محمد نظرپور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در اوایل سال به علت تغییر نرخ ارز واردات نهادهها با مشکل مواجه شد، اظهار کرد: با اختصاص ارز 4200 تومانی به واردکنندگان نهادهها مشکل تأمین نهادههای دامداران و مرغداران برطرف شد اما با اعتصاب کامیونداران در مهرماه نیز با مشکل مواجه شدیم.
وی افزود: خوشبختانه با تخصیص سویا و ذرت طی 3 مرحله مشکل تأمین نهاده واحدهای دام و طیور برطرف شد بهطوریکه در مهرماه 1638 تن ذرت و 1351 تن کنجاله سویا به واحدهای دام و طیور استان اختصاص داده شد.
وی با تأکید بر اینکه ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام استان ذخایری استراتژیک است، یادآور شد: قرار نیست 100 درصد نهادهها را این شرکت تأمین کند بلکه ذخایر این شرکت استراتژیک بوده و در مواقع ضروری آزادسازی میشود.
نظرپور ادامه داد: 18 درصد از نیاز ذرت و 29 درصد از نیاز کنجاله سویای واحدهای دام و طیور استان از ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام تأمین شد و مابقی توسط خود دامداران و مرغداران خریداری شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه 80 درصد ذرت و 70 درصد سویا را خود کشاورزان خریداری کردهاند، افزود: مابقی نیاز استان با هماهنگی سپاه و ارتش و راهداری از بنادر حمل خواهد شد و تا کنون موردی نداشتیم که مرغداریها گرسنه مانده باشند.
وی از جوجهریزی بیش از یک میلیون قطعهای در 120 واحد استان خبر داد و اظهار کرد: در شهریور امسال یک میلیون و 900 هزار قطعه جوجهریزی در 120 واحد پرورش مرغ صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود 4000 تن گوشت مرغ از این میزان جوجهریزی در استان تولید شود، بیان کرد: نیاز استان 3000 تن است که 1000 تن از تولیدات استان مازاد خواهد بود.
نظرپور گفت: در 20 روزه مهرماه نیز یک میلیون و 400 هزار قطعه جوجهریزی شده که اگر تا پایان مهر به یک میلیون و 800 هزار قطعه برسد مشکلی از نظر تأمین گوشت مرغ نخواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات