• دوشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۷ / ۰۷:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97070904882
  • خبرنگار : 71577

یک اقتصاددان با اشاره به کمبود کالاهای اساسی

اعطای یارانه‌ به کالاها متوقف شود

اعطای یارانه‌ به کالاها متوقف شود

یک اقتصاددان با اشاره به کمبود برخی از کالاهای اساسی در بازار، راهکار کوتاه مدت این مساله را در کنترل صادرات این اقلام ارزیابی کرد.

لطفعلی بخشی، عضو بازنشسته هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کمبود برخی از اقلام اساسی در بازار مواد غذایی اظهار کرد: تا زمانی که به بسیاری از محصولات ما یارانه تعلق می‌گیرد، وضعیت به همین ترتیب است. دولت با دادن یارانه به برخی از اقلام باعث می‌شود که قیمت آن‌ها از متوسط قیمت‌های بین‌المللی پایین‌تر بیاید و به همین دلیل خرید آنها برای همسایگان ما مفت به نظر می‌رسد.  

او به راهکارهای مقابله با این شرایط هم پرداخت و گفت: در حال حاضر و در شرایط فعلی بهترین راهکار توقف صادرات محصولات اساسی است که به آنها یارانه تعلق می‌گیرد؛ هر چند ممکن است با این کنترل صادرات قاچاق رواج پیدا کند، اما فعلا چاره‌ای جز این نداریم. در بلند مدت اما باید به فکر حذف یارانه‌های دولتی باشیم و البته در عوض و متناسب با آن حقوق‌ها را هم افزایش دهیم.

وی افزود: در ترمیم ساختارهای اقتصادی نمی‌توانیم بدون توجه به قدرت خرید مردم قیمت‌ها را آزاد و یارانه‌ها را حذف کنیم، بلکه باید متناسب با آن حقوق‌ها و قدرت خرید مردم را هم افزایش دهیم.

این اقتصاددان با تاکید بر این‌که کشور باید به سمت یارانه زدایی از کالاها برود بیان کرد: از این طریق می‌توانیم در روند نامناسب مصرف تغییر ایجاد کنیم. در حال حاضر مصرف آب و برق در کشور ما الگوی نامناسبی دارد و علت آن هم یارانه‌هایی است که به این حوزه‌ها تعلق می‌گیرد، در حالی که اگر قیمت‌ها واقعی می‌شد اینگونه نبود. البته عملیاتی شدن همه این‌ها باید همراه با واقعی شدن حقوق‌ها باشد. راهکار بلندمدت این است که اشتباهاتی را که تا پیش از این در تخصیص یارانه‌ها داشته‌ایم را قدم به قدم اصلاح کنیم.  

او همچنین با اشاره به رونق گرفتن قاچاق بنزین در برخی از گذرگاه‌های مرزی گفت: دولت بنزین را با هزینه‌های سنگین وارد می‌کند و سپس آن را به قیمت ارزان ارائه می‌دهد. در این شرایط قاچاقچی‌ها بنزین را با لیتری ۱۰۰ تومان خارج می‌کنند و با قیمت یک دلار می‌فروشند، در صورتی که اگر قیمت‌ها واقعی بود چنین فسادهایی ایجاد نمی‌شد.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته برخی کارشناسان گران شدن برخی اقلام اساسی مانند گوجه و سیب زمینی را به خاطر گران شدن ارز و افزایش صادرات این محصولات ارزیابی کرده‌اند و خواستار دخالت دولت و کنترل این وضعیت شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha