حسین امینی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهارکرد: ازدواج یک مسئولیت است و فرد برای هر مسئولیت باید توانمندی لازم را داشته باشد.
وی افزود: به طور مثال در رانندگی و آموزشهای رسمی کشور قانون میگوید تا فرد به سن مجاز و بلوغ فکری نرسد نمیتواند برای گرفتن گواهینامه رانندگی و آموزشهای رسمی اقدامی انجام دهد، در ازدواج نیز حداقلهایی وجود دارد که تا زمانی که پسر و دختر جوان به آن حداقلها دست پیدا کنند، نمیتوان مسئولیتی را بر دوش آنان قرار دارد.
این مشاور خانواده با بیان اینکه ازدواج به بلوغ عاطفی، جنسی، روحی، جسمی و اجتماعی نیاز دارد، تصریح کرد: اگر به هر انسانی مسئولیتی بیش از توان آن فرد بدهیم، او را آزار دادهایم.
امینی بیان کرد: به طور مثال به کودکان کار که مسئولیتی را بیش از توان خود قبول میکنند آزار وارد میشود همانطور اگر به دختر یا پسری که هنوز به بلوغ های عاطفی، فکری و مسئولیت پذیری یک ازدواج نرسیده باشند آزار وارد شده و خطرات زیادی دارد.
وی با بیان اینکه باید به این شناخت برسیم که ازدواج یک مسئولیت سنگین بوده و فرد باید آمادگی لازم را باید داشته باشد، افزود: ازدواج تنها مشارکت جنسی نیست.
این مشاور خانواده تصریح کرد: در ازدواج مشارکتهای فراوانی وجود دارد که هر دو طرف ازدواج باید بتوانند این مشارکتها را انجام دهند و اگر نتوانند این عدم مشارکت منجر به طلاق شده که آسیبهای فراوانی پیش روی این دختر یا پسر کم سن که طلاق گرفته است قرار میگیرد.
امینی اظهار کرد: حتی اگر این گونه ازدواجها منجر به طلاق نشده و این ازدواج ادامه پیدا کند، نیز به دلیل اینکه احساس میکنند این ازدواج به آنها تحمیل شده احساس سرخوردگی و ضعف میکنند.
وی تصریح کرد: با فرهنگسازی درست باید به خانوادههایی که شناخت کامل از ازدواج ندارند آموزش دهیم که ازدواج تنها مشارکت جنسی نیست و باید یک همسر بتواند تصمیمهای مهمی در زندگی زناشویی بگیرد.
این مشاور خانواده با اشاره به اینکه باید قانون اجازه این گونه ازدواجها را ندهد تا الزام باعث تبدیل شدن به فرهنگ شود، افزود: یک فرزند تا سن هجده سالگی و حتی بیشتر از حمایتهای پدر و مادر برخوردار است و به این حمایتها نیاز دارد که بعد از ازدواج این حمایتها از بین میرود.
امینی گفت: این افراد توقع دارند که بعد از ازدواج، همسر نیز این حمایتها را داشته باشد که متاسفانه بعضی از مواقع این حمایتها از سوی همسر انجام نشده و باعث میشود ازدواج یک سکوی پرتاب به بزرگسالی شود که این مسئله باعث مشکلات روانی و روحی فراوان در ادامه زندگی آن فرد میشود.
وی اظهار کرد: در این سن، فرد به بلوغ فکری لازم نرسیده و نمیتواند برای آغاز یک زندگی مستقل مناسب باشد و آسیبهایی متوجه او میشود.
این مشاور خانواده یادآور شد: باید به جوانان بیاموزیم که تحمیل ازدواج از سمت خانواده را نپذیرند و در مقابل خانواده بایستند چراکه در ادامه زندگی باید خود پاسخگوی تصمیمات و آسیبهای این ازدواج باشند و ما باید با فرهنگسازی قدرت "نه گفتن" در جوانان را تقویت کنیم.
انتهای پیام
نظرات