• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۳۹۷ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97070301457
  • خبرنگار : 71282

نمایندگان کارگران خواستار شدند

جلسه فوری برای ترمیم مزد و معیشت کارگران

جلسه فوری برای ترمیم مزد و معیشت کارگران

همزمان با هشدار بسیاری از کارشناسان نسبت به آثار و پیامدهای نوسان نرخ ارز، افزایش قیمت‌ها و کاهش شدید قدرت خرید دهک‌های پایین جامعه، مقامات کارگری نیز در نامه‌ای به سرپرست وزارت کار برگزاری جلسه فوری شورای عالی کار برای بررسی راهکارهای بهبود وضع معیشت و ترمیم مزد کارگران در شرایط فعلی اقتصاد را خواستار شدند.

به گزارش ایسنا، در نامه‌ نمایندگان کارگران به انوشیروان محسنی بندپی‌ـ سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فشار مضاعف بر خانوارهای کارگری و کاهش قدرت خرید کارگران به دلیل شرایط اقتصادی پیش آمده مورد توجه قرار گرفته و بر لزوم تشکیل نشست فوق العاده شورای عالی کار تاکید شده است.

درخواست نمایندگان کارگران از محسنی بندپی به دلیل به نتیجه نرسیدن پیگیری‌ها برای تشکیل جلسه شورای عالی کار مطرح شده و بر همین اساس عمل به قانون و درخواست شرکای اجتماعی را از سرپرست وزارت کار درخواست کرده‌اند.

پیشنهاد بازنگری دستمزد کارگران برای اولین بار سه ماه قبل مطرح شد؛ همان زمان که منحنی معادلات بسیاری از بازارهای داخلی از خودرو و مسکن گرفته تا دلار و طلا تحت تاثیر نوسان نرخ ارز بالا و پایین رفت و قیمت بسیاری از اقلام خوراکی و ضروری از این تکانه‌ها در امان نماند تا جایی که از محل افزایش هزینه‌ها، نفس معیشت خانوارهای کارگری به شماره افتاد و نمایندگان کارگری به دنبال شرایط حاکم بر اقتصاد در نامه‌ای به دبیر شورای عالی کار (معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) بررسی راهکارهای بهبود وضع معیشت کارگران را مورد تاکید قرار دادند.

این نامه البته بی پاسخ نماند و به تشکیل نخستین جلسه بازنگری دستمزد در اولین روزهای مرداد ماه منجر شد و استقبال نمایندگان کارفرمایی و کارگری از آن را به دنبال داشت. در این جلسه مقرر شد تا کارگروههایی برای راهبری موضوع بازنگری مزد تعیین شود و  گفت‌وگوها تا حصول نتیجه ادامه داشته باشد؛ همچنین پیشنهاداتی در خصوص کمکها و حمایتهایی که در چنین شرایطی می‌توان برای کارگران در نظر گرفت، مطرح شد.

به گفته ابوالفضل فتح الهی ـ نماینده کارگران در شورای عالی کار در این جلسه موضوع افزایش قیمتها خصوصا در بخش مسکن و اقلام خوراکی مطرح شد و مقامات کارگری، گزارش پایان تیرماه را در خصوص اقلامی که سال گذشته تعیین قیمت شده و امسال به طرز عجیبی تغییر یافته بود، ارائه کردند.

او با بیان اینکه نمایندگان کارگری به دنبال افزایش قدرت خرید کارگران و تامین سبد معیشت خانوارهای کارگری هستند، افزود: به عنوان نمایندگان جامعه کارگری تنها جایی که می‌توانیم نسبت به دستمزد کارگران صحبت کنیم، شورای عالی کار است و غیر از آن مرجع دیگری نمی‌شناسیم، تلاش ما این است که اتفاقی در دستمزد کارگران بیفتد، ولی اگر محقق نشد دستکم موضوع پیش‌بینی بسته‌های حمایتی و بن خواربار کارگران و معافیتهای مالیاتی و بیمه‌ای کارفرمایان عملی شود.

به گزارش ایسنا، برگزاری نشست‌های شورای عالی کار و بررسی راهکارهای تقویت معیشت خانوارهای کارگری و اتفاق نظر همه گروهها برای ترمیم مزد کارگران در شرایطی در حال پیش رفتن بود که ناگهان طرح استیضاح علی ربیعی ـ وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس شورای عالی کار وقت کلید خورد. با برداشته شدن رأی اعتماد مجلس از وزیر کار، شیرازه برگزاری نشست‌های کمیته دستمزد شورای عالی کار از هم گسیخت. سرپرست جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم که پس از به دست گرفتن امور از هیچ تلاشی برای استقرار آرامش و ثبات در وزارت کار دریغ نکرده بود تمایل چندانی به تشکیل جلسات مذکور در شورای عالی کار نشان نداد.

پیشتر یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در پاسخ به سوالی مبنی بر تشکیل جلسه بازنگری مزد کارگران به ایسنا گفته بود: قبلا یک جلسه تشکیل شده و نمایندگان کارگری و کارفرمایی در خصوص راه‌های حمایت از کارگران در شرایط تحریم دیدگاه‌های خود را مطرح  کرده بودند، قرار بود جلسه دیگری در این باره تشکیل شود که استیضاح علی ربیعی ـ وزیر سابق کار ـ مطرح شد و کار را متوقف کرد.

او درباره دلیل توقف جلسات گفت: با توجه به انتخاب سرپرست جدید وزارت کار باید سه ماه منتظر ماند تا وزیر کار معرفی و جلسات بازنگری مزد در صورت توافق همه شرکای اجتماعی مجدد از سرگرفته شود.

به گزارش ایسنا،   یکماه بعد در شهریور ماه کمیته دستمزد شورای عالی کار در حالی برگزار شد که نمایندگان کارفرمایی در آن حضور نداشتند، البته دلیل آن هم مشخص بود هرچند که نمایندگان دولت در وزارت اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت اهمیت جلسه را درک کرده و خود را به این جلسه رسانده بودند!

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، کاهش قدرت خرید کارگران را دستور کار جلسه عنوان کرد و درباره جزئیات جلسه گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود همه اعضا موافق بودند که شرایط برای کارگران مساعد نیست و آمار و ارقام رسمی از مراجع ذیصلاح این مساله را تایید می‌کند.

او با بیان اینکه قدرت خرید کارگران تحت تاثیر شرایط موجود یک سوم شده، افزود: تصمیماتی که در سال گذشته برای بهبود وضع معیشت کارگران گرفتیم با توجه به شرایط موجود، یک‌سوم تکافوی زندگی آن‌ها را پوشش می‌دهد به همین دلیل اعضا به دنبال راهی بودند که هم از طریق کارفرمایان بتوان به کارگران کمک کرد و هم دولت به شکل غیرنقدی با اختصاص سبد کالا خانوارهای کارگری را تحت پوشش قرار بدهد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار درعین حال درخواست مقامات کارگری را توزیع کالا و غیرنقدی دانست که انتظارات تورمی ایجاد نمی‌کند و گفت: پیشنهاد ما این بود که دولت از محل صندوق توسعه ملی یا درآمدهایی که عایدش می‌شود، منابع تامین سبد کالا را درنظر بگیرد.

در همین راستا بیات ـ رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگو با ایسنا، بر ضرورت ترمیم هرچه سریعتر حقوق و دستمزد کارگران تاکید کرده و می‌گوید: انتظار داشتیم با افزایش ۱۹.۵ درصدی دستمزد کارگران در اسفند سال گذشته، اوضاع کارگران کمی بهتر شود، ولی با نوسان نرخ ارز و گرانی‌هایی که در گوشه کنار بازار به وجود آمده حقوق حداقلی کارگران دیگر جوابگو نیست، با توجه به آنکه معیشت کارگران به خطر افتاده لازم است تا هر چه زودتر در دستمزد کارگران بازنگری جدی به عمل آید.

او با اشاره به افزایش سرسام آور هزینه اجاره بهای مسکن و ایاب و ذهاب می‌گوید: دستمزد کارگران به قدری است که تنها می‌توانند با آن اقلام خوراکی و مایحتاج ضروری خود را تامین کنند و از عهده هزینه‌های دیگر برنمی‌آیند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی معتقد است توزیع سبد کالا یک مسکن موقتی است و دولت نمی‌تواند مادام العمر به کارگران اختصاص بدهد به همین دلیل باید قدرت معیشت کارگران با راههای دیگری نظیر ترمیم دستمزد کارگران یا معافیت مالیاتی جبران شود.

به گزارش ایسنا، شورای عالی کار اسفندماه سال گذشته حداقل دستمزد کارگران را در حالی ۱۹.۵ درصد تعیین کرد که هیچ مصوبه‌ای درباره افزیش بن خواربار یا حق مسکن  نداشت. در آغاز سال ۱۳۹۷ بخشنامه مزد در حالی از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد که بسیاری از بازارهای داخلی تحت تاثیر نوسان شدید نرخ ارز قرار گرفتند و این امر کام کارگران را تلخ کرد. انوشیروان محسنی بندپی- سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته‌های اخیر حمایت خود را از کارگران و حداقل‌بگیران اعلام و در پاسخ به خبرنگاران که از وی درخصوص بازنگری و بررسی مجدد دستمزدها پرسیدند، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم حمایت‌های اجتماعی نظیر بهره‌مندی کارگران از مزایای بیمه تکمیلی را گسترش دهیم.

بر اساس ماده ۱۶۷ قانون کار، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ریاست شورایعالی کار و انجام کلیه تکالیف شورا به موجب این قانون و سایر قوانین مربوطه را برعهده دارد. برابر ماده ۱۶۸ قانون کار نیز شورایعالی کار هر ماه حداقل یک بار تشکیل جلسه می‌دهد و در صورت لزوم، جلسات فوق العاده به دعوت رئیس و یا تقاضای سه نفر از اعضای شورا قابل تشکیل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۳ ۱۰:۳۰

باز نشستگان ازیاد نروند.ضمنا تامین اجتماعی قسط دوم طلب بازنشستگان را چرا پرداخت نمی کند.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۳ ۲۱:۱۶

آقایان خجالت نمی کشند از اداره کشور سر در نمی آورند دست بردار میز نیستند.

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۴ ۰۳:۳۱

تمام دولتهای دنیا زورگو و ستمگر هستند. تفاوت فقط در ملتهاست. تا زمانی که ملت یک کشور درک درستی از سیاستها و روشهای دولت حاکم نداشته باشد و نداند که چطور عکس العمل مناسب نشان دهد آن ملت وضعیت و سرنوشت شومی خواهد داشت. نداشتن شعور سیاسی و آگاهییهای لازم در زمینه هایی مثل اقتصاد باعث ایجاد بحرانهای گوناگون در جامعه می شود ، و بستر لازم را برای زورگویی و هدایت جامعه به نفع عده ای خاص توسط دولتهای پنهان فراهم می کند. یک مثال ساده و قابل درک برای همه همین مسئله افزایش قیمت دلار است که متاسفانه هر بحران اقتصادی را به آن نسبت می دهند. همزمان که در کشور ما مردم به بانکها و صرافی ها هجوم بردند و با خرید دلار از انها قیمت دلار را بالا بردند در کشور ترکیه مردم برعکس مردم ایران عمل نمودند و با فروش دلار و طلا به بانکهای ترکیه از افزایش قیمت دلار و نتیجتا" بحران اقتصادی جلوگیری نمودند. ما انتظار داریم که رییس جمهور بتواند قیمت دلار را کنترل نماید اما واقعیت این است که رییس جمهور در مورد قیمت دلار عملا" هیچ اختیاراتی ندارد و قیمت دلار توسط دولت پنهان تعیین می شود. چیزی که هم روسای جمهور به ان اذعان دارند و هم جدیدا" ایت الله خامنه ای نهادهایی مثل بانکها را مخاطب قرار دادند و تلویحا" آنها را عامل فساد و بحرانهای اقتصادی دانستند. متاسفانه مردم با عملکرد ناصحیحشان انطوری که بحران آفرینان می خواهند عمل می کنند. با انتشار کوچکترین شایعه ای در مورد افزایش قیمت محصولی به سمت خرید زیاد و نامعقول آن محصول هجوم می برند و آن محصول در بازار نایاب و یا کمیاب شده و قیمت آن مطابق میل بحران آفرینان افزایش یافته و بالا می رود و دیگر پایین نخواهد امد. در صورتی که مردم باید در مورد افزایش قیمتها کمپین تشکیل دهند و از خرید آن محصولات برای مدتی خودداری کنند تا به قیمت اولیه برگردد. افزایش آگاهی و نحوه عملکرد تنها راه مقابله با سیاستها و شگردهای دولت پنهان و اذناب و اقمار آنها که همان بنگاههای اقتصادی هستند می باشد.