• سه‌شنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۷ / ۲۳:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97071006185
  • خبرنگار : 71417

از سوی برهم صالح

عبدالمهدی مکلف به تشکیل دولت جدید عراق شد

عبدالمهدی مکلف به تشکیل دولت جدید عراق شد

رییس‌جمهوری جدید عراق عادل عبدالمهدی را به تشکیل دولت مکلف کرد.

به گزارش ایسنا، در پی انتخاب برهم صالح به عنوان رییس‌جمهوری عراق، عادل عبدالمهدی از سوی صالح رسماً مکلف به تشکیل دولت جدید شد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد، بر اساس قانون اساسی عراق عبدالمهدی برای تشکیل کابینه و معرفی آن به پارلمان ۳۰ روز مهلت خواهد داشت.

عبدالمهدی یکی از اصلی‌ترین کسانی محسوب می‌شد که نامش برای سمت نخست‌وزیری عراق مطرح بود. او از حمایت برخی از فراکسیون‌های سیاسی این کشور برخوردار است.

برهم صالح بعد از پیروزی بر فواد حسین، رقیب خود در دور دوم رأی‌گیری پارلمان عراق برای انتخاب رئیس‌جمهوری این کشور، ادای سوگند کرد.

صالح در اولین اظهار نظر پس از این انتخاب به عنوان رییس‌جمهوری عراق، گفت: من رئیس‌جمهوری برای عراق و نه برای گروه یا طرف مشخصی هستم.

به گزارش ایسنا، نمایندگان پارلمان عراق که برای انتخاب رییس‌جمهوری این کشور گرد هم آمده بودند، موفق نشدند در دور نخست رأی‌گیری به اتفاق‌نظر برسند و بدین ترتیب روند انتخاب جایگزین فوأد معصوم به دور دوم کشیده شد که در این دور برهم صالح توانست رقیب خود را با اختلاف آرای چشمگیری از پیش رو بردارد.

عادل عبدالمهدی که از خانواده‌ای ریشه‌دار و با سوابق سیاسی در عراق است، گرایش‌های پان‌عربیسم را در دوران جوانی از سر گذرانده و مدت‌زمانی عضو جریان‌های کمونیستی کشورش بوده و در آخرین مرحله از تحولات فکری سیاسی خود به جریان‌های اسلامی شیعی نزدیک شده است. او با دیگر همفکران خود در دوران بعد از انقلاب اسلامی ایران، راهی کشورمان شد و از بنیان‌گذاران مجلس اعلای اسلامی عراق محسوب می‌شود.

عبدالمهدی تا سال ۲۰۱۶ و دودستگی در مجلس اعلای اسلامی عراق از رهبران این جریان سیاسی بود که بعد از اختلافات درونی این سال، از مجلس اعلا جدا شد و اکنون بیشتر یک شخصیت مستقل سیاسی خوانده می‌شود که گرایش‌های تکنوکرات دارد. او در این زمینه بیشتر به ایاد علاوی و احمد چلبی، دو سیاستمدار شیعه عراقی می‌ماند که هر دو در طیف شیعیان تکنوکرات جای می‌گیرند.

این سیاستمدار عراقی که در پاریس درس خوانده و پدرش سابقه وزارت داشته، تقریبا از سوی همه جریان‌های شیعی، سنی و کرد عراقی و حتی طرف‌های خارجی که اهتمام خاصی به اوضاع سیاسی این کشور دارند، شخصیتی مورد قبول است؛ عبدالمهدی هم با غربی‌ها کار کرده و هم به واسطه سابقه ملی‌گرایانه‌اش مورد تایید کشورهای عرب منطقه است و سال‌ها حضورش در ایران و بودن در کادر رهبری مجلس اعلای اسلامی عراق هم باعث شده در زمره جریان‌های اسلامی شیعی در عراق به حساب آید. با تمام این اوصاف او را باید یک تکنوکرات به حساب آورد که سوابق کاریش نشان داده آمادگی همکاری با همه طرف‌ها را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha