• دوشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 97062613368
  • خبرنگار : 71129

پنج زمینه اختلاف ماتیس با ترامپ

پنج زمینه اختلاف ماتیس با ترامپ

"گمانه زنی‌ها درباره ایجاد اختلاف میان وزیر دفاع و رئیس جمهوری آمریکا تا حدی شدت گرفته که اخباری درباره وضعیت آینده وزیر دفاع ایالات متحده و ماندنش در دولت واشنگتن منتشر شده است."

به گزارش ایسنا، سایت خبری پولیتیکو در تحلیلی با اشاره به پنج مورد اختلاف نظر میان ژنرال جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور به ریشه‌یابی آن می‌پردازد: «رابطه ماتیس با ترامپ پس از آن در مرکز توجه قرار گرفت که باب وودوارد، نویسنده کتاب جنجالی "ترس، ترامپ در کاخ سفید" به ناامیدی ترامپ در ارتباط با وزیر دفاع آمریکا اشاره کرد.

برخی از گزارش‌ها نیز حاکی از آن بوده که ماتیس ممکن است به زودی سمتش را ترک کند و حتی برخی نیز مدعی شدند که ترامپ چندین ماه است که به دنبال یک جانشین برای او می‌گردد.

پیش از مطرح شدن کتاب وودوارد، بسیاری موارد درباره اختلاف نظر میان ترامپ و ماتیس بر سر زبان‌ها افتاده بود.

در اینجا به پنج مورد از این اختلاف نظرها اشاره می‌شود:

استفاده از شکنجه

ترامپ در کمپین انتخاباتی خود به سال ۲۰۱۶ حامی تکنیک‌های مناقشه برانگیز بازجویی و اعتراف گیری بود که اکنون البته آنها را منع کرده که شامل غرق مصنوعی مظنونان تروریستی می‌شد.

کمی پس از انتخابات ۲۰۱۶ و زمانیکه ترامپ کاندیداهای احتمالی را برای پست وزارت دفاع بررسی می‌کرد، ماتیس به ترامپ گفت که بجای این شکنجه‌ها، آبجو و سیگار بهترین جایگزین برای اعتراف گیری از مظنونان تروریستی است.

ترامپ در مصاحبه نوامبر آن سال با نیویورک‌تایمز گفت که با این صحبت‌های ماتیس بسیار شگفت زده شد: زمانی او به من گفت به من یک بطری آبجو و یک پاکت سیگار بدهید تا بهترین کار را بجای شکنجه‌ای که شما انجام داده‌اید، انجام دهم!

البته با وجود این مکالمه میان رئیس جمهوری و وزیر دفاع آمریکا، ترامپ چند ماه بعد هنوز هم گفت که کاملا فکر می‌کند غرق مصنوعی بهترین روش است.

ماتیس گفته بود که شکنجه را نمی‌پذیرد و به این مساله اشاره کرده بود که روش‌های نرم‌تر بهترین نتیجه را در پی دارد.

توافق اتمی با ایران

تصمیم ماه مه ترامپ در خروج آمریکا از برجام باعث شد تا این کشور با اتحادیه اروپا دچار اختلاف نظر زیادی شود و در پی این اقدام تنش‌ها در خاورمیانه شدت بگیرد.

ماتیس اما تمایل به ماندن آمریکا در این توافق داشت. حتی علنا بخش‌هایی از آن را مورد استقبال قرار داد و گفته بود که این توافق اجازه نظارت کامل و دقیق بر ایران را می‌دهد.

خروج نیروها از افغانستان و سوریه

ترامپ در کمپین انتخاباتی خود قول داد تا به ماموریت‌های آمریکا در خارج از کشور شامل اقداماتی در آموزش نیروهای افغان و ثبات دولت کابل پایان دهد.

او پس از متقاعد کردن هربرت مک‌مستر، مشاور امنیت ملی وقت دیدگاهش را درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تغییر داد و به جایش استراتژی جدیدی را در اوت ۲۰۱۷ ارائه کرد که شامل اعزام هزاران نیروی بیشتر به این کشور جنگ زده می‌شود.

اخیرا هم ترامپ فرماندهی ارشد آمریکا در افغانستان به نام ژنرال جان نیکلسون را اخراج کرده است، چون نگران است که آمریکا جنگ را ببازد؛ ماتیس از این ژنرال دفاع کرده و گفته است: او اعتماد ناتو را دارد و فرمانده ما در افغانستان است. او اعتماد دولت کابل و آمریکا را دارد.

وزیر دفاع آمریکا همچنین مکررا از دیدگاه ترامپ درباره خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نیز کناره گیری می‌کند. ماتیس و سایر ناظران نظامی هشدار داده‌اند که داعش و سایر گروه‌های تروریستی در سوریه در صورت خروج نیروهای آمریکایی از این کشور می‌توانند اوضاع در سوریه را وخیم‌تر کنند.

کره شمالی

با وجود فراز و نشیب‌های ترامپ درباره کیم جونگ اون، رهبری کره شمالی در ۲۰۱۷، حالا ترامپ به نظر رابطه دیپلماتیک را برای توقف برنامه‌های موشکی این کشور زیر نظر گرفته است.

در نشست ترامپ با کیم جونگ اوت در ژوئن در سنگاپور که سال جاری میلادی برگزار شد و در آن ماتیس حضور نداشت، ترامپ مقام‌های پنتاگون و متحدان منطقه را با توافق توقف موقت مانورهای نظامی در شبه جزیره کره در ازای تداوم مذاکرات برای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره شگفت زده کرد.

این در حالیست که پنتاگون گفته این مانورهای نظامی برای آمادگی نظامی ضروری است.

ماتیس از آن زمان گفته که هیچ مانور نظامی بزرگی با کره جنوبی در دست اجرا نیست.

همچنین ترامپ گفته که دلیلی برای رزمایش‌های مشترک با کره جنوبی در حال حاضر وجود ندارد.

ناتو

جای هیچ لاپوشانی نیست که ترامپ هیچ احترامی برای ناتو قائل نیست و گفته که این ائتلاف نظامی منسوخ است.

او در مارس ۲۰۱۶ به ای.بی.سی گفته بود: به نظرم ناتو منسوخ است. ناتو در زمانی که شوروی بود، خوب بود.

رئیس جمهوری آمریکا مدت‌هاست که از کشورهای عضو ناتو می‌خواهد تا پول بیشتری صرف دفاع کنند.

او حتی احتمال خروج  آمریکا از ناتو را نیز مطرح کرده است.

اما ماتیس از ناتو حمایت می‌کند و گفته که در نخستین گفتگوهایش با ترامپ در این باره با او صحبت کرده است.

ماتیس در مه ۲۰۱۷ به شبکه خبری سی.بی.اس گفت:‌ من در نخستین گفتگوهایم با ترامپ درباره ناتو صحبت کردم. به نظرم ناتو ایجاد شده تا از دموکراسی ما و از ارزش‌های ما دفاع کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha