• شنبه / ۷ مهر ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 97070703853
  • منبع : نمایندگی مازندران

جهانگردان به مازندران نیایند!

جهانگردان به مازندران نیایند!

ایسنا/مازندران عضو کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران گفت: دارای بزرگترین دریاچه جهان به عنوان یک جاذبه طبیعی هستیم اما با امکانات موجود، نمی‌توانیم هیچ مکانی را به یک جهانگرد برای گردشگری در مازندران نشان دهیم زیرا گردشگری که ساحل پاک کشورهای اروپایی را دیده است را نمی‌توانیم به سواحل خود دعوت کنیم.

محمد حسن ذال در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه جهانگرد کسی است که به قصد سفر، خانه و کاشانه خود را رها می‌کند و تمامی ابزارهای زندگی خود را در محیط مقصد استفاده می‌کند، اظهار کرد: جهانگرد با عناوین و مقاصد مختلف همچون گردشگری مذهبی، تفریحی و طبیعی شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مازندران در حال حاضر میزبان جهانگردان است اما به دلیل مدیریتی که وجود دارد هنوز به عنوان مقصد نهایی به جهان معرفی نشده است، تصریح کرد: این شیوه مدیریت کاملا سنتی است و با این وجود، قلب تپنده گردشگری ایران است.

عضو کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه برای تبدیل شدن مازندران به عنوان یک مقصد جهانگردی باید امکانات، ملزومات و تبلیغات خاص وجود داشته باشد، گفت: مازندران در حال حاضر یک مقصد صرفا داخلی است و تنها تعدادی از اعراب این استان را برای گردشگری انتخاب کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مازندران در حال حاضر توان رقابت با مناطق مشابه خارجی خود ندارد، افزود: مازندران در حال حاضر به عنوان یک مقصد گردشگری و جهانگردی خام است و برای جهان همچنان بالقوه است و ملزومات گردشگری در آن به مرحله اجرا در نیامد.

ذال خاطرنشان کرد: در دنیا مناطقی مانند مازندران وجود دارند که مقصد نهایی گردشگران است؛ سواحل در کشورهای مختلف مانند ترکیه به عنوان یک مقصد اصلی موفق عمل کرده است و نمونه‌هایی از این قبیل به وفور وجود دارد. در برخی از کشورها، سواحل به منبع پول‌ساز تبدیل شده است و در این میان از امارات و دبی به عنوان یک مثال موفق می توان نام برد و هزینه کرد صحیح موجب شده است که ایرانیها با جاذبه‌های بالقوه فراوان، خواهان سفر به این کشور شوند.

برای تبدیل شدن مازندران به مقصد جهانگردی مطالعه تطبیقی شود

وی با بیان اینکه برای موفق شدن در معرفی مازندران به عنوان یک منطقه‌ای که مقصد نهایی جهانگردان شود، به یک مطالعه تطبیقی نیاز داریم، اظهار کرد: در این مطالعه تطبیقی باید به برخی از مسائل مانند شرع نیز توجه شود اما نکات مثبت مناطق مختلف دنیا را شناخت و خود را با آن تطبیق داد.

ذال با اشاره به اینکه در کشور، متفکر در حوزه گردشگری به وفور وجود دارد، تصریح کرد: باید اراده و درک قوی و واقعی نسبت به اینکه گردشگری صنعتی پول‌ساز است در مازندران اتفاق بیفتد تا گام‌های درست را برداشت.

عضو کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه درست است برخی فعالیت‌ها برای رشد گردشگری صورت گرفته است اما باید بسیار بیشتر از این موارد عمل کرد، گفت: اراده واقعی که بخواهد گردشگری مازندران را به جلو ببرد، ضعیف است.

ذال با اشاره به اینکه از نگاه آرمانی کوه، جنگل، کوه و جنگلی که به دریا ختم می شود و غیره بیشترین اماکنی است که می تواند مورد بازدید یک جهانگرد قرار بگیرد، تصریح کرد: میراث مازندران بسیار غنی است اما اصلا به آن توجه نشده است.

 به اقلیم و فرهنگ مازندران برای جذب جهانگرد توجه شود

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه بناهای تاریخی، آداب و رسوم خاص مازندران، جشنواره‌ها و تاریخ‌ مازندران را می‌توان به عنوان یک جاذبه برای حضور گردشگران در نظر گرفت، افزود: اقلیم و تفاوت فرهنگی است که گردشگران را به یک محیط جدید می‌کشاند.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ مازندران مانند گویش و پوشش برای رونق گردشگری نادیده گرفته شده است، تصریح کرد: صنایع دستی و انواع غذاها نیز می‌تواند دلایلی برای حضور گردشگران در مازندران باشد.

در مازندران بر روی گردشگری میراث کار نشده است

ذال با بیان اینکه در مازندران به هیچ عنوان بر روی گردشگری میراث کار نشده است، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در مازندران جاذبه‌ها پراکنده هستند و می توانستم سود فراوانی از آن به دست آوریم اما با توجه به مدیریت سنتی در گردشگری این استان، برخی از مناطق میزبان گردشگران فراوانی می‌شوند و در بخشی دیگر، گردشگری یافت نمی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران افزود: همواره آمار می‌دهیم که چند میلیون گردشگر وارد مازندران شده است اما هیچ وقت نپرسیده‌ایم که با وجود ورود این تعداد گردشگر، چرا صنایع دستی در این استان همچنان در رکود به سر می‌برد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، اگر قرار باشد مازندران مسیر توسعه را بپیماید، باید براساس 3 مولفه اصلی منابع انسانی، کشاورزی و گردشگری برنامه‌ریزی کند و در این میان با وجود ورود سالانه میلیون‌ها مسافر به این استان، پرداختن به گردشگری برای رسیدن به یک توسعه پایدار برای مازندران می‌تواند راهگشا و موثر باشد.

گفت‌وگو از سیداحمد حسینی، خبرنگار ایسنا
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha