به گزارش ایسنا، زمینلرزهای به بزرگای ۴.۲ در "کوهیخیل" استان مازندران در ساعت ۱۲ و ۵۵ دقیقه و ۴۱ ثانیه روز پنجشنبه، پنجم مهر ماه به ثبت رسید که به اعتقاد محققان، این زلزله از جمله پسلرزههای زلزله ۴.۷ جویبار این استان است. به اعتقاد این محققان سازوکار عمده زمین لرزههای رخداد در این ناحیه از نوع "راندگی" است که مرتبط با رفتار گسلهای ایالت لرزه زمین ساختی "البرز" در این گستره است.
جزئیات پسلرزه ۴.۲ کوهیخیل
دکتر علی بیت اللهی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به زلزله ۴.۲ کوهی خیل استان مازندران توضیح داد: با گذشت چهار روز از زمینلرزهای به بزرگای ۴.۷ در "جویبار" مازندران در روز اول مهر ماه، پسلرزهای با بزرگی ۴.۲ در اطراف رومرکز ۴.۷، در نزدیکی شهر "کوهی خیل" این استان رخ داد.
رومرکز زلزله ۴.۲ دیروز و کلیه پسلرزههای زلزله روز اول مهر
وی عمق کانونی این زلزله را بر اساس مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، حدود ۱۸ کیلومتر دانست و ادامه داد: رومرکز زلزله ۴.۲ اندکی به سمت شمال تمایل پیدا کرده (حدود پنج کیلومتر) و در غرب جویبار جانمایی شده است.
موقعیت زلزله ۴.۲ کوهی خیل
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه کرد: زلزله ۴.۲ کوهی خیل در ۶.۱ کیلومتری جنوب شرق کوهی خیل قرار گرفته و در اطراف آن آبادیهای "آزادبن"، "پهناب"، "تالش محله"، "ترک محله"، "کیا محله" و چند آبادی دیگر قرار گرفته است.
بیتاللهی در خصوص گسل مسبب این زلزلهها توضیح داد: گسل بزرگ و شناخته شده "خزر"(یا کاسپین) در جنوب رومرکز زلزله ۴.۲ و در حدود ۱۶ کیلومتری آن قرار دارد ضمن آنکه احتمال میرود در مسیرهای جلگهای و هموار مازندران به سمت ساحل دریا و ارتفاعات پستتر در زیر آبرفتهای پوشیده از درختان و گیاهان، گسلهای فرعی دیگری نیز به عنوان قطعات این گسل بسیار بزرگ قرار گرفته باشد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: پس از وقوع زمینلرزه ۴.۷ در روز اول مهر چندین پسلرزه که اغلب آنها کمتر از ۲.۵ بودند در منطقه رخ داده و زلزله ۴.۲ بزرگترین پسلرزه این زمینلرزه مهم است.
انتهای پیام
نظرات