به گزارش ایسنا، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی به غذای بحران و خرمای شکلاتی معروف است، پیشبینی کرد تا پایان فصل برداشت ده هزار تن خرمای پیارم برداشت شود که ده درصد بیشتر از پارسال است.
مسعود گرگیج با اشاره به اینکه تغذیه و اصلاح باغات و کنترل آفات و بیماریها علت افزایش تولید محصول امسال است، اضافه کرد: برداشت خرمای پیارم تا اواخر آذر ادامه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیشبینی کرد شصت درصد محصول برداشتشده به کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکا، استرالیا و روسیه صادر شود.
گرگیج با اشاره به اینکه پیارم، خاصویی، شاهانی، مضافتی، خنیزی، مرداسنگ، زاهدی، خارکلوت و بر دیوار مهمترین ارقام خرمای شهرستان حاجیآباد است، تصریح کرد: بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه ، طارم، تزرج و اطراف شهر حاجیآباد است.
وی با بیان اینکه شهرستان حاجیآباد به علت داشتن آبوهوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در کشور است، تصریح کرد: خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین و مواد معدنی است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: هرمزگان با برداشت سالانه 140 هزار تن خرما از 34 هزار هکتار، رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیر کشت را در کشور دارد.
گرگیج با بیان اینکه در هرمزگان 55 نوع خرما تولید میشود که 20 رقم آن تجاری است، اضافه کرد: سه رقم پیارم، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و آسیای میانه صادر میشود.
انتهای پیام
نظرات