• سه‌شنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۷ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 97072413239
  • منبع : نمایندگی یزد

تعرض دوباره به خط انتقال آب یزد

تعرض دوباره به خط انتقال آب یزد

ایسنا/یزد به دنبال بیست و دومین تعرض به خط انتقال آب، استاندار یزد ضمن پیگیری موضوع از طریق مقامات عالی در وزارتخانه‌های نیرو و کشور، شب گذشته راهی تهران شد تا رایزنی‌های لازم را در این رابطه به عمل آورد.

به گزارش ایسنا، «محمود زمانی قمی» بلافاصله پس از اطلاع از تعرض به خط انتقال آب، به صورت تلفنی با مقامات عالی کشور به رایزنی و گفت‌وگو پرداخت.

استاندار یزد همچین به منظور پیگیری دقیق‌تر مذاکرات صورت گرفته، شب گذشته راهی تهران شد تا از نزدیک برای حل مسئله ایجاد شده به رایزنی با مقامات عالی در وزارت نیرو و وزارت کشور بپردازد.

همچنین به دنبال تعرض مجدد به خط انتقال آب استان صبح امروز سه شنبه ۲۴ مهرماه، جلسه فوری و اضطراری حفاظت آب استان به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در محل استانداری یزد برگزار شد.

به گزارش ایسنا-منطقه یزد،نشست فوری بررسی وضعیت ذخیره آب شرب استان به منظور بررسی وضعیت ذخیره آب آشامیدنی مردم استان و ضرورت تامین آب تا زمان تعمیرات خط لوله انتقالی با حضور مدیران کل حوزه آب در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار شد.

یادآور می‌شود که در تعرض اخیر به خط انتقال اب، به یکی از حوضچه‌های حوالی ایستگاه قارنه در منطقه بهارستان، آسیب وارد شده و به دلیل سطح تخریب ایجاد شده، تعمیرات زمان‌بر است. در حال حاضر جریان آب شرب به یزد قطع است و مسئولان استان از مردم خواسته‌اند تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

پیش از این نیز محمدمهدی جوادیان زاده، مدیر عامل شرکت آب منطقه‎ای یزد با تاکید بر این که حتی یک قطره آب انتقالی به یزد صرف کشاورزی این استان نمی‌شود، گفته آب انتقالی تنها نیمی از نیاز شرب استان را تامین می‎‎‎کند و مابقی نیاز استان از از منابع فاقد کیفیت داخل استان تامین می‌شود. در حال حاضر سهم استان از آب انتقالی در سال تنها 60 میلیون مترمکعب است در حالی که برآورده‌ها میزان آب شرب مورد نیاز استان در سال 1425 را 250 میلیون مترمکعب تخمین می‌زند.

وی عنوان کرده، متاسفانه هر چند استان یزد از گذشته همراه با کم آبی و کمی نزولات جوی مواجه بوده ولی در 15 سال اخیر با خشکسالی‎‎های متوالی همراه بوده به نحوی که متوسط بارندگی استان به 80 میلیمتر کاهش یافته که البته در سال آبی جاری به 40 میلیمتر نزول یافته و هر ساله نیز این وضعیت در حال بدتر شدن است. میزان تخصیص آب خط انتقالی به یزد 98 میلیون مترمکعب براساس آورد نرمال رودخانه تعیین شده ولی در صورت کاهش آب منبع به هر دلیلی مانند خشکسالی سهم آب انتقالی می‎‎تواند کاهش یابد و این یک امر طبیعی است.

وی تصمیم‌گیری در این رابطه را نیز برعهده کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و شورای هماهنگی زاینده‌رود که با حضور شخص وزیر و نمایندگان سه استان یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری دانسته و گفته: متاسفانه یکسری شائبات و القائات نادرست در بین کشاورزان محلی اصفهان ایجاد شده که آب انتقالی یزد در بخش‌های غیرشرب مصرف می‌شود که کاملا نادرست است.

مدیر عامل آب منطقه‎‎ای یزد با تاکید بر این که حتی یک قطره آب انتقالی از کوهرنگ به یزد صرف کشاورزی نمی‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر 96 درصد آب خط انتقالی صرف شرب یزدی‌ها و تنها 40 درصد صرف بخش صنعت که 50 درصد سهم اشتغال استان را به دوش می‌کشد، می‌شود.

این مسئول در پاسخ به سئوالات خبرنگاران به خسارت 800 میلیون تومانی به تاسیسات خط انتقال آب به یزد در این دوره از اعتراضات اشاره کرده و ادامه داده، تاکید و مبنا بر رفع مشکل به صورت مسالمت‎آمیز است ولی به دنبال اقدامات اخیر و تخریب بیت المال از سوی برخی معترضان، استاندار یزد خواستار برخورد جدی با متخلفات و متعرضان به تاسیسات خط انتقالی و محکومیت آنها به پرداخت هزینه تعرضاتشان شده‎‎اند. قطعاً کشاورزان ورزنه همانند کشاورزان سایر نقاط کشور و یزد از محل خشکسالی متضرر شده‎‎اند که در این رابطه مسئولان استان در تلاش برای ایجاد طرح‏‏های توسعه‏‏ای در منطقه برای رفع مشکلات کشاورزان مذکور هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha