حمیدرضا حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اداره کل اتباع استانداری همکاری بسیار خوبی در این ارتباط با امور عشایری استان داشته است.
وی با بیان اینکه لیستی از چوپانهای افغان تهیه و به اداره کل اتباع استان داده شده، افزود: این اداره کل بعد از بررسی لیست تاییدشده را به منظور صدور کارت ویژه به این اداره کل عودت میدهد.
وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که در گذشته دستگیری برخی چوپانها در حین کوچ عشایر که عمدتا فاقد کارت اقامت بودند باعث سرگردانی گلهها میشده برای جلوگیری از این مهم چه اقدام عملی صورت میگیرد، تصریح کرد: پس از صدور کارت ویژه، این چوپانهای افغان بهصورت قانونی میتوانند در استان و مناطقی که محل اشتغال آنها است به صورت آزادانه تردد کنند و دیگر چنین مشکلی برای آنها و سرگردانی احتمالی گلهها به وجود نمیآید.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه تعداد زیادی از چوپانهای گله در استان را افغانها تشکیل میدهند افزود: متاسفانه برخلاف گذشته، برخی از هموطنان به مشاغلی مثل چوپانی نمیپردازند.
وی بر لزوم توجه بیشتر به فرهنگ کار در کشور تاکید کرد و گفت: در فرهنگ ایرانی اسلامی کار کردن یک ارزش است و لذا باید بیشتر در این زمینه کار فرهنگی صورت گیرد.
حسینی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص تلفات گلهها در تصادفات جادهای حین عبور از مسیر کوچ اظهار کرد: در چند سال اخیر و خصوصا در سالجاری اقدامات پیشگیرانهای در این ارتباط صورت گرفته است.
وی از نصب تابلوهای هشداردهنده محل عبور دام در برخی محورها و مسیرهای کوچ عشایر خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم با اقداماتی که در این ارتباط صورت گرفته آسیبهای این بخش به حداقل ممکن برسد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، برخی از عشایر استان پیش از این از سرگردانی گله های خود در مسیر کوچ به دلیل دستگیری چوپان های افغان گلایه کرده بودند. این دامداران و عشایر مدعی بودند که نیروهای مسئول با استقرار در مسیرهای کوچ و برخورد با چوپان های افغان که عمدتا فاقد کارت اقامت بودند سبب زیان عشایر می شوند.
انتهای پیام
نظرات