• پنجشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۷ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97071810150
  • خبرنگار : 71290

با اشاره به پیشنهاد تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران

فرجی‌راد: باید راه‌های اتصال به اتحادیه اروپا را پیدا کنیم

فرجی‌راد: باید راه‌های اتصال به اتحادیه اروپا را پیدا کنیم

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی گفت: با توجه به ساز و کار جدیدی که اتحادیه اروپا عملیاتی خواهد کرد، در صورت تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران، ما به طور مستمر می‌توانیم با این کشورها ارتباط برقرار کنیم.

عبدالرضا فرجی راد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پیشنهاد سفیر اتریش مبنی بر تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران اظهار کرد: چند سالی است که اتحادیه اروپا درخواست ایجاد دفتر در تهران را داشته و در سفری هم که سال گذشته خانم موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران داشت، این درخواست به صورت جدی مجددا مطرح شد و در رسانه‌ها و محافل سیاست خارجی ما مورد بحث قرار گرفت، اما مسکوت ماند.

وی افزود: در حال حاضر مجددا اتریش که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را هم عهده‌دار است و روابط خوبی با ایران دارد، این مسئله را مطرح کرده، همچنین سفرای اروپایی در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این مسئله را مطرح کردند و این نشان می‌دهد که اروپایی‌ها علاقه‌مند هستند چنین دفتری در تهران تاسیس شود.

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی همچنین بیان کرد: با توجه به ساز و کار جدیدی که اروپا برای ادامه کار برجام وضع کرده و قول داده‌اند تا 13 آبان عملیاتی شود، به نظر بنده ایجاد این دفتر بسیار مثبت و سازنده است. با توجه به این‌که در داخل کشور نظرات متفاوتی در رابطه با ایجاد دفتر اتحادیه اروپا وجود دارد و بخشی از سیاستمداران ما موافق و بخشی دیگر مخالف هستند.

فرجی راد ادامه داد: اگر این دفتر در تهران تاسیس شود، ما می‌توانیم به طور مستمر با اتحادیه اروپا ارتباط برقرار کنیم به ویژه اینکه ساز و کار جدید اروپایی‌ها هم از 13 آبان به احتمال زیاد عملیاتی می‌شود. گرچه گاهی اوقات این سازوکار ممکن است کارا بوده و یا اینکه روند فعالیت‌ها را متوقف، کند یا تند کند.

وی تصریح کرد: بنابراین محلی که ما بتوانیم با اروپایی‌ها در تماس باشیم، ضرورت دارد و ما از این طریق می‌توانیم روند کارها را تسریع و تسهیل بخشیم و اگر این دفتر تاسیس شود، ضمن اینکه امتیازی به اروپا است، خود ما هم می‌توانیم از آن بهره ببریم.

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم هر چه بیشتر رابطه خود با اروپا را نزدیک کنیم زیرا در حال حاضر آمریکایی‌ها به شدت به شرکت‌های اروپایی نه از طریق دولت‌ها بلکه از طریق خود شرکت‌هایشان، فشار وارد می‌آورند که اگر با ایران کار کنید، به هیچ وجه نمی‌توانید در ایالات متحده فعالیت اقتصادی داشته باشید؛ بنابراین در چنین شرایطی ما باید اروپایی‌ها را تشویق کنیم که با شرکت‌های ما فعالیت داشته باشند و چه بسا شرکت‌های کوچک می‌توانند بهتر از شرکت‌های بزرگ با ایران کار کنند اما اگر آنها هم تحت تاثیر یا تحت فشار قرار بگیرند، طبیعتا به آنها هم فشار وارد می‌شود.

وی افزود: ما باید راه‌هایی که هر چه بیشتر ما را به اتحادیه اروپا وصل می‌کند، پیدا کرده و پیوند دهیم و فعالیت اقتصادی خود را با فعالیت اقتصادی اروپا هماهنگ کنیم. ضمن اینکه سیاست بستر کار اقتصادی هم می‌تواند باشد.

مدیرکل شورای راهبردی روابط خارجی در پایان اظهار کرد: این دفتر مانند یک سفارت می‌تواند فعالیت کند و در رابطه با مسائل اقتصادی نقش تسهیل‌کننده را خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha