• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97070301806
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا:

خشکی دریاچه ارومیه بازخوردهای منفی بین‌المللی به همراه دارد

خشکی دریاچه ارومیه بازخوردهای منفی بین‌المللی به همراه دارد

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که احیای دریاچه ارومیه جزو اولویت‌های اساسی استان است، گفت: احیای دریاچه ارومیه باید جزو اولویت‌های دولت قرار بگیرد، چرا که خشکی آن مشکلات زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی، تبعات سیاسی و امنیتی و بازخوردهای منفی بین المللی به همراه دارد.

محمد اسماعیل سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که طی سال گذشته اعتباری برای احیای دریاچه ارومیه تخصیص نیافته است، اظهار کرد: بنده طی ملاقاتی با آقای نوبخت دستوری مبنی بر ۸۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌ی تصفیه خانه‌ها و تکمیل رینک آب تبریز اخذ کرده و آن را به مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان جهت پیگیری‌های لازم ارسال کردم. 

وی ادامه داد: بنده وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه را به آقای نوبخت توضیح دادم که اگر پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه در شرایط فعلی به اتمام نرسد، خسارت جبران ناپذیری برای کشور خواهد داشت. 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس تزریق و هدایت پساب‌های تصفیه خانه تبریز و شهرستان‌های اطراف را اقدامی مثبت برای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: باید تدبیری اتخاذ شده و اعتبارات لازم برای اتمام پروژه‌های دریاچه ارومیه تخصیص یابد. 

وی ادامه داد: طی سال گذشته بنده تذکری به ریاست جمهوری و مسئولان ستاد مبنی بر این‌که «احیای دریاچه ارومیه از اولویت‌های کاری کنار گذاشته شده» دادم؛ چرا که اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده بود.

سعیدی با تاکید به ضرورت تامین اعتبارات به موقع و پرداخت آن برای تکمیل پروژه‌ها، ادامه داد: تا حدودی اقداماتی برای احیای دریاچه انجام شده ولی اگر پروژه‌ها به حال خود رها شود طبیعتا نتیجه‌ای مطلوب برای احیای آن اخذ نمی‌کنیم. 

وی افزود: باتوجه به اینکه آبی به دریاچه ارومیه انتقال نیافته است، وضعیت کنونی آن بدتر شده است که عدم اخذ تدابیر، تصمیمات و تامین به موقع اعتبارات برای تکمیل پروژه‌ها از دیگر علل وضعیت کنونی آن است.

وی با بیان این‌که اکنون چاه باغات اطراف دریاچه برای کشاورزان محدودیت ایجاد کرده و این اقدام نیز تبعات منفی دارد، گفت: نمی‌توانیم روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه -که امرار معاش زندگی مردم از طریق کشاورزی است- را از بین ببریم چرا که نتایجی جز مهاجرت بی‌رویه روستاییان به شهرها و به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی نخواهد داشت؛ بنابراین در این زمینه نیازمند اتخاذ تدابیر، تصمیات صحیح و منطقی هستیم که به نظر می رسد در این خصوص کوتاهی شده است. 

وی افزود: پیگیری‌ها و جلساتی بین نمایندگان استان در خصوص احیای دریاچه ارومیه انجام می‌گیرد اما انتظار داریم تدابیر، تصمیمات و مصوبات ستاد احیا قابل اجرا و نتیجه بخش بوده و جزو اولویت کاری قرار گیرد. 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با با بیان این‌که عملیات اجرایی تونل انتقال آب از رودخانه زاب، تقریبا پیشرفت خوبی داشته و با اتمام آن ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب به بدنه دریاچه منتقل می‌شود، افزود: برای تامین اعتبار این پروژه مقرر شده بود اعتباری از بودجه ساماندهی رودخانه‌های مرزی تخصیص یابد ولی تحقق نیافته و حدود هفت میلیارد تومان به قرارگاه خاتم الانبیاء بدهی دارند، ولی با توجه به اهمیت موضوع و تاکیدات مقام معظم رهبری، این پروژه به خوبی اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha