به گزارش ایسنا، احمد فاضلیان با اشاره به ویژگیهای جغرافیایی و جمعیتی استان گفت: البرز پس از استان تهران، متراکمترین نقطه کشور است و رشد جمعیت آن دو برابر میانگین کشوری است. مهاجرت بیرویه، پاشنه آشیل استان البرز است که معضلات متعددی را ایجاد کرده تا جایی که هر ساله حدود 50 هزار نفر به جمعیت استان اضافه میشود.
عالیترین مقام قضایی استان البرز با اشاره به وجود 27 سکونتگاه غیررسمی در سطح استان بیان کرد: 30 درصد جمعیت استان در این سکونتگاهها اقامت دارند که بر اساس آمار در پایان سال 96، حدود 26 درصد سرقتها، 37 درصد دستگیریها، 44 درصد قتلها و 22 درصد نزاعها در این مناطق حاشیهنشین استان رخ داده است.
وی با اعلام اقامت 180 هزار نفر از اتباع کشورهای بیگانه در استان البرز متذکر شد: همه مشکلات جمعیتی و نبود زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری در استان، منجر به ایجاد نارساییهای متعدد در انجام رسالت دستگاههای قضایی، انتظامی و اجرایی شده است.
فاضلیان با تبیین سیاست دستگاه قضایی در زمینه اولویت دهی به اقدامات پیشگیرانه، توضیح داد: نتایج اجرای طرح های متعدد پیشگیرانه در استان منجر به این شد که در سال 96 تنها استانی در کشور باشیم که میزان ورودی 10 اتهام اول در آن با کاهش روبهرو بوده است؛ همچنین دومین استان کشور در زمینه کاهش ورودی پروندهها در 20 اتهام اول بودیم.
وی افزود: سرقت به عنوان مهمترین و اولین اتهام استان بیشترین کاهش را پس از استان سمنان داشته است و در موضوع طلاق نیز با اجرای برنامههای مشاوره پیش از طلاق و اجباری شدن آموزشهای پیش از ازدواج، پروندههای ورودی به سیستم قضایی کاهش 24 درصدی داشته است.
رئیس کل دادگستری استان البرز در ادامه با برشمردن اقدامات انجام شده در زندان برای کاهش جمعیت کیفری گفت: پیگیری از زندان برای اعلام لیست زندانیانی که بیش از دو ماه بدون تبدیل قرار در بازداشت هستند؛ مکاتبه یا روسای دادگستری و دادستانهای شهرستانها برای ارائه راهکارهای عملی کاهش جمعیت کیفری، تسریع در اخذ ضمانت و تامین کیفری، تعامل با اداره کل ثبت اسناد در راه اندازی شیفت روزهای تعطیل برای تسهیل تودیع وثیقه، ایجاد بازداشتگاه موقت، استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس و تسریع در اجرای ماده 483 قانون قانون آیین دادرسی کیفری از جمله اقدامات انجام شده است.
وی با اشاره به وجود بیش از 7500 زندانی در ندامتگاههای استان البرز تصریح کرد: این تعداد چندین برابر ظرفیت اسمی این ندامتگاهها است و با توجه به کمبود نیرو و امکانات در زندانهای استان شاهد ایجاد مشکلات عدیده هستیم.
عالی ترین مقام قضایی استان البرز با انتقاد از استقرار چهار زندان بزرگ کشور در استان گفت: از این تعداد دو زندان مربوط به استان تهران است ولی هر چهار زندان به دلیل قرارگیری در محدوده شهر کرج، مشکلات متعدد اجتماعی ایجاد کردهاند که امیدواریم با اجرای مصوبه هیئت دولت که بیش از یک دهه از آن میگذرد انتقال این ندامتگاهها به خارج از شهر کرج عملیاتی شود.
انتهای پیام
نظرات