• دوشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۷ / ۱۸:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97070201366
  • خبرنگار : 80001

امروز در اقتصاد ایران چه گذشت

دلالان ارز سوار بر امواج می‌تازند

دلالان ارز سوار بر امواج می‌تازند

قیمت دلار و سکه مجددا مسیر صعودی به خود گرفت؛ امروز دلار به ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان هم رسید و سکه ۴ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان معامله شد؛ با این‌که گفته می‌شود ۹۷ درصد معاملات از طریق سامانه نیما صورت می‌گیرد غفلت از بازار آزاد ۳ درصدی باعث شده تا کار به دست دلالان بیفتد.

به گزارش ایسنا، امروز ارقام تازه‌ای از دلار و یورو در بازار آزاد ارز ثبت شد که ادامه جریان آمدن نرخ‌های عجیب به این بازار بود و توجیهی برای آن وجود ندارد؛ بازار پرتقاضایی که بانک مرکزی معتقد است فقط سه درصد معاملات در آن انجام شده و دلیلی برای حراج ارز در آن نمی‌بیند، ظاهرا کاملا رها شده و کنترل و نظارتی بر آن نیست. در این گزارش می‌توانید از آخرین وضعیت بازار ارز مطلع شوید.

از سوی دیگر در بازار امروز (دوشنبه) قیمت طلا و سکه به روند افزایشی خود ادامه داد تا جایی که سکه تمام طرح جدید تا ساعت ۱۵:۰۰ به چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار از ۴۴۰ هزار تومان گذشت. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان و هر مثقال طلای ۱۷ عیار یک میلیون و ۹۱۰ هزار تومان در طلافروشی‌ها عرضه شد.

انتظارات مردم برای افزایش قیمت ارز و از سویی  عدم کنترل بازار آزاد از سوی سیاستگذار ارزی و سایر دستگاه‌های مربوطه، این بازار سه درصدی را به یک بازار رها شده تبدیل کرده که به هر سویی ممکن است رفته و قیمت‌ها در آن رکوردهای جدیدی ثبت کند. با این حال بانک مرکزی که بازار ارز را تا حدی کنترل شده می‌داند معمولا روزانه آماری از معاملات سامانه نیما اعلام می‌کند که در آن نرخ یورو به حدود ۹۰۰۰ تومان می‌رسد، که این نرخ تا ۹۰۰۰ تومان دیگر با بازار آزاد اختلاف دارد. این در حالی است که مجموعه اقتصاد و اذهان عمومی تحت تاثیر نرخ‌های بازار آزاد و یا همان بازار کم حجم سه درصدی قرار داشته و قیمت‌ کالاها مدام خود را با نوسان قیمت ارز در بازار منطبق می‌کند.

صمصامی: تنها راه احیای قدرت خرید مردم حذف بازار ثانویه است

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد تنها راه قدرت خرید از دست رفته مردم را حذف بازار ثانویه ارزیابی کرد و گفت: حالا که نرخ بازار ثانویه هم دستوری است، چرا دولت آن را به جای ۸۰۰۰ تومان همان ۴۲۰۰ تومان اعلام نمی‌کند؟

حسین صمصامی با اشاره به افزایش قیمت دلار از ۳۸۰۰ تومان به ۸ و ۱۴ هزار تومان در سامانه نیما و بازار آزاد، اظهار کرد: این افزایش نرخ ارز اثر خود را روی قیمت تمام شده کالاها در کشور می‌گذارد. در حالی که دولت عملا توان جبران این افزایش هزینه‌ها را ندارد.

پتروشیمی‌ها چقدر ارز و با چه نرخی به نیما آوردند؟

بعد از آن‌که  شرکت‌های پتروشیمی بر اساس سیاست جدید ارزی، موظف شدند ارز صادراتی خود را با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در سامانه نیما عرضه کنند، بر اساس بسته جدید ارزی موظف شدند ارز خود را در بازار ثانویه عرضه کنند. از ششم مردادماه تا ۱۹ شهریورماه یعنی از زمانی که بسته جدید ارزی معرفی شد، کل ارزی که در بازار ثانویه ارائه شد یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون و ۹۳۲ هزار یورو بود که سهم پتروشیمی‌ها از آن، یک میلیارد و ۷۶ میلیون و ۸۵۹ هزار یورو یا به عبارت دیگر ۷۳ درصد بوده است.

مردم نگران نباشند؛ کالا به اندازه کافی داریم

امروز معاون اول رییس‌جمهور اطمینان داد که دولت از اقشار ضعیف صیانت می‌کند و کالاهای اساسی و نیازهای مرتبط با دارو و درمان را در هر شرایطی تامین خواهد کرد.

از سوی دیگر نایب رئیس اتاق اصناف ایران هم ضمن اعلام اینکه ذخایر و عرضه کالاهای اساسی مشکلی ندارد، گفت: نباید با جوسازی، مردم را به خرید بیش از نیاز کالاها دعوت کنیم. متاسفانه در مدت اخیر رسانه­‌ها و صداوسیما با تمرکز روی بازار یک کالا عامل ایجاد وحشت از قحطی و کمبود کالا شده‌اند.

خواب آمریکا برای نفت ایران تعبیر نمی‌شود

در روزهای اخیر مباحثی از سوی آمریکا درباره افزایش تولید نفت توسط اوپک با هدف جبران کسری نفت ایران در صورت تحریم‌ها دنبال می‌شود که بعضی کشورهای منطقه نیز در این بازی ورود کرده‌اند. اما شاهد بودیم که در اجلاس الجزایر، تصمیم‌گیری برای افزایش تولید رای نیاورد.

امروز وزیر نفت در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر تصمیم آمریکا برای به صفر رساندن صادرات ایران و این‌که آیا خلاء نفت ایران در بلندمدت جبران‌پذیر خواهد بود گفت: انشاالله خواب آمریکا برای نفت ایران تعبیر نمی‌شود.

بیژن زنگنه در مورد نشست کمیته نظارتی روز گذشته اوپک هم اظهار کرد: بیانیه این نشست را دیدم که در آن بر رعایت پایبندی به سهمیه‌ها تاکید شده بود. نکته دیگری گفته نشده و این سازوکاری بود که دنبال آن بودیم.

مسکن کشش افزایش قیمت ندارد

سری هم به بازار مسکن بزنیم. قیمت مسکن شهر تهران در مردادماه امسال ۶۲ درصد رشد را نسبت به ماه مشابه سال قبل به ثبت رساند و هنوز آمار شهریورماه ارایه نشده است. با این حال نرخ رشد قیمت مسکن حدود ۲۰۰ درصد پایین‌تر از سکه و ارز بوده و کارشناسان معتقدند مسکن ظرفیت افزایش قیمت ندارد؛ موضوعی که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن هم در نشست خبری امروز بر آن تاکید کرد.

علی چگینی گفت که افزایش قیمت مسکن تقریبا به حد نهایی رسیده و از این به بعد کشش رشد قیمت وجود ندارد مگر اینکه اتفاقات عجیب و غریبی در حوزه اقتصاد کلان رخ دهد. او توضیحاتی هم درخصوص آخرین وضعیت سامانه ملی املاک و اسکان، مالیات خانه‌های خالی و شاخص دسترسی به مسکن ارایه کرد که می‌توانید در این خبر مشاهده کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۲ ۱۹:۰۰

بايد نابودشون كرد چون دارند مملكت رو نابود مي كنند