• دوشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 97070904963
  • منبع : نمایندگی مازندران

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل مطرح کرد

کاهش سن سکته‌های قلبی به زیر 40 سال

کاهش سن سکته‌های قلبی به زیر 40 سال

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: میزان بیماری های قلبی عروقی با بالا رفتن سن افزایش می یابد و بیشترین شیوع آن پس از سن 60 سالگی است اما متاسفانه امروزه سن بروز آن کاهش یافته و شاهد موارد زیاد سکته‌های قلبی در سنین زیر 40 سال هستیم.

به گزارش ایسنا، ایرج جعفری‌پور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بیماری‌های عروق قلبی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان به شمار می‌رود، اظهار کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۲۰ عامل اصلی مرگ و میر در جهان، بیماری‌های قلبی و عروقی خواهند بود و در حال حاضر بخش قابل توجهی از این امر در کشورمان مربوط به این بیماری است.

وی، مهم‌ترین نکته درباره بیماران سکته حاد قلبی را، لزوم مراجعه بدون فوت وقت بیماران به مراکز درمانی بلافاصله پس از بروز علایم سکته قلبی دانست و تصریح کرد: متاسفانه در این زمینه شاهد تاخیرهای زیاد در مراجعه بیماران هستیم که عوارض غیرقابل جبرانی را در پی خواهد داشت و به همین دلیل مردم باید با عوامل هشدار دهنده این بیماری آشنا شده و در مواقع پیش آمده به سرعت به مراکز درمانی مراجعه و یا با اورژانس 115  تماس بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: این بیماری موجب ناتوانی و از کار افتادگی افراد در سنین مولد و کاهش نیروی فعال کار خواهد شد که زیان اقتصادی غیرقابل جبرانی را در پی داشته و بار مالی سنگینی را بر اقتصاد کشور تحمیل می‌کند. عوامل متعددی در ایجاد بیماری قلبی عروقی مؤثر هستند که برخی از این آنها قابل اصلاح و کنترل است.

وی افزود: عوامل قابل کنترل بیماری‌های قلبی شامل دیابت، فشار خون بالا، چاقی، چربی خون بالا، عدم تحرک کافی، استرس و مهم تر از همه مصرف دخانیات و رژیم غذایی نامناسب است و عوامل خطر غیرقابل کنترل شامل سن، جنس و سابقه خانوادگی بیمار قلبی است. میزان بیماری های قلبی عروقی در میان آقایان شیوع بیشتری دارد و سابقه خانوادگی یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری است.

جعفری پور گفت: البته داشتن یک یا چند عامل خطر اصلی بیماری‌های قلبی عروقی به این مفهوم نیست که فرد حتما مبتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی شده یا در اثر آنها جان خود را از دست می دهد، گرچه هر چه تعداد این عامل‌های خطر بیشتر باشد، فرد با احتمال بیشتری به بیماری قلبی عروقی مبتلا خواهد شد.

وی ادامه داد: بیماری‌های قلبی‌عروقی سیر تدریجی داشته و در مراحل اولیه اغلب علامتی ندارند و عواملی همچون کلسترول و فشارخون بالا ممکن است از سنین پایین آغاز شده و برای چندین دهه تشخیص داده نشوند، بنابراین بهترین راهکار، بررسی، تشخیص و کنترل زودرس عوامل خطر و پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی است. این تغییرات پیشگیرانه شامل تغذیه ‌سالم، افزایش‌ فعالیت‌ بدنی، قطع عادات زیان آور همچون استعمال ‌دخانیات شامل سیگار و قلیان و کاهش مصرف الکل، کنترل قند خون و فشار خون است.

وی ادامه داد: حداقل 30 تا 45 دقیقه فعالیت متوسط در اغلب روزهای هفته (حداقل ۵ روز) یا تمام ایام هفته، به سلامت قلب کمک کرده و می‌ تواند چاقی، فشارخون بالا، دیابت و احتمال بیماری‌های قلبی و سکته قلبی را کاهش دهد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: درد یا ناراحتی در قفسه سینه، درد در بازوها، شانه چپ، آرنج، فک و یا پشت، احساس خستگی، تنگی نفس، تپش قلب و گاهی سرگیجه و ضعف، حالت تهوع و عرق سرد و رنگ پریدگی از مهم ترین علایم بیماری های قلبی به شمار می رود.

جعفری پور با اشاره به اینکه علایم اختصاص به بیماری های قلبی ممکن است در بیماری هایی دیگر از جمله اضطراب، حملات پانیک (وحشت)، افسردگی و بیماری های روان تنی هم دیده شود، گفت: در صورتی که بیماری قلبی سیر مزمن داشته باشد، درد آن اغلب موقع فعالیت آغاز می شود و شدت پیدا می کند و در موقع استراحت برطرف می شود یا کاهش پیدا می کند.

وی ادامه داد: این درد عمقی است و معمولاً با دردهای عصبی عضلانی و اسکلتی که زیر دست و به طور سطحی حس می شوند کاملاً متفاوت است اما درد حمله حاد قلبی یک درد بسیار شدید و ناتوان کننده است که می تواند در حالت استراحت یا فعالیت ایجاد شده و مدت آن طولانی تر بوده و با استراحت نیز برطرف نمی شود و می تواند باعث اختلال شدید در علایم حیاتی و ایست کامل قلبی و مرگ بیمار شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این که تشخیص بیماری قلبی و عروقی مهم ترین اصل توجه به علایم بالینی است، گفت: روش های تشخیصی شامل نوار قلب، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش، اسکن قلب و در نهایت روشهای انژیوگرافیک است و باید بدانیم که در بسیاری از موارد با وجود بیماری عروق قلب، ممکن است نوار قلب و حتی اکوکاردیوگرافی نرمال باشند و بیماری را نشان ندهند.

جعفری پور با اشاره به اینکه مهم‌ترین اصل برای درمان و کنترل بیماری قلبی عروقی پیشگیری از آن است، افزود: درمان بیماری عروقی قلب شامل روش‌های غیر دارویی، دارویی و مداخله ای مانند آنژیوپلاستی با بالون و تعبیه استنت داخل عروقی است به طوریکه امروزه درمان سکته حاد قلبی با روش کارگذاری بالون و استنت داخل عروقی با موفقیت بالا درحال انجام است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha