به گزارش ایسنا، شفقنا نوشت: آیت الله مسعودی خمینی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به انتقاد از سخنان یکی از بزرگان در جلسه اخیر مجلس خبرگان رهبری پرداخت.
او بیان کرد: اوضاع خطیر کنونی به گونهای است که باید کلیه افراد از هرنوع مقام و شخصیت همه چیز خود را صرف حفظ این نظام کنند. افراد و اشخاص آمدند، میآیند و میروند و کلیه اینها همانطور که خداوند متعال به پیامبر اکرم(ص) فرمود: إِنَّکَ مَیِّتٌ وَإِنَّهُمْ مَیِّتُونَ؛ تو هم از میان مردم میروی و آنها هم میروند ولی آنچه که باقی میماند حیات انسانی و قرآن مقدس است.
این استاد حوزه همه شخصیتها و مسئولان نظام را به دقت در گفتار و رفتار دعوت کرد و افزود: کلیه شخصیتها در هر پست و مقام برای انتقال نظام جمهوری اسلامی به نسلهای آینده باید از خیلی چیزها، ریاست، جاه، مقام و اموال خود بگذرند لذا کلیه مسئولین ما باید در توصیههای خود به مردم اول خود عامل باشند.
او با اشاره به نقل سخنی از یکی از بزرگان در یک روزنامه دولتی گفت: برخی بزرگان ما میگویند که مسئولین بالا باید اشتباهات خود را جبران کرده و اعلام کنند که اشتباه کردند و از اعلام اشتباه خود خجالت نکشند چون ما معصوم نیستیم.
آیت الله مسعودی خمینی عنوان کرد: خود این آقا هم باید اشتباهات خود را اعلام و جبران کند؛ من سه مساله را به عنوان اشتباهات ایشان بیان میکنم که باید اعلام و جبران میکرد. اول، اشتباه بود برای دوره دوم آقای احمدی نژاد، صلاحیت ایشان را شورای نگهبان اعلام کند. اشتباه دوم، صلاحیت یک انسان بزرگی که یک عمر برای این انقلاب کار کرد، را رد کردید تنها به این دلیل که سن ایشان بالاست که این مساله ضربهای به انقلاب زد. اشتباه سوم این بود که چرا صلاحیت کسی که در حوزه علمیه قم درس خارج، فقه، تفسیر، اصول میگوید و شاگرد دارد و شناخته شده است را برای خبرگان رد کردید؟ ایشان کتابها در فقه و اصول نوشته است.
او با بیان اینکه این اشتباهات بزرگی است که صدمات بزرگی وارد ساخت، عنوان کرد: این اشتباهاتی است که باید اعلام شود و اگر ما بخواهیم نظام جمهوری اسلامی را به نسل آینده تحویل دهیم و من در مورد آن نگرانی دارم، باید واقعیتها را با صفا و صمیمیت به مردم بگوئیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر بخواهیم انقلاب را حفظ کرده و به آیندگان برسانیم باید در گفتار و رفتار مقید باشیم که ضربهای به جمهوری اسلامی نزنیم.
او بااشاره به سخنان رهبر انقلاب اسلامی در خصوص ضرورت پشتیبانی از دولت در شرایط کنونی ابراز داشت: به فرموده رهبر انقلاب هم باید پشتیبان دولت باشیم و هم اگر طرح و پروژهای داریم ارائه کنیم.
آیت الله مسعودی خمینی در خصوص نقش و رسالت حوزه در شرایط کنونی کشور بیان داشت: حوزه از اول انقلاب تاکنون یک اشتباه بزرگ کرده و آن اینکه از دولت بودجه گرفته است درحالیکه نباید میگرفت. دوم اینکه حوزه باید طبق امور سنتی که امام فرمود عمل کند، نباید زیربار این برود که هزار نفر را بگیرد برای اینکه امتحانات برگزار کند و پایان نامه بگیرد.
او ادامه داد: گرفتن مبلغ از دولت اشتباه بزرگی بود، نباید بگیرد. در موضوع شیوه امتحانی نظیر شیوه دانشگاهها هم نباید امتحان داشته باشد بلکه باید مانند سابق، افرادی بیایند نزد بزرگان و مراجع، درس بخوانند و آن استاد بزرگ، درس ایشان را تائید کند و امتحانات پیش آقایان مراجع داشته باشند نه امتحان برای مدرک.
این استاد حوزه علمیه قم، مدرک گرایی را آفت بزرگ حوزه دانست و عنوان کرد: بزرگانی چون شهید مطهری، شهید بهشتی، آیت الله جوادی آملی، آیت الله مصباح یزدی، آیت الله محفوظی کجا مدرک گرفتند؟ چه پایان نامهای نوشته بودند؟ مدرک گرا کردن حوزه اشتباه بزرگ حوزه بود و علاوه براین، هرکسی که وارد حوزه شد، پذیرفتند.
او با مقایسه حوزه اول انقلاب با حوزه کنونی بیان داشت: ما قبل از انقلاب، روز اولی که با عدهای خدمت علما و بزرگان رفتیم، صحبت این بود که افرادی که وارد حوزه میشوند باید اصل و نسب او معلوم شود و وقتی وارد حوزه شد فقط برای درس بیاید نه مانند الان که برخی برای مدرک گرفتن و کارکردن در ادارات بیایند.
آیت الله مسعودی خمینی درباره فلسفه وجوهات هم گفت: وجوهاتی که تحت عنوان شهریه به طلاب داده میشود برای این است که طلبه به درس و بحث بپردازد یعنی برود گوشهای بنشیند درس بخواند، عالم شود و بعد در ممالک و مناطق تبلیغ اسلام و دین کند نه اینکه برود در اداره مشغول کار شود.
او بر لزوم بازگشت حوزه به وضعیت سابق تاکید کرد و ابراز داشت: ورود افراد به حوزه باید براساس ضوابط صورت پذیرد، تحول با تغییر در کتب درسی و تغییر در روند تدریس به تنهایی صورت نمیپذیرد، سابق، وقتی طلبه میآمد، پای درس استاد می نشست تنها برای حفظ درس و سخنان استاد نبود بلکه برای فهم بود. حوزه باید سنتی عمل کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گذری هم بر شعار وحدت حوزه و دانشگاه زد و گفت: در جامعه مدرسین داد و قال شد که حوزه و دانشگاه باید وحدت داشته باشند، الان بعد از ۴۰ سال سرانجام این وحدت چی شده؟ دانشگاه آمد حوزه، اما حوزه دانشگاه نرفت.
او تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی دانشگاهیان اعلام نیاز کنند آقای مطهری برای تدریس به دانشگاه برود یا علامه طباطبایی با بزرگترین فیلسوف جهان بحث کند.
انتهای پیام
نظرات