به گزارش ایسنا، به نقل از المیادین، منابع آگاه اعلام کردند، هیئت مصر که دو روز پیش در غزه با رهبران حماس دیدار داشته، هیچ راهحلی برای پایان دادن به دودستگی فلسطین به این جنبش نداده است.
این منابع افزودند، آنچه در این دیدار مطرح شده تصویب دیدگاه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که بر اصل توانمند کردن کامل دولت فلسطین در غزه و وجود سلاح مقاومت ضمن سلاح تشکیلات خودگردان تکیه دارد.
حماس در این دیدار خواستار لغو تحریمهای تحمیلی تشکیلات بر غزه شد و هیئت مصری به حماس گفت که اقدامات کنونی با آگاهی دولت آمریکا صورت میگیرد اما مصر نادیده گرفتن تشکیلات خودگردان در موضوع آتشبس پیشنهادی با اسرائیل را نمیپذیرد.
این جنبش تاکید کرد، راهپیماییهای بازگشت تا زمان دستیابی به راهحلهای ملموس برای لغو محاصره غزه ادامه خواهد داشت و کاملا روشن است که وعدههای نیکولای ملادینوف، فرستاده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه برای فراهم کردن حمایت مالی، ایجاد پروژهها در غزه و ایجاد راهحلها برای درد و رنج انسانی وعدههای دقیق و قابل اجرایی نیستند.
مصر در این دیدار ساخت گذرگاه آبی را رد و ساخت فرودگاه یا بندر را مطرح کرد.
منابع آگاه گفتند، قطر ارائه ۶۰ میلیون دلار در مدت شش ماه برای تامین نیروگاه برق و کاهش بحران برق را پیشنهاد داده اما تشکیلات خودگردان آن را نپذیرفته است.
به گفته این منابع، مصر به وارد کردن کالاها به غزه از طریق گذرگاه زمینی رفح ادامه خواهد داد و قول داده است که فعالیتها در این گذرگاه از اواسط ماه میلادی آتی بیشتر شود.
هیئت مصری برای دیدار با حماس ۲۲ سپتامبر از طریق ایست بازرسی بیت حانون -ایرز - واقع در شمال غزه وارد این منطقه شد.
حازم قاسم، سخنگوی حماس گفت، اعلام آمادگی عباس برای از سرگیری مذاکرات به صورت محرمانه نشان میدهد که رهبری فلسطین بر ادامه دادن مسیر ناکام در همکاری با اسرائیل - مصر است و همواره مسائلی وجود دارند که عباس از مردم و گروههای سیاسی مخفی میکند.
این در حالی است که عاطف ابوسیف، سخنگوی فتح اعلام کرد، پافشاری حماس بر انحراف از مسیر اصلی تنها به عملی شدن برنامههای دشمن کمک میکند که مستلزم بازخواست ملی قاطعانه این جنبش است.
همچنین یک هیئت رهبری از جبهه دموکراسی به رهبری صالح ناصر، عضو دفتر سیاسی این جبهه و مقیم غزه وارد مصر شده و با مقامات سازمان اطلاعات مصر دیدار کرد. در این دیدار دو طرف اوضاع منطقه به ویژه مساله فلسطین و غزه را مورد بررسی قرار دادند.
این هیئت بر ضرورت پایان دادن به دوستگی و اتحاد تاکید کرد که بستر را برای دولت فلسطین فراهم میکند تا مسؤولیتها و وظایف خود را در نوار غزه با لغو اقدامات تنبیهی، اجرای پروژههای توسعه اقتصادی، حل مشکلات اجتماعی، آموزشی و بهداشتی برعهده بگیرد.
هیئت مذکور خواستار مقابله با "معامله قرن" شد و بر دستیابی به آتشبس با اسرائیل تنها در چارچوب توافق ملی تاکید کرد که باید شامل لغو محاصره غزه، توقف سیاست قتلعام و حمله به غیرنظامیان و صیادان باشد.
انتهای پیام
نظرات