به گزارش ایسنا، یوجین رابینسون در مقالهای در روزنامه واشنگتن پست نوشت: «ما تاکنون رهبری نداشتهایم که تا بدین حد گفتمان ملی کشور را با دروغها آلوده کند. من نگران عواقب این دروغها هستم که حتی بعد از رفتن ترامپ نیز ممکن است گریبانگیر ما شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مراسم تحلیفش سوگند یاد کرد که با ایمان و وفادارانه به عنوان رئیس جمهور در کاخ سفید حضور یابد اما او زمانی که با مردم بدون صداقت صحبت میکند این سوگند را نقض کرده است.
دیگر روسای جمهور نیز دروغ گفتهاند. لیندون جانسون درباره ویتنام، ریچارد نیکسون درباره واترگیت و بیل کلینتون درباره مونیکا لوینسکی. اما هرگز ما رئیس جمهوری نداشتیم که درباره همه مسائل دروغ بگوید. کسی که حقایق جعلی خود را اختراع کند و حتی در برابر حقایق مقاومت کند.
من درباره موضوعات کوچک و یا تفاسیر جزئی صحبت نمیکنم. من درباره اظهارات جعلی صحبت میکنم که معمولا به عنوان دروغ شناخته میشود.
به طور مثال دونالد ترامپ در ماه ژوئن در جمع گروهی از کارگران در دلوس مینه سوتا اعلام کرد: رئیس فولاد آمریکا به من گفته است که ما شش کارخانه بزرگ تاسیس کرده و کارخانههایمان را آنچنان توسعه میدهیم که سابقه نداشته است. چند روز بعد در کاخ سفید ترامپ اعلام کرد: شرکت فولاد آمریکا تنها اعلام کرده که شش تاسیسات جدید میسازند یا توسعه میدهند.
پس از این اظهارات خبرنگاران با شرکت فولاد برای به دست آوردن جزئیات تماس گرفتند و متوجه شدند که شرکت فولاد آمریکا هیچ برنامهای برای تاسیس یک کارخانه جدید در بازه زمانی کنونی ندارد. نه شش کارخانه بلکه حتی یک کارخانه هم تاسیس نخواهد کرد. یک ماه بعد ترامپ در یک سخنرانیاش در جمع هواداران اعلام کرد که شرکت فولاد آمریکا هفت سایت جدید تاسیس میکند و در همان زمان در یک سخنرانی دیگر اعلام کرد که شش کارخانه جدید تاسیس خواهد شد. شش کارخانه یا هفت کارخانه؟ زمانی که هیچ کدام درست نباشد، چه فرقی میکند؟ تعداد حقیقی آن صفر است!
این مثال تنها ذرهای از بیش از ۵۰۰۰ دروغی است که روزنامه واشنگتنپست اعلام کرده است که ترامپ پس از بر سر کار آمدن گفته است.
ترامپ به طور واضح از این رفتار نفع میبرد. البته اگر او در یک کنفرانس خبری و یا در یک سخنرانی یا یک مصاحبه یک دروغ آشکار میگفت، تمام توجهها به آن جلب میشد اما زمانی که او چندین دروغ میگوید غیر ممکن است که منتقدان بتوانند همه دروغها را به خاطر بسپارند.
در برنامه تلویزیونی"۶۰ دقیقه" سیبیاس در مصاحبه با لسلی استال، وی درس خوبی داد که چگونه میتوان ترامپ را سین جیم کرد. ترامپ در این مصاحبه تلاش کرد که بحث جدی و علمی درباره تاثیر فعالیتهای انسان بر تغییر آب و هوایی را تصوری غلط نشان دهد. او گفت: آنها میگویند طوفان بسیار بدتری از طوفان مایکل داشتهایم. استال اعلام کرد که چه کسی این حرف را گفته است؟ آنها چه کسانی هستند؟ ترامپ پاسخ داد: مردم و در نهایت بدون بیان سند و مدرکی گفت دانشمندان.
در واقع ترامپ هیچ گونه سند واقعی درباره ادعاهایش نداشت.
زمانی که استال درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ پرسید، ترامپ اعلام کرد، من فکر میکنم چین نیز دخالت کرده است و استال در ادامه گفت، شما همه صحبتها را درباره روسیه منحرف میکنید. ترامپ در نهایت به لسلی گفت: اوکی، در حال حاضر من رئیس جمهور هستم نه شما!
و این نکته اصلی است.
زمانی که ترامپ بر حقایقی که خود اختراع کرده است، تاکید میکند، بحث با وی بر اساس واقعیتها غیرممکن است. اظهارات او دموکراسی ما را به خطر انداخته و ناقض وظیفهاش به عنوان رئیس جمهور است. پدران بنیانگذار کشورمان که مردان افتخارآمیزی هستند که حرفشان سندشان است، در چنین مواقع ضروری برای ما میراثی به جا گذاشتهاند و آن جرایم و تخطی از قانون برای مقامات آمریکا" high crimes and misdemeanors" است که به موجب آن امکان استیضاح وجود دارد.»
انتهای پیام
نظرات