• سه‌شنبه / ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 97080100328
  • خبرنگار : 30057

آقامحمدی خبر داد

تدوین سیاست‌های کلی دریا در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام

تدوین سیاست‌های کلی دریا در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی دریا در دستور کار مجمع قرار گرفته است، گفت: برای توسعه صنایع دریایی لازم است تا از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان مستعد کشور بهره برد.

به گزارش ایسنا، علی آقامحمدی امروز در مراسم افتتاح دریا مسیر پیشرفت با تاکید بر اینکه ایران کشوری دریایی است ولی تاکنون به آن پرداخته نشده است، افزود: بر این اساس در دوره جدید فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام، رهبر معظم انقلاب تاکید بر تدوین سیاست‌های کلی دریامحور را داشت که این امر در دستورکار این مجمع قرار گرفته است.

وی با اشاره به فشارهای کشورهای منطقه بر ایران برای کاهش فرصت‌های بهره‌برداری از دریا از سوی ایران افزود: اقداماتی که کشورهای منطقه خلیج‌فارس داشته‌اند اقدامات گسترده‌ای برای جلوگیری از بهره‌برداری ایران از خلیج‌فارس بوده است به گونه‌ای که شاهد ایجاد یک خط پرسرعت برای انتقال لوله‌های نفت و گاز هستیم.

آقامحمدی با اشاره به اقدامات انجام شده در کشورهای عراق، عمان، قطر، امارت و بحرین و همچنین در بندر گوادر پاکستان اظهار کرد: اما ایران نیز در این زمینه اقداماتی انجام داده است ولی این اقدامات سرعت مناسبی ندارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه مکران از سوی حوزه‌های مرتبط با کشتی‌رانی یادآور شد: دریا و آب یک موضوع حیاتی برای کشور است. از این رو باید برای توسعه صنایع دریایی به نکاتی توجه کرد که از آن جمله باید به محور نشدن دولت برای توسعه سواحل اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه در اختیار گرفتن بخش‌هایی از کشور از سوی نهادهای دولتی خیانت به کشور است افزود: علاوه بر آن شاهد هستیم که دولت منابع مالی زیادی در اختیار ندارد از این رو باید زمینه‌های مساعد برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی برای توسعه صنایع دریایی فراهم شود.

وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از دنبال کردن اهداف مخالف و مختلف در یک حوزه گفت: این همان بلایی است که بر سر مناطق آزاد آمده است و الان مشخص نیست که این مناطق به کجا رسیده‌ است. از این رو باید توسعه دریا محور هدف گذاری شود چراکه امروزه شاهدیم با این وسعت سواحل دریایی یک پیست مناسب برای نگهداری قایق‌ها در کشور وجود ندارد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: درخواست من این است که قبل از هر اقدامی، ظرفیت‌های سواحل کشور استخراج شود و براساس اولویت‌های تدوین شده اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: در این اولویت‌ها همچنین باید ممنوعیت‌های لازم آورده شود و مشخص شود که در مناطق ساحلی چه اقداماتی نباید صورت گیرد.

وی با اشاره به اقدامات مثبت در نهادهایی چون سازمان بنادر و کشتیرانی، معاونت علمی و نیروی دریایی افزود: برای توسعه صنایع دریایی همچنین می‌توان نسبت به انتقال برخی از صنایع با سرعت مطلوب اقدام شود. اصفهان که می‌توانست یک قطب گردشگری در کشور قرار گیرد با راه اندازی صنایع فولاد شاهد هستیم که این استان با چالش‌های عظیمی روبرو است. به گونه‌ای که در حال حاضر 100 روز با هوای آلوده در این استان گزارش می‌شود.

وی با بیان اینکه امروزه شاهدیم میان نسل‌های قدیم و جدید فاصله عظیمی ایجاد شده است گفت: می‌توانیم با برنامه‌ریزی‌های مناسب این فاصله را کم کنیم و  از توانمندی‌های جوانان مستعد کشور برای توسعه صنایع دریایی بهره ببریم.

آقامحمدی با اشاره به ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان ابراز امیدواری کرد که بتوان برای تحول در صنایع دریایی از ظرفیت‌های جوانان توانمند و شرکت‌های دانش بنیان به دور از تنگ نظری‌ها بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha