• دوشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97070905197
  • خبرنگار : 71214

وزارت صنعت به ایسنا اعلام کرد

جزئیات پرداخت ۲۴ میلیارد دلار ارز دولتی و نیمایی به واردات

جزئیات پرداخت ۲۴ میلیارد دلار ارز دولتی و نیمایی به واردات

در پی انتشار فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی و نیمایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که در نیمه اول امسال دولت ۲۴ میلیارد دلار ارز بانکی و نیمایی پرداخت کرده است که بیشترین ارز اختصاص یافته به واردات ۱۰ قلم کالای اساسی بوده است.

در پی انتشار فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی و نیمایی از سوی بانک مرکزی، یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایسنا اعلام کرد که در سال جاری دولت ۲۴ میلیارد دلار ارز از طریق سیستم بانکی (دلار ۴۲۰۰ تومانی) و سامانه نیما پرداخت کرده است که ۱۰ قلم از کالاهای وارداتی بیشترین ارز را دریافت کرده و جزو کالاهای اساسی هستند.

وی با انتقاد از شیوه انتشار فهرست دریافت‌کنندگان ارز از سوی بانک مرکزی که نواقصی مانند جمع ارز پرداخت شده و تفکیک شرکت‌ها و اسامی به صورت کامل را دارد، گفت: مجموع ارز پرداخت شده برای واردات کالا و خدمات در شش ماهه نخست امسال که ممکن است ثبت سفارش آنها در سال گذشته اتفاق افتاده باشد به ۲۴ میلیارد دلار می‌رسد که از این میزان ۲۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی از سیستم بانکی تامین و چهار میلیارد دلار دیگر ارز از طریق سامانه نیما پرداخت شده است.

پرداخت یورو ۹۰۰۰ تومانی در سامانه نیما

به گفته این مقام مسئول، البته بخشی از ارز پرداخت شده از سامانه نیما نیز به نرخ دولتی ۴۲۰۰ تومانی بوده و مابقی آن که از شانزدهم مرداد ماه امسال و پس از بسته جدید ارزی پرداخت شده به نرخ بازار ثانویه یعنی حدود ۹۰۰۰ تومان به ازای هر یورو پرداخت شد.

وی با بیان اینکه ۱۰ کالای وارداتی در شش ماهه نخست که بیشترین ارز را دریافت کرده‌اند، شامل کالاهای اساسی هستند، اظهار کرد: برنج، ذرت، انواع روغن خام و دانه سویا بیشترین ارز را برای واردات در شش ماهه نخست امسال دریافت کرده‌اند که به ترتیب ۶۰۲ میلیون یورو، ۵۴۰ میلیون یورو، ۳۲۸ میلیون یورو و ۳۲۸ میلیون یورو برای واردات این اقلام اختصاص یافته و پرداخت شده است.

همچنین طبق اعلام این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت، در شش ماهه نخست امسال ۲۱۲ میلیون یورو برای واردات جو، ۲۰۶ میلیون یورو برای واردات انواع کنجاله، ۱۳۹ میلیون یورو برای واردات گوشت گوساله و ۱۲۸ میلیون یورو برای واردات گوشت گرم گوسفندی پرداخت شده است.

بیشترین ارز دولتی و نیمایی به ۱۰ کالای اساسی پرداخت شده است

 او با بیان اینکه برخی از اقلام وارداتی کالای اساسی به بخش‌های دیگر به غیر از بخش کشاورزی اختصاص دارد، گفت: در شش ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۰۹ میلیون یورو انواع خمیر کاغذ و بیش از ۱۰۵ میلیون یورو انواع کاغذ تحریر وارد شده است که نگاهی به اقلام وارد شده نشان می‌دهد ۱۰ قلم کالای اول وارداتی از نظر اختصاص و پرداخت ارز از سیستم بانکی و سامانه نیما به کالاهای اساسی اختصاص دارد.

به گزارش ایسنا، در حالی این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان ارز اختصاص یافته برای واردات کالاها و تفکیک کوچکی از میزان ارز تخصیصی به کالاهای اساسی را بیان کرد که انتظار می‌رفت این تفکیک‌ها چه از نظر موضوعی و کالایی و چه از نظر شرکت‌ها یا افراد دریافت کننده ارز از سوی بانک مرکزی صورت گیرد و شفافیت اگر قرار است مد نظر دستگاه‌های اجرایی و دولتی قرار گیرد به صورت کامل رعایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۹ ۱۴:۱۰

دولت اگر بخواهد با راهکارهای مناسب و استراتژی راهبردی می تواند تورم را کاهش و اقتصاد را بهبود بخشد. اما ... تمام اقشار مردم به بازار کاذب دلار روی آورده اند از دکتر متخصص و روسای ارگانهایی چون ... موسسات مجاز و غیر مجاز بانکی و غیر بانکی، کارگزاران بیمه وشهرداران و شوراهای شهر گرفته تا شغلهای خدماتی مثل کامیون داران و کارگران و ... همه درگیر معامله دلار شده اند. این باعث شده تا هیچ کس به کاری که قبلا انجام می داد بی تفاوت می شود و تمام توجه خود را معطوف معامله ارز می کند در نتیجه کسی و چیزی سرجایش نخواهد ماند و کالا و خدمات بدست مردم نخواهد رسید که باعث گرانی و تورم یا انبار و احتکار کالا خواهد گردید. بنابراین وقتی دولت نیز بی تفاوت به موضوع باشد رسانه های بیگانه در بوقهای تبلیغاتی خود می دمند و کشورمان را صاحب حاکمان بی لیاقت و فاسد جلوه می دهد و این برای همگان مضر است. مثلا کامیونداری که وظیفه اش حمل کالا به استان مقصد است می بیند در معامله ارز بیشتر سود می کند از انجام وظیفه محوله خودداری می کند و باعث تورم و گرانی روغن یا برنج و ... می شود چون کسی نیست آنرا به مقصد برساند. امیدوارم دولت کاری کند که تمام اقشار آلوده در بازار کاذب ارز به کار اصلی خود برگشته و آرامش اجتماعی به کشور القا شود. انشا ا...