناست که ما نیز به دنبال این هستیم که آماری را تولید کنیم که کیفی و مقرون به صرفه باشد.

معاون مرکز آمار ایران به انجام سرشماری عمومی سال ۹۵ در کشور اشاره کرد و افزود: این سرشماری از نظر تکمیل اینترنتی اطلاعات یک رکورد جهانی داشت که نشان می‌دهد که مردم به نظام آماری، مرکز آمار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعتماد دارند و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های لازم نیز برای انجام کاری در این وسعت وجود دارد.

حسین‌زاده ادامه داد: در بحث شاخص‌های واحد بعضا دو یا سه عدد در کشور اعلام می‌شود که به‌رغم اینکه بیش از دو برابر در این حوزه برای یک محصول واحد (آمار) هزینه می‌کنیم اما مطلوبیتی که در جامعه ایجاد می‌شود کمتر از تولید این محصول توسط یک مجموعه است و نشان می‌دهد به بهره‌وری توجه چندانی نداشته‌ایم.

معاون مرکز آمار ایران یادآور شد: از سال ۲۰۱۰ موضوع مدرنیزاسیون در نظام آماری کشورها جدی شد و هرچه از آن سال می‌گذرد شکاف بین ما و نظام آماری مطلوب دنیا بیشتر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha