• یکشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97071508485
  • خبرنگار : 71467

مهلت تمام شد ولی...

تخلف ۸ درصدی بانک‌ها در سود ادامه‌دار شد/۲۳ درصد سالانه

تخلف ۸ درصدی بانک‌ها در سود ادامه‌دار شد/۲۳ درصد سالانه

مهلت بانک‌ها برای تمدید سپرده‌های فاصله دوم تا یازدهم شهریورماه سال گذشته بیش از یک ماه است که تمام شده، اما همچنان حساب‌های سپرده را با نرخ‌های بالا و غیرمتعارف باز می‌کنند؛ به طوری که به روال یک ماه قبل مشتریان بانک‌ها با پیشنهاد سودهای ۲۳ درصدی مواجه می‌شوند در حالی که نرخ سود متعارف در شبکه بانکی ۱۵ درصد است.

به گزارش ایسنا، بعد از آنکه بانک مرکزی در شهریوماه به بانک‌ها اعلام کرد که می‌توانند حساب‌های سپرده مدت‌دار که در فاصله دوم تا یازدهم شهریورماه سال گذشته باز کرده بودند را به مدت یک ماه تمدید کنند، بانک‌ها از این فرصت برخوردار بودند که در فاصله حدود ۱۰ روزه دست به تمدید این حساب‌ها بزنند، اما آنچه که در شبکه بانکی مشاهده شد، نشان از آن داشت که نه تنها تمدید حساب‌ها یک ساله و با سود بالا انجام می‌شود، بلکه حساب‌های جدید نیز با همین نرخ در حال گشایش است؛ به طوری که نرخ سود با حداقل ۱۸ درصد و تا ۲۳ درصد برای حساب‌های بلندمدت باز شده و معمولا هم در بانک‌ها شرط مبلغ برای سود بالا وجود نداشت.

در حالی انتظار می‌رفت که بعد از مهلت تعیین شده بانک‌ها بار دیگر به شرایط عادی و سودهای متعارف و مصوب ۱۵ درصد برگردند که بررسی‌های میدانی از شعب آنها نشانی از این موضوع ندارد. امروز همزمان با ۱۵ مهرماه حدود یک ماه از زمانی که بانک‌ها فرصت داشتند حساب‌ها را تمدید کنند گذشته و حتی زمان یک ماهه تمدید هم به پایان رسیده است. با این وجود سرکشی به شعب اکثر بانک‌ها نشان می‌دهد که روال همچنان پابرجاست و سودهای بالا که تقریبا می‌توان گفت سود ۱۵ درصدی در آن دیده نمی‌شود به مشتریان پیشنهاد می‌شود.

این در حالی است که پرس و جو از شعب در رابطه با اینکه تا چه زمانی می‌توان به بانک‌ها مراجعه و برای سودهای بالا حساب باز کرد، برخی می‌گویند همچنان این فرصت وجود دارد و برخی دیگر می‌گویند ممکن است تا ۲۵ مهرماه این فرصت پایان یابد.

در شرایطی اکنون نرخ سود در شبکه بانکی بی‌نظم پیش می‌رود و بانک‌ها در این مدت به منظور جذب سپرده و نگهداری سرمایه‌های مردم که سررسید آن فرا رسیده بود، دست به بالا بردن نرخ سود زدند که بهانه اصلی این جریان به ممانعت از خروج سپرده‌ها و ورود به بازارهایی از جمله ارز و سکه بر می‌گردد. این در حالی است که در شهریور ماه سال گذشته و در آستانه کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد بانک‌ها در فرصتی که در اختیار داشتند، در فاصله دوم تا یازدهم شهریورماه دست به تمدید حساب‌های سپرده با سودهای بالا و یا افتتاح حساب با نرخ‌های گران زدند، از این رو در شهریورماه امسال و در آستانه سررسید این حساب‌ها بانک مرکزی به بانک‌ها این فرصت را داد تا حساب‌های سال گذشته را برای یک ماه دیگر تمدید کند تا بعد از آن تصمیمات خود را در این زمینه اعلام و اجرایی کند، اما پیگیری‌های اخیر از مدیران بانکی نشان داد که ظاهرا هنوز تصمیمی در این رابطه اتخاذ نشده است و در این حالت به طور طبیعی حساب‌های مدت‌دار برای یک سال دیگر تمدید خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha