به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، بالاترین دادگاه سازمان ملل روز چهارشنبه (امروز) پس از بررسی شکایت ایران در اعتراض به بازگشت تحریمهای آمریکا حکم داد که واشنگتن باید هر محدودیتی بر صادرات اقلام، کالاها و خدمات بشردوستانه به ایران را لغو کند.
این حکم یک پیروزی دیپلماتیک برای تهران پس از آن محسوب میشود که تحریمهای جدید آمریکا را که بخش اول آن در ماه ژوئیه اعمال شد، به چالش کشید.
حکم دیوان بینالمللی دادگستری در حالی صادر شد که آمریکا به دنبال افزایش فشار بر ایران به دلیل آنچه که فعالیتهای مخرب ایران در خاورمیانه میخواند، است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه مه از توافق هستهای با ایران خارج شد و اعلام کرد که تحریمها علیه این کشور را شامل داد و ستدهایی بر مبنای دلار، صادرات غذا و فروش نفت باز میگرداند.
واشنگتن پست در ادامه نوشت: حکم دادگاه لاهه الزامآور است اما این دادگاه از قدرت لازم برای اجرایی کردن احکامش برخوردار نیست. ایران در شکایت خود آورده است که تحریمهای آمریکا پیمان مودت ۱۹۵۵ میان تهران و واشنگتن را نقض میکند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز حکم امروز دیوان بینالمللی دادگستری را شکستی دیگر برای آمریکا و یک پیروزی برای قانون توصیف کرد.
وی تاکید کرد که اکنون جامعه بینالملل باید بهطور متحد با یک جانبهگرایی خودخواهانه آمریکا مقابله کند.
از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور ترامپ روابط میان ایران و آمریکا که در دهههای گذشته پرتنش بوده حتی وخیمتر شده است. دادگاه لاهه نیز در حکم خود تاکید کرد که تحریمهای آمریکا منجر به بروز خسارات جبران ناپذیر برای مردم ایران خواهد شد. بنابراین واشنگتن باید صادرات کالاهای بشردوستانه شامل تامین دارو و تجهیزات درمانی، تجهیزات کشاورزی و خدمات و قطعات حمل و نقل هوایی را به ایران تضمین کند.
انتهای پیام
نظرات