• شنبه / ۷ مهر ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97070703715
  • خبرنگار : 71402

انتقاد ماهاتیر محمد از رفتار میانمار با روهینجایی‌ها

انتقاد ماهاتیر محمد از رفتار میانمار با روهینجایی‌ها

نخست‌وزیر مالزی در مجمع عمومی سازمان ملل از دولت میانمار بابت کشتار و قتل‌عام مسلمانان روهینجایی در راخین انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس، ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی تاکید کرد: من به عدم مداخله در امور داخلی کشورها معتقدم اما آیا جهان این قتل‌عام‌ها را می‌نگرد و کاری انجام نمی‌دهد؟ کشورها مستقل هستند اما آیا این بدین معنی است که آنها حق دارند مردمانشان را قتل‌عام کنند چون مستقل هستند؟

ماهاتیر محمد جمعه در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت، اقدامات دولت میانمار که آنگ سان سوچی آنها را تکذیب می‌کند، منجر به کشته شدن انسان‌ها، ویرانی خانه‌ها و آوارگی مردم آن شده است.

او تاکید کرد: در میانمار، مسلمانان در ایالت راخین به قتل می‌رسند، خانه‌هایشان به آتش کشیده می‌شود و یک میلیون تن مجبور به فرار می‌شوند و در آب‌های آزاد غرق می‌شوند، تا بیایند در کمپ‌های موقت بدون آب و غذا، بدون کمترین اصول بهداشتی زندگی کنند. با این حال مقام‌های میانمار شامل یک برنده نوبل صلح این وقایع را تکذیب می‌کند.

ماهاتیر محمد همچنین از استانداردهای دوگانه کشورهای غنی و قدرتمند که درباره اهمیت تجارت آزاد سخن می‌گویند اما همزمان از شرایط تجارت در کشورهای فقیر و بدون استقلال کامل سوء استفاده می‌کنند، انتقاد کرد.

او افزود: تجارت آزاد برای کشورهای کوچک به معنای از دست رفتن صنایع نوپای آنهاست. آنها باید محدودیت‌های تعرفه را کنار بگذارند و کشورشان را به روی تهاجم کالاهای کشورهای غنی و قدرتمند باز کنند.

او تاکید کرد: در حالی که جهانی‌سازی برایمان مقادیری منفعت به همراه داشته است، اثبات شده است که تاثیرات آن برای استقلال کشورهای کوچک خطرناک است. ما حتی نمی‌توانیم حرف بزنیم و در جایی سخنی بگوییم، بدون آنکه ضبط نشود و علیه خودمان به کار نرود. اطلاعات علیه همگان جمع‌آوری می‌شود و کشورهای قدرتمند از آنها استفاده می‌کنند.

به گفته نخست‌وزیر مالزی، جهان امروزه در وضعیت آشوب اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به سر می‌برد. علاوه بر این او گفت، جنگ تجاری میان قدرتمندترین اقتصادها کشورهایی را متحمل درد و رنج کرده، آشوب سیاسی بین‌المللی ایجاد می‌کند، درگیری‌ها را تجدید می‌کند و موجب گسترش تروریسم و کشته شدن میلیون‌ها تن می‌شود و همچنین بودجه‌هایی که باید برای کمک به فقرا استفاده شود، صرف خرید و حفظ تسلیحات جنگی گرانقیمت می‌شود.

ماهاتیر محمد تاکید کرد: مشکلی در طرز تفکر ما در سیستم ارزشی ما وجود دارد... ما هنوز هم معتقدیم که درگیری‌ها میان کشورها با جنگ حل و فصل می‌شود.

او با ستایش تلاش‌های سازمان ملل برای مقابله با فقر، حفاظت از محیط زیست و برقراری صلح در تمامی کشورها، بر ضرورت اصلاحات در این سازمان خصوصا شورای امنیت تاکید کرد. او با تاکید بر لزوم اصلاح حق رای در شورای امنیت گفت: پنج کشور بر مبنای پیروزی‌های جنگی هفتاد ساله خودشان حق ندارند تا ابد از جهان باج بگیرند. علاوه بر این، جهانی بدون سازمان ملل فاجعه خواهد بود و معتقدیم که این سازمان باید منابع کافی دریافت کند. هیچکس نباید با کاهش‌های مالی آن را تهدید کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha